Variabele doorgeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 09:36:19
Quote Anchor link
Ik weet niet of ik aan het juiste adres ben maar ik probeer het toch maar.
Wij hebben op onze site een zoekformulier om te zoeken op naam. Dan krijg je een mooie tabel te zien met de gevonden overeenkomsten. Dat ziet er zo uit:
Naam - voornaam - geboortedatum - overlijdensdatum - downloaden - record nr. - type bestand.
Als iemand nu op downloaden klikt krijgt die het betreffende pdf of foto bestand te zien en kan die dat downloaden.
Maar nu willen we een stap verder gaan. Als je op downloaden of een andere uitdrukking zoals "meer info" zou klikken kom je op een pagina terecht waar aan de hand van het record nr. Meer relevante info uit de database getoond wordt.
Het komt erop neer dat ik het recordnr. als variabele moet doorgeven (wil doorgeven) naar een php pagina die dan het betreffende record uitleest.
Ik heb al het net afgezocht maar ik vind niet echt een oplossing. Alleen hoe je uit een formulier de variabelen kunt doorgeven met $Get of $Post.

Ik denk dat de oplossing ligt in zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td style="text-align:center"><a href="https://fv-vl-ardennen.be/alijst/<?php echo $row["bestandsnaam"]; ?>">Downloaden</a> </td>

Dit is de code om naar een bepaald bestand te gaan maar dit zou iets moeten worden waardoor ik het recordnr. wil doorgeven naar een PHP pagina.
Iemand een tip hoe ik dit kan oplossen?
Gewijzigd op 06/04/2021 09:37:57 door Ignace Verschaeve
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:49:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 09:46:10
Quote Anchor link
Je wilt dus niet direct iets downloaden?
Dan link je toch naar een script 'details.php?id=42', waar je de details op weergeeft en een downloadlink?
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 10:26:50
Quote Anchor link
Ik wil geen aparte pagina's met details. Ik wil 1 (één) pagina waar ik aan de hand van het recordnummer dat record uitlees.

Kan je mij anders een code voorbeeld geven hoe je dit zou aanpakken. Ik snap het maar als ik code zie.

Toevoeging op 06/04/2021 10:40:59:

Ik heb iets te rap gereageerd denk ik. Verkeerd begrepen. Ik probeer het eens uit. Ben nog veel aan het leren.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 10:43:31
Quote Anchor link
Een PDF downloaden en een pagina om details uit de database ophalen, zijn twee aparte dingen.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

06/04/2021 11:11:17
Quote Anchor link
Hm, je zult dan wel iets aan beveiliging moeten doen. Als iemand een link krijgt met id=42, dan is het natuurlijk niet heel moeilijk om te verzinnen dat id=41 ook wel werkt (en je dus de gegevens van heel iemand anders te zien krijgt).

Je zou bijvoorbeeld een controle hash toe kunnen voegen die je als volgt berekend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$id
= 42;
$salt = 'dit verzin je zelf';
$hash = md5($id . $salt);

$link = 'details.php?' . http_build_query(compact('id','hash'));

?>


Op de details.php pagina controleer je vervolgens of de meegegeven $_GET['hash'] wel klopt met het gegeven $_GET['id'], en alleen als dat het geval is toon je de gegevens. Op het moment dat iemand nu het id aanpast zal de hash niet kloppen (en hij weet het benodigde "salt" niet), en kan ie dus niet de gegevens van anderen inzien.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 12:05:17
Quote Anchor link
Daar kan ik iets me doen. Als is het niet belangrijk of ze de andere gegevens kunnen inzien. Ze foppen alleen zichzelf daarmee. De zoekers zijn mensen die bepaalde gegevens zoeken van bepaalde personen. Het zijn gegevens uit archief stukken.
Toch bedankt
Je kan bekijken hoe het werkt en waarover het gaat op https://fv-vl-ardennen.be/zoekform01.html

Maar in de toekomst wordt dit nog uitgebreid. Bijvoorbeeld naar huwelijksregisters. Daar spreken we dan van huwelijksdatum, plaats, naam echtgen(o)ote, getuigen enz. Dan kunnen ze zoeken, bijvoorbeeld, op alle namen.

Het komt erop neer dat we mensen willen laten documenten vinden zonder dat ze naar een archief moeten gaan.
Gewijzigd op 06/04/2021 12:12:15 door Ignace Verschaeve
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 12:12:11
Quote Anchor link
Als je dat uit een database haalt, vergeet de escaping niet.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 12:14:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 06/04/2021 12:12:11:
Als je dat uit een database haalt, vergeet de escaping niet.


Dat ben ik ook nog aan het uitzoeken hoe ik dat moet aanpakken.
Daarom kunnen ze nu op het zoekformulier alleen maar zoeken op de 26 letters. Zonder tekens of zo. Dus geen aanhalingstekens, slash of backslash enz.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 12:27:45
Quote Anchor link
Gebruik je MySQLi (Procedureel of OO), of PDO?
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 13:02:33
Quote Anchor link
Ik gebruik MySQLi (MariaDB op one.com)
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/04/2021 13:03:48
Quote Anchor link
- Ariën - op 06/04/2021 12:27:45:
Gebruik je MySQLi (Procedureel of OO), of PDO?

Je moet PostgreSQL gebruiken, net als ik! :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 13:58:35
Quote Anchor link
Maar niet elke shared hosting heeft dat helaas.;-)
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/04/2021 14:07:47
Quote Anchor link
- Ariën - op 06/04/2021 13:58:35:
Maar niet elke shared hosting heeft dat helaas.;-)

Offtopic: Is dat geen kwestie van vraag en aanbod?
Gewijzigd op 06/04/2021 14:08:06 door Ad Fundum
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 16:05:06
Quote Anchor link
Ad Fundum op 06/04/2021 14:07:47:
- Ariën - op 06/04/2021 13:58:35:
Maar niet elke shared hosting heeft dat helaas.;-)

Offtopic: Is dat geen kwestie van vraag en aanbod?

