Variabele gebruiken in include file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

KrissCross

KrissCross

24/06/2008 21:10:00
Quote Anchor link
Ik heb een pagina index.php. Hier wordt dmv van de variabele $lang aangegeven in welke taal deze pagina moet worden weergegeven. In de pagina index.php wordt tevens dmv van een include het externe bestand "addon.inc.php" geinclude. Nu wil ik in deze addon.inc.php ook de variabele $lang aanroepen. Is er een andere mogelijkheid behalve het volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    include_once('addon.inc.php?lang=nl');
?>

? Het liefste zou ik in het addon bestand namelijk meerdere variabelen van de file waarin deze wordt geinclude gebruiken dan alleen $lang.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:32:21
 
GaMer B

GaMer B

24/06/2008 21:14:00
Quote Anchor link
Als het goed is, dan kan file.php hieronder ook de variabelen zoals in het voorbeeld hieronder gebruiken in zijn eigen script.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$variabel
= 'test';

include('file.php');[/code]
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.