Variabele bewerken: plaats er iets achter

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

15/11/2013 23:19:27
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een soort van "dynamische" query, dat wil zeggen: pas de query aan wat betreft de verschillende inputs.

ik heb een stukje code, wat is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$sql_match=("SELECT * FROM USER ");
if ($_POST['province'] != "<>") {
    IF ($sql_match == "SELECT * FROM USER") { $sql_match = sprintf("%s WHERE Provincie = %s ", $sql_match, $_POST['province']); }
    ELSE { sprintf($sql_match, "AND Provincie = '".$_POST['province']."' "); } }

Wat ik ook geprobeerd heb, is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
sprintf($sql_match, "WHERE Provincie = '".$_POST['province']."' ");

zodat die text erachter zou worden gedrukt. Toen kwam ik erachter dat het de hele string overschreef, dus deed ik het eerste voorbeeld, wat ook de variabele overschrijft.

Het probleem is, de %s wordt niet uitgevoerd. Beide niet.
Wat ik hier probeer te doen is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$var = "sometext ";
if ($var == "sometext ") {
$var = $var + $var2; }
else{
$var = $var + $var3; }

zegmaar.

Hoe kan ik dat doen? Gewoon op de manier van dit kleine stukje met var? Of moet ik wel een speciale functie zoals sprintf gebruiken?

Bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:06:47
 
Willem vp

Willem vp

15/11/2013 23:25:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$string = "foo";
$string .= "bar";
echo $string;

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$string1 = "foo";
$string2 = "bar";
$string = $string1 . $string2;
echo $string;
Gewijzigd op 15/11/2013 23:26:11 door Willem vp
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

15/11/2013 23:27:58
Quote Anchor link
Aha. Kan ik dan ook doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$string = "foo";
$string1 = "bar";
$string .= $string1;

?
 
Willem vp

Willem vp

15/11/2013 23:30:03
Quote Anchor link
Probeer het uit, zou ik zeggen, dan kom je erachter dat het kan. ;-)
Gewijzigd op 15/11/2013 23:32:09 door Willem vp
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

15/11/2013 23:31:40
Quote Anchor link
okeu, thnx! Zal het morgen proberen, ga nu eerst slapen. Had alleen niet verwacht dat er nu al iemand zou reageren ;) Toch bedankt, dit ziet er veel makkelijker uit dan wat ik probeerde te doen!
 
Willem vp

Willem vp

15/11/2013 23:34:08
Quote Anchor link
Soms moet je niet te ver doordenken. ;-)
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

16/11/2013 21:30:58
Quote Anchor link
Willem, bedankt! Het werkte prima!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.