Variabele doorgeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2021 21:42:07
Quote Anchor link
Gebruik ook een goede editor, en gebruik dan de 'code identing' functie, zodat je script netjes wordt uitgelijnd.

Als ik twee accolades onder elkaar op één lijn zie, dan krijg ik al kriebels....
Nu is je script nog compact, maar als je op deze voet verder gaat neemt het de vorm aan van spaghetti.

De punt na een variabele wordt gebruikt om waardes bij een toekenning aan elkaar te plakken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$getal
= "1, ";
$getal .= "2, ";
$getal .= "3, zie jij wat ik zie?";
echo $getal;
?>
Gewijzigd op 07/04/2021 21:46:20 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:41:08
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

08/04/2021 08:03:01
Quote Anchor link
Ik gebruik Notepad++ . En de code is gebaseerd op W3schools.
 
Ivo P

Ivo P

08/04/2021 10:15:16
Quote Anchor link
Een punt (.) mag niet voorkomen in een kolomnaam.

dus "nr." is geen valide naam voor een kolom. Natuurlijk krijg je zo'n beetje elk raar teken wel in een kolomnaam verwerkt als je hem tussen `` zet, maar zoals je hier ziet: die vergeet je al snel (nog afgezien van dat je query vaak onnodig veel langer wordt als je alle kolomnamen dan maar tussen die `` zet.

Ik zou de kolom renamen naar "nr" ipv "nr."

hier https://www.flydata.com/blog/handling-column-characters-in-mysql-vs-amazon-redshift
staat een tabelletje met wat wel in niet mag (in vergelijk met nog een stel databases)

De punt staat bij NO
Wat op zich niet raar is, aangezien die gebruikt kan worden om een tabelnaam en kolomnaam aan elkaar te knopen:

SELECT tab.kolom FROM tab WHERE tab.id = 10

En bij "nr." moet mysql dan gaan raden, of je de tabel nr bedoelde en de kolomnaam vergeten was achter de punt, of dat je de tabelnaam vergeten bent in de query.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

08/04/2021 10:17:15
Quote Anchor link
Dit is nu mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
 
//Inladen van de instellingen.
include 'instellingen.php';
 
$conn = new mysqli($database_adres, $database_login_naam, $database_login_wachtwoord, $database_naam);
//connectie testen
if ($conn->connect_error)
{

    die("verbinding mislukt: ".$conn->connect_error);
}


$nummer=$_GET[id];
echo "test1 "; echo "$nummer";

$sql = "SELECT * FROM Huwelijken Where 'nr.' = $nummer";
$result = $conn->query($sql);
if ($result->num_rows > 0) {while($row = $result->fetch_assoc()) {
echo  'Dag allemaal';
 $row["nr."];
 $row["Naam1"];
 $row["Voornaam1"];
 $row["Naam2"];
 $row["Voornaam2"];
 $row["Gemeente"];
 $row["Datum"];
 "<br>" ;
}
 }

else{echo " nul resultaten";
}

// Sluit de MySQL verbinding.
$conn->close();
 echo "<br>-- Einde! --";
?>


Ik slaag er dus in om die ID te zien. Ik kan deze op het scherm tonen. Maar ik slaag er niet in om het record met dat nr. uit te lzeen.
Ergens ga ik in de fout vanaf "Select * From ........
Maar ik vind potverdorie niet waar het misloopt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2021 10:24:42
Quote Anchor link
Staat er echt een punt in je veldnaam in de database?
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

08/04/2021 10:28:56
Quote Anchor link
Ja, de veldnaaam is nr. En die zoekcode heb ik overgenomen uit PHPAdmin. Ik ga het eens proberen met de veldnaam Naam1 mee te geven als ID. Misschien lukt het daarmee.
Gewijzigd op 08/04/2021 10:31:09 door Ignace Verschaeve
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2021 10:33:08
Quote Anchor link
Waar gebruik je dat veld voor? In het algemeen is het een ongeschreven regel dat het ID genoemd wordt, als het een uniek oplopend getal (auto-increment) is.

Ik betwijfel of een punt wel kan, omdat het in SQL ook de scheiding is tussen databases en tabellen.
 
Ivo P

Ivo P

08/04/2021 11:07:44
Quote Anchor link
Een punt mag niet (zie mijn post boven).

Maar dat mag wel als je de kolomnaam tussen backtics zet.
Helaas is dat waarschijnlijk gebeurd.
Maar in de post van 10:17 zien we single quotes ipv backtics om de kolomnaam.

en omdat de string bestaande uit de letters n r en een punt nooit gelijk is aan $nummer, vind je niets....
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

08/04/2021 12:03:28
Quote Anchor link
Ik ga het eens hernoemen. Beginnersfouten zeker? Ik heb nog heel veel te leren maar het is boeiend. En op het net vind je zoveel informatie maar ook niet altijd het juiste omdat die soms al verouderd is en de syntax nu niet meer gebruikt wordt enz.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2021 12:27:09
Quote Anchor link
Een punt in een veld is naar mijn weten nooit gebruikelijk geweest.

Als we het veld hernoemen naar een ID, dan komen we uit op deze query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$nummer
= $conn->real_escape_string($_GET['id']);
$sql = "SELECT * FROM Huwelijken WHERE ID = '".$nummer."'";
?>


- Allereerst haal ik je $nummer buiten quotes. Omdat dit vrij gebruikelijk is voor variabelen, en minder foutgevoeliger tijdens programmeren.
- Daarnaast is het een waarde die tussen single-quotes moet, ik beveel het althans altijd aan.
- En je moet de waarde nog escapen tegen SQL-injection.

Dan zal het een stuk beter gaan.
 
Ivo P

Ivo P

08/04/2021 12:38:04
Quote Anchor link
@Ariën:
als je $nummer niet tussen single quotes zet, heeft het escapen ook geen zin.


a) WHERE ID = 12 OR 1=1
b) WHERE ID = 12 OR foo = \'bar\'
tegenover
c) WHERE ID = '12 OR 1=1'
d) WHERE ID = '12 OR foo = \'bar\''

waarbij b) een mislukte query oplevert
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2021 12:48:58
Quote Anchor link
Daar heb je gelijk in...
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.