Variabele doorgeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 09:36:19
Quote Anchor link
Ik weet niet of ik aan het juiste adres ben maar ik probeer het toch maar.
Wij hebben op onze site een zoekformulier om te zoeken op naam. Dan krijg je een mooie tabel te zien met de gevonden overeenkomsten. Dat ziet er zo uit:
Naam - voornaam - geboortedatum - overlijdensdatum - downloaden - record nr. - type bestand.
Als iemand nu op downloaden klikt krijgt die het betreffende pdf of foto bestand te zien en kan die dat downloaden.
Maar nu willen we een stap verder gaan. Als je op downloaden of een andere uitdrukking zoals "meer info" zou klikken kom je op een pagina terecht waar aan de hand van het record nr. Meer relevante info uit de database getoond wordt.
Het komt erop neer dat ik het recordnr. als variabele moet doorgeven (wil doorgeven) naar een php pagina die dan het betreffende record uitleest.
Ik heb al het net afgezocht maar ik vind niet echt een oplossing. Alleen hoe je uit een formulier de variabelen kunt doorgeven met $Get of $Post.

Ik denk dat de oplossing ligt in zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td style="text-align:center"><a href="https://fv-vl-ardennen.be/alijst/<?php echo $row["bestandsnaam"]; ?>">Downloaden</a> </td>

Dit is de code om naar een bepaald bestand te gaan maar dit zou iets moeten worden waardoor ik het recordnr. wil doorgeven naar een PHP pagina.
Iemand een tip hoe ik dit kan oplossen?
Gewijzigd op 06/04/2021 09:37:57 door Ignace Verschaeve
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 21:05:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 09:46:10
Quote Anchor link
Je wilt dus niet direct iets downloaden?
Dan link je toch naar een script 'details.php?id=42', waar je de details op weergeeft en een downloadlink?
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 10:26:50
Quote Anchor link
Ik wil geen aparte pagina's met details. Ik wil 1 (één) pagina waar ik aan de hand van het recordnummer dat record uitlees.

Kan je mij anders een code voorbeeld geven hoe je dit zou aanpakken. Ik snap het maar als ik code zie.

Toevoeging op 06/04/2021 10:40:59:

Ik heb iets te rap gereageerd denk ik. Verkeerd begrepen. Ik probeer het eens uit. Ben nog veel aan het leren.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 10:43:31
Quote Anchor link
Een PDF downloaden en een pagina om details uit de database ophalen, zijn twee aparte dingen.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

06/04/2021 11:11:17
Quote Anchor link
Hm, je zult dan wel iets aan beveiliging moeten doen. Als iemand een link krijgt met id=42, dan is het natuurlijk niet heel moeilijk om te verzinnen dat id=41 ook wel werkt (en je dus de gegevens van heel iemand anders te zien krijgt).

Je zou bijvoorbeeld een controle hash toe kunnen voegen die je als volgt berekend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$id
= 42;
$salt = 'dit verzin je zelf';
$hash = md5($id . $salt);

$link = 'details.php?' . http_build_query(compact('id','hash'));

?>


Op de details.php pagina controleer je vervolgens of de meegegeven $_GET['hash'] wel klopt met het gegeven $_GET['id'], en alleen als dat het geval is toon je de gegevens. Op het moment dat iemand nu het id aanpast zal de hash niet kloppen (en hij weet het benodigde "salt" niet), en kan ie dus niet de gegevens van anderen inzien.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 12:05:17
Quote Anchor link
Daar kan ik iets me doen. Als is het niet belangrijk of ze de andere gegevens kunnen inzien. Ze foppen alleen zichzelf daarmee. De zoekers zijn mensen die bepaalde gegevens zoeken van bepaalde personen. Het zijn gegevens uit archief stukken.
Toch bedankt
Je kan bekijken hoe het werkt en waarover het gaat op https://fv-vl-ardennen.be/zoekform01.html

Maar in de toekomst wordt dit nog uitgebreid. Bijvoorbeeld naar huwelijksregisters. Daar spreken we dan van huwelijksdatum, plaats, naam echtgen(o)ote, getuigen enz. Dan kunnen ze zoeken, bijvoorbeeld, op alle namen.

Het komt erop neer dat we mensen willen laten documenten vinden zonder dat ze naar een archief moeten gaan.
Gewijzigd op 06/04/2021 12:12:15 door Ignace Verschaeve
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 12:12:11
Quote Anchor link
Als je dat uit een database haalt, vergeet de escaping niet.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 12:14:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 06/04/2021 12:12:11:
Als je dat uit een database haalt, vergeet de escaping niet.


Dat ben ik ook nog aan het uitzoeken hoe ik dat moet aanpakken.
Daarom kunnen ze nu op het zoekformulier alleen maar zoeken op de 26 letters. Zonder tekens of zo. Dus geen aanhalingstekens, slash of backslash enz.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 12:27:45
Quote Anchor link
Gebruik je MySQLi (Procedureel of OO), of PDO?
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 13:02:33
Quote Anchor link
Ik gebruik MySQLi (MariaDB op one.com)
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/04/2021 13:03:48
Quote Anchor link
- Ariën - op 06/04/2021 12:27:45:
Gebruik je MySQLi (Procedureel of OO), of PDO?

Je moet PostgreSQL gebruiken, net als ik! :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 13:58:35
Quote Anchor link
Maar niet elke shared hosting heeft dat helaas.;-)
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/04/2021 14:07:47
Quote Anchor link
- Ariën - op 06/04/2021 13:58:35:
Maar niet elke shared hosting heeft dat helaas.;-)

Offtopic: Is dat geen kwestie van vraag en aanbod?
Gewijzigd op 06/04/2021 14:08:06 door Ad Fundum
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 16:05:06
Quote Anchor link
Ad Fundum op 06/04/2021 14:07:47:
- Ariën - op 06/04/2021 13:58:35:
Maar niet elke shared hosting heeft dat helaas.;-)

Offtopic: Is dat geen kwestie van vraag en aanbod?

