Variabele doorgeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 09:36:19
Quote Anchor link
Ik weet niet of ik aan het juiste adres ben maar ik probeer het toch maar.
Wij hebben op onze site een zoekformulier om te zoeken op naam. Dan krijg je een mooie tabel te zien met de gevonden overeenkomsten. Dat ziet er zo uit:
Naam - voornaam - geboortedatum - overlijdensdatum - downloaden - record nr. - type bestand.
Als iemand nu op downloaden klikt krijgt die het betreffende pdf of foto bestand te zien en kan die dat downloaden.
Maar nu willen we een stap verder gaan. Als je op downloaden of een andere uitdrukking zoals "meer info" zou klikken kom je op een pagina terecht waar aan de hand van het record nr. Meer relevante info uit de database getoond wordt.
Het komt erop neer dat ik het recordnr. als variabele moet doorgeven (wil doorgeven) naar een php pagina die dan het betreffende record uitleest.
Ik heb al het net afgezocht maar ik vind niet echt een oplossing. Alleen hoe je uit een formulier de variabelen kunt doorgeven met $Get of $Post.

Ik denk dat de oplossing ligt in zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td style="text-align:center"><a href="https://fv-vl-ardennen.be/alijst/<?php echo $row["bestandsnaam"]; ?>">Downloaden</a> </td>

Dit is de code om naar een bepaald bestand te gaan maar dit zou iets moeten worden waardoor ik het recordnr. wil doorgeven naar een PHP pagina.
Iemand een tip hoe ik dit kan oplossen?
Gewijzigd op 06/04/2021 09:37:57 door Ignace Verschaeve
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:36:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 09:46:10
Quote Anchor link
Je wilt dus niet direct iets downloaden?
Dan link je toch naar een script 'details.php?id=42', waar je de details op weergeeft en een downloadlink?
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 10:26:50
Quote Anchor link
Ik wil geen aparte pagina's met details. Ik wil 1 (één) pagina waar ik aan de hand van het recordnummer dat record uitlees.

Kan je mij anders een code voorbeeld geven hoe je dit zou aanpakken. Ik snap het maar als ik code zie.

Toevoeging op 06/04/2021 10:40:59:

Ik heb iets te rap gereageerd denk ik. Verkeerd begrepen. Ik probeer het eens uit. Ben nog veel aan het leren.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 10:43:31
Quote Anchor link
Een PDF downloaden en een pagina om details uit de database ophalen, zijn twee aparte dingen.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

06/04/2021 11:11:17
Quote Anchor link
Hm, je zult dan wel iets aan beveiliging moeten doen. Als iemand een link krijgt met id=42, dan is het natuurlijk niet heel moeilijk om te verzinnen dat id=41 ook wel werkt (en je dus de gegevens van heel iemand anders te zien krijgt).

Je zou bijvoorbeeld een controle hash toe kunnen voegen die je als volgt berekend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$id
= 42;
$salt = 'dit verzin je zelf';
$hash = md5($id . $salt);

$link = 'details.php?' . http_build_query(compact('id','hash'));

?>


Op de details.php pagina controleer je vervolgens of de meegegeven $_GET['hash'] wel klopt met het gegeven $_GET['id'], en alleen als dat het geval is toon je de gegevens. Op het moment dat iemand nu het id aanpast zal de hash niet kloppen (en hij weet het benodigde "salt" niet), en kan ie dus niet de gegevens van anderen inzien.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 12:05:17
Quote Anchor link
Daar kan ik iets me doen. Als is het niet belangrijk of ze de andere gegevens kunnen inzien. Ze foppen alleen zichzelf daarmee. De zoekers zijn mensen die bepaalde gegevens zoeken van bepaalde personen. Het zijn gegevens uit archief stukken.
Toch bedankt
Je kan bekijken hoe het werkt en waarover het gaat op https://fv-vl-ardennen.be/zoekform01.html

Maar in de toekomst wordt dit nog uitgebreid. Bijvoorbeeld naar huwelijksregisters. Daar spreken we dan van huwelijksdatum, plaats, naam echtgen(o)ote, getuigen enz. Dan kunnen ze zoeken, bijvoorbeeld, op alle namen.

Het komt erop neer dat we mensen willen laten documenten vinden zonder dat ze naar een archief moeten gaan.
Gewijzigd op 06/04/2021 12:12:15 door Ignace Verschaeve
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 12:12:11
Quote Anchor link
Als je dat uit een database haalt, vergeet de escaping niet.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 12:14:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 06/04/2021 12:12:11:
Als je dat uit een database haalt, vergeet de escaping niet.


Dat ben ik ook nog aan het uitzoeken hoe ik dat moet aanpakken.
Daarom kunnen ze nu op het zoekformulier alleen maar zoeken op de 26 letters. Zonder tekens of zo. Dus geen aanhalingstekens, slash of backslash enz.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 12:27:45
Quote Anchor link
Gebruik je MySQLi (Procedureel of OO), of PDO?
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 13:02:33
Quote Anchor link
Ik gebruik MySQLi (MariaDB op one.com)
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/04/2021 13:03:48
Quote Anchor link
- Ariën - op 06/04/2021 12:27:45:
Gebruik je MySQLi (Procedureel of OO), of PDO?

Je moet PostgreSQL gebruiken, net als ik! :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 13:58:35
Quote Anchor link
Maar niet elke shared hosting heeft dat helaas.;-)
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/04/2021 14:07:47
Quote Anchor link
- Ariën - op 06/04/2021 13:58:35:
Maar niet elke shared hosting heeft dat helaas.;-)

Offtopic: Is dat geen kwestie van vraag en aanbod?
Gewijzigd op 06/04/2021 14:08:06 door Ad Fundum
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 16:05:06
Quote Anchor link
Ad Fundum op 06/04/2021 14:07:47:
- Ariën - op 06/04/2021 13:58:35:
Maar niet elke shared hosting heeft dat helaas.;-)

Offtopic: Is dat geen kwestie van vraag en aanbod?

