Variabele in URL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thijs van Tol

Thijs van Tol

14/06/2018 22:00:08
Quote Anchor link
Hoe krijg ik die variables correct in de echo html?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$code
= $_POST["wedstrijdcode"];
$typelijst = $_POST['optie1'];
$bestandstype = $_POST['optie2'];
$optionelekolom = $_POST['optie3'];

echo '<a href="http://website.com/$code/$typelijst">Klik hier</a>';
?>


Alvast bedank!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:11:54
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

14/06/2018 22:09:57
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

14/06/2018 22:10:19
Quote Anchor link
Zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<a href="http://website.com/' . $code . '/' . $typelijst . '">Klik hier</a>';
 
Thijs van Tol

Thijs van Tol

14/06/2018 22:12:40
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 14/06/2018 22:10:19:
Zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<a href="http://website.com/' . $code . '/' . $typelijst . '">Klik hier</a>';



thanks!
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

14/06/2018 22:40:58
Quote Anchor link
Ah, nou zie ik het: single quotes ... Je had ook gewoon double quotes kunnen gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "<a href="http://website.com/$code/$typelijst">Klik hier</a>";
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/06/2018 23:09:22
Quote Anchor link
Persoonlijk zou ik voor de leesbaarheid de variabelen buiten quotes houden. Of gewoon als het een flinke lap HTML is, gewoon de variabelen even tussen de PHP-tags zetten. Dan hoef je ook niet met quotes te spelen.

Toevoeging op 14/06/2018 23:15:53:

Buiten quotes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 echo '<a href="http://website.com/'.$code.'/'.$typelijst.'/">Klik hier</a>';
?>

@Rob: Let op je double quotes in je HTML en die van je echo. Dat gaat niet werken ;-)

Of in-line PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="http://website.com/<?=$code?>/<?=$typelijst?>/">Klik hier</a>
Gewijzigd op 14/06/2018 23:18:36 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/06/2018 01:23:43
Quote Anchor link
Ook nogal vreemd dat dit uit $_POST zou komen. Normaal stuur je iemand meteen door nadat je iets gePOST hebt.
 
Davier doe

Davier doe

15/06/2018 08:20:26
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 15/06/2018 01:23:43:
Ook nogal vreemd dat dit uit $_POST zou komen. Normaal stuur je iemand meteen door nadat je iets gePOST hebt.


Dat dus.

Probeer je een zoekformulier in elkaar te flansen of een iframe (Overigens is iframe al oldskool) te generen?
 
Thijs van Tol

Thijs van Tol

15/06/2018 08:25:21
Quote Anchor link
Webapplicatie die ervoor zorgt dat je naar de juiste link wordt doorgestuurd.
 
Davier doe

Davier doe

15/06/2018 08:34:14
Quote Anchor link
Quote:
Webapplicatie die ervoor zorgt dat je naar de juiste link wordt doorgestuurd.


Dan zou je in dit geval gebruik maken van header('location......') om te doorsturen.

Je bedoelt vast dat je juiste link wilt tonen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/06/2018 08:34:48
Quote Anchor link
Maar waarom dan een link?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.