Variabele doorgeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2021 21:42:07
Quote Anchor link
Gebruik ook een goede editor, en gebruik dan de 'code identing' functie, zodat je script netjes wordt uitgelijnd.

Als ik twee accolades onder elkaar op één lijn zie, dan krijg ik al kriebels....
Nu is je script nog compact, maar als je op deze voet verder gaat neemt het de vorm aan van spaghetti.

De punt na een variabele wordt gebruikt om waardes bij een toekenning aan elkaar te plakken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$getal
= "1, ";
$getal .= "2, ";
$getal .= "3, zie jij wat ik zie?";
echo $getal;
?>
Gewijzigd op 07/04/2021 21:46:20 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:52:15
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

08/04/2021 08:03:01
Quote Anchor link
Ik gebruik Notepad++ . En de code is gebaseerd op W3schools.
 
Ivo P

Ivo P

08/04/2021 10:15:16
Quote Anchor link
Een punt (.) mag niet voorkomen in een kolomnaam.

dus "nr." is geen valide naam voor een kolom. Natuurlijk krijg je zo'n beetje elk raar teken wel in een kolomnaam verwerkt als je hem tussen `` zet, maar zoals je hier ziet: die vergeet je al snel (nog afgezien van dat je query vaak onnodig veel langer wordt als je alle kolomnamen dan maar tussen die `` zet.

Ik zou de kolom renamen naar "nr" ipv "nr."

hier https://www.flydata.com/blog/handling-column-characters-in-mysql-vs-amazon-redshift
staat een tabelletje met wat wel in niet mag (in vergelijk met nog een stel databases)

De punt staat bij NO
Wat op zich niet raar is, aangezien die gebruikt kan worden om een tabelnaam en kolomnaam aan elkaar te knopen:

SELECT tab.kolom FROM tab WHERE tab.id = 10

En bij "nr." moet mysql dan gaan raden, of je de tabel nr bedoelde en de kolomnaam vergeten was achter de punt, of dat je de tabelnaam vergeten bent in de query.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

08/04/2021 10:17:15
Quote Anchor link
Dit is nu mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
 
//Inladen van de instellingen.
include 'instellingen.php';
 
$conn = new mysqli($database_adres, $database_login_naam, $database_login_wachtwoord, $database_naam);
//connectie testen
if ($conn->connect_error)
{

    die("verbinding mislukt: ".$conn->connect_error);
}


$nummer=$_GET[id];
echo "test1 "; echo "$nummer";

$sql = "SELECT * FROM Huwelijken Where 'nr.' = $nummer";
$result = $conn->query($sql);
if ($result->num_rows > 0) {while($row = $result->fetch_assoc()) {
echo  'Dag allemaal';
 $row["nr."];
 $row["Naam1"];
 $row["Voornaam1"];
 $row["Naam2"];
 $row["Voornaam2"];
 $row["Gemeente"];
 $row["Datum"];
 "<br>" ;
}
 }

else{echo " nul resultaten";
}

// Sluit de MySQL verbinding.
$conn->close();
 echo "<br>-- Einde! --";
?>


Ik slaag er dus in om die ID te zien. Ik kan deze op het scherm tonen. Maar ik slaag er niet in om het record met dat nr. uit te lzeen.
Ergens ga ik in de fout vanaf "Select * From ........
Maar ik vind potverdorie niet waar het misloopt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2021 10:24:42
Quote Anchor link
Staat er echt een punt in je veldnaam in de database?
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

08/04/2021 10:28:56
Quote Anchor link
Ja, de veldnaaam is nr. En die zoekcode heb ik overgenomen uit PHPAdmin. Ik ga het eens proberen met de veldnaam Naam1 mee te geven als ID. Misschien lukt het daarmee.
Gewijzigd op 08/04/2021 10:31:09 door Ignace Verschaeve
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2021 10:33:08
Quote Anchor link
Waar gebruik je dat veld voor? In het algemeen is het een ongeschreven regel dat het ID genoemd wordt, als het een uniek oplopend getal (auto-increment) is.

Ik betwijfel of een punt wel kan, omdat het in SQL ook de scheiding is tussen databases en tabellen.
 
Ivo P

Ivo P

08/04/2021 11:07:44
Quote Anchor link
Een punt mag niet (zie mijn post boven).

Maar dat mag wel als je de kolomnaam tussen backtics zet.
Helaas is dat waarschijnlijk gebeurd.
Maar in de post van 10:17 zien we single quotes ipv backtics om de kolomnaam.

en omdat de string bestaande uit de letters n r en een punt nooit gelijk is aan $nummer, vind je niets....
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

08/04/2021 12:03:28
Quote Anchor link
Ik ga het eens hernoemen. Beginnersfouten zeker? Ik heb nog heel veel te leren maar het is boeiend. En op het net vind je zoveel informatie maar ook niet altijd het juiste omdat die soms al verouderd is en de syntax nu niet meer gebruikt wordt enz.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2021 12:27:09
Quote Anchor link
Een punt in een veld is naar mijn weten nooit gebruikelijk geweest.

Als we het veld hernoemen naar een ID, dan komen we uit op deze query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$nummer
= $conn->real_escape_string($_GET['id']);
$sql = "SELECT * FROM Huwelijken WHERE ID = '".$nummer."'";
?>


- Allereerst haal ik je $nummer buiten quotes. Omdat dit vrij gebruikelijk is voor variabelen, en minder foutgevoeliger tijdens programmeren.
- Daarnaast is het een waarde die tussen single-quotes moet, ik beveel het althans altijd aan.
- En je moet de waarde nog escapen tegen SQL-injection.

Dan zal het een stuk beter gaan.
 
Ivo P

Ivo P

08/04/2021 12:38:04
Quote Anchor link
@Ariën:
als je $nummer niet tussen single quotes zet, heeft het escapen ook geen zin.


a) WHERE ID = 12 OR 1=1
b) WHERE ID = 12 OR foo = \'bar\'
tegenover
c) WHERE ID = '12 OR 1=1'
d) WHERE ID = '12 OR foo = \'bar\''

waarbij b) een mislukte query oplevert
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2021 12:48:58
Quote Anchor link
Daar heb je gelijk in...
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.