Variabele aanmaken na invullen textbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Ernst Jacobs

Ernst Jacobs

31/03/2009 09:50:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

ik heb een simpele form. In die form wil ik in een textarea een record laten zien uit de database.
Het probleem alleen is, hoe update je een variabele nadat er iets ingevuld is in het tekstvak?

Het ziet er dus zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<form method="post">
        <p>
            <label>Artistname:</label>
            <input type="text" name="artistname" id="suggest1" size="35"/>
        <p>        
        <p>
            <label>New artistname:</label>
            <input type="text" name="new_artistname" size="35"/>
        </p>
        <p>
            <textarea name="new_artistinfo" rows="20" cols="60"><?php echo    $artistinfo_result['artistinfo']; ?></textarea>
        </p>
        <p>
            <input name="submit_artist" type="submit" value="Submit artist" />
        </p>
    </form>



Waar ik dus niet uitkom is hetvolgende:
Als er in Artistname wat ingevuld is, moet hij aan de hand daarvan een variabele maken. Maar niet gebruikmaken doormiddel van een button. Zodra de gebruiker uit het vakje gaat, moet er een variabele gemaakt worden.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, en dat iemand mij kan helpen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ernst Jacobs
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:48:46
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

31/03/2009 10:24:00
Quote Anchor link
Zou je om je code [code][/code] willen plaatsen? Zodat het in een mooi wit blok staat? Dat leest een stuk makkelijker.

En wat jij bedoelt, moet met JavaScript.
 
Ernst Jacobs

Ernst Jacobs

31/03/2009 10:32:00
Quote Anchor link
JavaScript, die taal... Nee geintje, haha ;)

Maar ik dacht van misschien een javascript functie zodat hij daarin een var aanmaakt, maar ik weet het ook niet meer :)
Daarom verstigde ik mijn hoop ook hier :P
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

31/03/2009 10:55:00
Quote Anchor link
verstigde? Die taal...

Wat moet er met die variable gebeurd worden dan?
 
Ernst Jacobs

Ernst Jacobs

31/03/2009 11:46:00
Quote Anchor link
haha, nou die variabele moet worden gebruikt in een select statement, die een value weergeeft in het eerstvolgende tekstvak.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

31/03/2009 11:56:00
Quote Anchor link
Hmmz Select box value tekstvak?

Ik volg je niet meer...
 
Mark moes

mark moes

31/03/2009 12:48:00
Quote Anchor link
teken het eens uit... :P Je wilt dus dat na het invoeren van een artiestennaam een selectbox <SELECT> wordt ingevuld? Of een tekstvak wordt ingevuld?
 
Mark moes

mark moes

31/03/2009 12:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
function makeRequest() {
    http_request = false;
    if (window.XMLHttpRequest) { // Mozilla, Safari,...
        http_request = new XMLHttpRequest();
        if (http_request.overrideMimeType) {
            http_request.overrideMimeType('text/xml');
        }
    } else if (window.ActiveXObject) { // IE
        try {
            http_request = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
        } catch (e) {
            try {
                http_request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
            } catch (e) {}
        }
    }

    if (!http_request) {
        return false;
    }
    http_request.onreadystatechange = alertContents;
    http_request.open('POST', 'script.php?method=lookup&postcode=' + document.req.postcode.value, true);
    http_request.send(null);
}


function alertContents() {
    if (http_request.readyState == 4) {
        if (http_request.status == 200) {
            var xmldoc = http_request.responseXML;
            if (xmldoc.getElementsByTagName('street')[0].firstChild) {
                document.req.street.value = xmldoc.getElementsByTagName('street')[0].firstChild.nodeValue;
                document.req.city.value = xmldoc.getElementsByTagName('city')[0].firstChild.nodeValue;
            }

        }
    }
}


Dit javascriptje vond ik hier ergens. zet in je form onchange="makeRequest(....)"

Je zult t nog wel moeten aanpassen, hier de rest van de info:

http://www.phphulp.nl/php/scripts/5/1473/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mark moes
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.