MariaDB is zeer populair. En wil je zoiets van Oracle of microsoft is dat extra te betalen. En eens die je vast hebben geraak je moeilijk uit hun klauwen. Dat is een beetje zoals die cloud oplossingen. Eens je er bent kan je moeilijk overstappen naar een andere oplossing.
Maar inderdaad off topic.
Maar ik nu wel iets gevonden om mee te werken. Ik leer nu op mijn 68, CSS, HTML, PHP en Mysqli. Ik heb tenslotte nooit enige informatica opleiding gehad tenzij na mijn 56. Maar tenslotte al bezig met PC en internet sinds 1989.
En hetgeen ik nu doe is een mooie uitdaging die beetje bij beetje groeit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 16:13:15
Quote Anchor link
Met MySQLi is het escapen een kwestie van deze functies/objecten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// procedureel
$waarde = mysqli_real_escape_string($conn, $_GET['waarde']);

// of

// object-oriënted

$waarde =  $mysqli->real_escape_string($_GET['waarde'])

// waarbij je $waarde gebruikt, netjes tussen single-quotes en buiten buiten je algemene quote.
// dus in procedurele vorm: mysqli_query($conn, "SELECT field1, field 2 FROM table WHERE id = '".$waarde."'");

?>
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 16:26:49
Quote Anchor link
Dit is mijn huidige code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$Naam=$_POST[Naam];

$sql = "SELECT * FROM rouwbrief Where Naam LIKE '$Naam%' ORDER BY Naam ASC,Voornaam ASC";
$result = $conn->query($sql);

Ik vermoed nu dat ik de eerste lijn in die code moet vervangen door die object-oriented oplossing. En uiteraard $GET vervangen door $POST.
Ben ik mee of niet. Zeg het maar.
Gewijzigd op 06/04/2021 16:30:52 door Ignace Verschaeve
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 17:00:16
Quote Anchor link
Correct, met een aantal correcties wordt het dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$waarde
= $conn->real_escape_string($_POST['Naam']);
$sql = "SELECT * FROM rouwbrief WHERE Naam LIKE '".$Naam."%' ORDER BY Naam ASC,Voornaam ASC";
$result = $conn->query($sql);
?>


- Altijd je indexes in je globals tussen quotes, dus $_POST['naam'] in plaats van $_POST[naam]. Anders denkt PHP dat het een constante is.
- Variabelen buiten quotes. Het maakt het een stuk leesbaarder.
- SQL functies bij voorkeur in hoofdletters.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 17:38:50
Quote Anchor link
Dank u. We hebben werk om het uit te proberen. Ik had daar al veel op gesukkeld want hetgeen je vindt op het net is niet altijd correct of buiten gebruik. Ik heb dit stukje bij beetje moeten coderen en uitproberen tot ik iets werkbaar had.

Toevoeging op 07/04/2021 10:45:17:

- Ariën - op 06/04/2021 09:46:10:
Je wilt dus niet direct iets downloaden?
Dan link je toch naar een script 'details.php?id=42', waar je de details op weergeeft en een downloadlink?


Hoe kan ik dan op die pagina alles weergeven uit die record?
Ik stuur ze dus door naar 'details.php?id=recordnummer'
Doe ik dan zoiets op die pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$recordnummer.=$_GET[id];

$sql = "SELECT * FROM Huwelijken Where $recordnummer. = 'nr.' ";

Zodat ik dan het betreffen record volledig kan uitlezen?

Is mijn redenering fout of juist? Ik weet het even niet meer.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

07/04/2021 19:43:22
Quote Anchor link
Ik heb ondertussen gemerkt dat mijn code verkeerd is de Where moet andersom zijn. Die ID uitlezen is OK. Als test print ik die eens op het scherm en dat is OK.
Maar ik krijg mijn code niet goed om mijn record uit te lezen. Er zit iets fout maar ik vind niet wat.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35

<?php
 
//Inladen van de instellingen.
include 'instellingen.php';
 
$conn = new mysqli($database_adres, $database_login_naam, $database_login_wachtwoord, $database_naam);
//connectie testen
if ($conn->connect_error)
{

    die("verbinding mislukt: ".$conn->connect_error);
}


$nr.=$_GET[id];
echo "test1 "; echo "$nr.";

$sql = "SELECT * FROM Huwelijken Where nr. = '$nr.'";
$result = $conn->query($sql);
if ($result->num_rows > 0) {while($row = $result->fetch_assoc()) {
echo "<br> id: ".$row["nr."].
 "Naam: " .$row["Naam1"]
  .
$row["Voornaam1"]
  .
$row["Naam2"]
 .
$row["Voornaam2"]
 .
$row["Gemeente"]
 .
$row["Datum"].
 "<br>" ;
 }
 }

else{echo " nul resultaten";
}

// Sluit de MySQL verbinding.
$conn->close();
 echo "<br>-- Einde! --";
?>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

07/04/2021 20:42:33
Quote Anchor link
De punt(.) achter $nr in regel 14 heeft een andere betekenis dan de punt(.) in regel 15, 17 (nr. en '$nr.') en 20 ("nr.").

Vergelijk het gebruik van de punt(.) in regel 11.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

07/04/2021 21:07:01
Quote Anchor link
OK gaan we bekijken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.