MariaDB is zeer populair. En wil je zoiets van Oracle of microsoft is dat extra te betalen. En eens die je vast hebben geraak je moeilijk uit hun klauwen. Dat is een beetje zoals die cloud oplossingen. Eens je er bent kan je moeilijk overstappen naar een andere oplossing.
Maar inderdaad off topic.
Maar ik nu wel iets gevonden om mee te werken. Ik leer nu op mijn 68, CSS, HTML, PHP en Mysqli. Ik heb tenslotte nooit enige informatica opleiding gehad tenzij na mijn 56. Maar tenslotte al bezig met PC en internet sinds 1989.
En hetgeen ik nu doe is een mooie uitdaging die beetje bij beetje groeit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 16:13:15
Quote Anchor link
Met MySQLi is het escapen een kwestie van deze functies/objecten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// procedureel
$waarde = mysqli_real_escape_string($conn, $_GET['waarde']);

// of

// object-oriënted

$waarde =  $mysqli->real_escape_string($_GET['waarde'])

// waarbij je $waarde gebruikt, netjes tussen single-quotes en buiten buiten je algemene quote.
// dus in procedurele vorm: mysqli_query($conn, "SELECT field1, field 2 FROM table WHERE id = '".$waarde."'");

?>
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 16:26:49
Quote Anchor link
Dit is mijn huidige code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$Naam=$_POST[Naam];

$sql = "SELECT * FROM rouwbrief Where Naam LIKE '$Naam%' ORDER BY Naam ASC,Voornaam ASC";
$result = $conn->query($sql);

Ik vermoed nu dat ik de eerste lijn in die code moet vervangen door die object-oriented oplossing. En uiteraard $GET vervangen door $POST.
Ben ik mee of niet. Zeg het maar.
Gewijzigd op 06/04/2021 16:30:52 door Ignace Verschaeve
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 17:00:16
Quote Anchor link
Correct, met een aantal correcties wordt het dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$waarde
= $conn->real_escape_string($_POST['Naam']);
$sql = "SELECT * FROM rouwbrief WHERE Naam LIKE '".$Naam."%' ORDER BY Naam ASC,Voornaam ASC";
$result = $conn->query($sql);
?>


- Altijd je indexes in je globals tussen quotes, dus $_POST['naam'] in plaats van $_POST[naam]. Anders denkt PHP dat het een constante is.
- Variabelen buiten quotes. Het maakt het een stuk leesbaarder.
- SQL functies bij voorkeur in hoofdletters.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 17:38:50
Quote Anchor link
Dank u. We hebben werk om het uit te proberen. Ik had daar al veel op gesukkeld want hetgeen je vindt op het net is niet altijd correct of buiten gebruik. Ik heb dit stukje bij beetje moeten coderen en uitproberen tot ik iets werkbaar had.

Toevoeging op 07/04/2021 10:45:17:

- Ariën - op 06/04/2021 09:46:10:
Je wilt dus niet direct iets downloaden?
Dan link je toch naar een script 'details.php?id=42', waar je de details op weergeeft en een downloadlink?


Hoe kan ik dan op die pagina alles weergeven uit die record?
Ik stuur ze dus door naar 'details.php?id=recordnummer'
Doe ik dan zoiets op die pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$recordnummer.=$_GET[id];

$sql = "SELECT * FROM Huwelijken Where $recordnummer. = 'nr.' ";

Zodat ik dan het betreffen record volledig kan uitlezen?

Is mijn redenering fout of juist? Ik weet het even niet meer.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

07/04/2021 19:43:22
Quote Anchor link
Ik heb ondertussen gemerkt dat mijn code verkeerd is de Where moet andersom zijn. Die ID uitlezen is OK. Als test print ik die eens op het scherm en dat is OK.
Maar ik krijg mijn code niet goed om mijn record uit te lezen. Er zit iets fout maar ik vind niet wat.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35

<?php
 
//Inladen van de instellingen.
include 'instellingen.php';
 
$conn = new mysqli($database_adres, $database_login_naam, $database_login_wachtwoord, $database_naam);
//connectie testen
if ($conn->connect_error)
{

    die("verbinding mislukt: ".$conn->connect_error);
}


$nr.=$_GET[id];
echo "test1 "; echo "$nr.";

$sql = "SELECT * FROM Huwelijken Where nr. = '$nr.'";
$result = $conn->query($sql);
if ($result->num_rows > 0) {while($row = $result->fetch_assoc()) {
echo "<br> id: ".$row["nr."].
 "Naam: " .$row["Naam1"]
  .
$row["Voornaam1"]
  .
$row["Naam2"]
 .
$row["Voornaam2"]
 .
$row["Gemeente"]
 .
$row["Datum"].
 "<br>" ;
 }
 }

else{echo " nul resultaten";
}

// Sluit de MySQL verbinding.
$conn->close();
 echo "<br>-- Einde! --";
?>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

07/04/2021 20:42:33
Quote Anchor link
De punt(.) achter $nr in regel 14 heeft een andere betekenis dan de punt(.) in regel 15, 17 (nr. en '$nr.') en 20 ("nr.").

Vergelijk het gebruik van de punt(.) in regel 11.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

07/04/2021 21:07:01
Quote Anchor link
OK gaan we bekijken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.