MariaDB is zeer populair. En wil je zoiets van Oracle of microsoft is dat extra te betalen. En eens die je vast hebben geraak je moeilijk uit hun klauwen. Dat is een beetje zoals die cloud oplossingen. Eens je er bent kan je moeilijk overstappen naar een andere oplossing.
Maar inderdaad off topic.
Maar ik nu wel iets gevonden om mee te werken. Ik leer nu op mijn 68, CSS, HTML, PHP en Mysqli. Ik heb tenslotte nooit enige informatica opleiding gehad tenzij na mijn 56. Maar tenslotte al bezig met PC en internet sinds 1989.
En hetgeen ik nu doe is een mooie uitdaging die beetje bij beetje groeit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 16:13:15
Quote Anchor link
Met MySQLi is het escapen een kwestie van deze functies/objecten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// procedureel
$waarde = mysqli_real_escape_string($conn, $_GET['waarde']);

// of

// object-oriënted

$waarde =  $mysqli->real_escape_string($_GET['waarde'])

// waarbij je $waarde gebruikt, netjes tussen single-quotes en buiten buiten je algemene quote.
// dus in procedurele vorm: mysqli_query($conn, "SELECT field1, field 2 FROM table WHERE id = '".$waarde."'");

?>
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 16:26:49
Quote Anchor link
Dit is mijn huidige code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$Naam=$_POST[Naam];

$sql = "SELECT * FROM rouwbrief Where Naam LIKE '$Naam%' ORDER BY Naam ASC,Voornaam ASC";
$result = $conn->query($sql);

Ik vermoed nu dat ik de eerste lijn in die code moet vervangen door die object-oriented oplossing. En uiteraard $GET vervangen door $POST.
Ben ik mee of niet. Zeg het maar.
Gewijzigd op 06/04/2021 16:30:52 door Ignace Verschaeve
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 17:00:16
Quote Anchor link
Correct, met een aantal correcties wordt het dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$waarde
= $conn->real_escape_string($_POST['Naam']);
$sql = "SELECT * FROM rouwbrief WHERE Naam LIKE '".$Naam."%' ORDER BY Naam ASC,Voornaam ASC";
$result = $conn->query($sql);
?>


- Altijd je indexes in je globals tussen quotes, dus $_POST['naam'] in plaats van $_POST[naam]. Anders denkt PHP dat het een constante is.
- Variabelen buiten quotes. Het maakt het een stuk leesbaarder.
- SQL functies bij voorkeur in hoofdletters.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

06/04/2021 17:38:50
Quote Anchor link
Dank u. We hebben werk om het uit te proberen. Ik had daar al veel op gesukkeld want hetgeen je vindt op het net is niet altijd correct of buiten gebruik. Ik heb dit stukje bij beetje moeten coderen en uitproberen tot ik iets werkbaar had.

Toevoeging op 07/04/2021 10:45:17:

- Ariën - op 06/04/2021 09:46:10:
Je wilt dus niet direct iets downloaden?
Dan link je toch naar een script 'details.php?id=42', waar je de details op weergeeft en een downloadlink?


Hoe kan ik dan op die pagina alles weergeven uit die record?
Ik stuur ze dus door naar 'details.php?id=recordnummer'
Doe ik dan zoiets op die pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$recordnummer.=$_GET[id];

$sql = "SELECT * FROM Huwelijken Where $recordnummer. = 'nr.' ";

Zodat ik dan het betreffen record volledig kan uitlezen?

Is mijn redenering fout of juist? Ik weet het even niet meer.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

07/04/2021 19:43:22
Quote Anchor link
Ik heb ondertussen gemerkt dat mijn code verkeerd is de Where moet andersom zijn. Die ID uitlezen is OK. Als test print ik die eens op het scherm en dat is OK.
Maar ik krijg mijn code niet goed om mijn record uit te lezen. Er zit iets fout maar ik vind niet wat.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35

<?php
 
//Inladen van de instellingen.
include 'instellingen.php';
 
$conn = new mysqli($database_adres, $database_login_naam, $database_login_wachtwoord, $database_naam);
//connectie testen
if ($conn->connect_error)
{

    die("verbinding mislukt: ".$conn->connect_error);
}


$nr.=$_GET[id];
echo "test1 "; echo "$nr.";

$sql = "SELECT * FROM Huwelijken Where nr. = '$nr.'";
$result = $conn->query($sql);
if ($result->num_rows > 0) {while($row = $result->fetch_assoc()) {
echo "<br> id: ".$row["nr."].
 "Naam: " .$row["Naam1"]
  .
$row["Voornaam1"]
  .
$row["Naam2"]
 .
$row["Voornaam2"]
 .
$row["Gemeente"]
 .
$row["Datum"].
 "<br>" ;
 }
 }

else{echo " nul resultaten";
}

// Sluit de MySQL verbinding.
$conn->close();
 echo "<br>-- Einde! --";
?>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

07/04/2021 20:42:33
Quote Anchor link
De punt(.) achter $nr in regel 14 heeft een andere betekenis dan de punt(.) in regel 15, 17 (nr. en '$nr.') en 20 ("nr.").

Vergelijk het gebruik van de punt(.) in regel 11.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

07/04/2021 21:07:01
Quote Anchor link
OK gaan we bekijken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.