variabele naam verkrijgen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/03/2012 11:26:03
Quote Anchor link
Hallo, een kort vraagje. Is het mogelijk om de naam van een variabele op te vragen?

Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$test
= array('iets');
doeIets($test);
?>


Kan ik nu in de functie doeIets op de een of andere manier de variabelenaam 'test' verkrijgen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:22:14
 
- Mark -

- Mark -

15/03/2012 11:35:39
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/03/2012 11:38:35
Quote Anchor link
Die geeft de naam van de array niet terug.

Iemand anders een idee?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/03/2012 12:31:30
Quote Anchor link
Ik kan me weinig situaties voorstellen waarbij je dit zet

doeIets($test);

zonder zelf te weten dat $test $test heet.

Misschien in een context waarbij je met $$test werkt of zo ...

Kom je dit probleem echt tegen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/03/2012 12:41:47
Quote Anchor link
Het gaat om een debug functie. Soms moet iets bijv. een string zijn en mag het niet een array zijn. Op het scherm wil ik dan een melding tonen dat de array $test geen string is. Het zou dan prettig zijn (in het geval van een array) dat ik weet wat de naam van die array is. $$test werkt helaas niet.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/03/2012 15:13:07
Quote Anchor link
Okay, I see.
Ik denk wel dat zoiets moet bestaan, maar ik ken het niet.

Let er wel op: binnen die debug-functie bestaat de variabele sowieso niet; de functie heeft zijn eigen scope.

Of je geeft de variabele mee by reference, met &

Ik zou ook in die hoek zoeken naar wat je nodig hebt http://www.php.net/manual/en/language.references.php

Standaard wordt alles by value meegegeven aan een functie. De functie krijgt niet de variabele zelf mee, maar enkel de waarde ervan, op het moment van de call.
Ook arrays worden by value meegegeven.

Objecten worden by reference meegegeven.

Kan je toch eens code tonen van wat je echt van plan was?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/03/2012 16:15:54
Quote Anchor link
Thanks Kris, maar dan vrees ik dat het simpelweg niet kan.
Het idee was dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$test
= array('iets');
checkIfString($test);
?>


Nu had het me mooi geleken als er een melding zou worden getoond waarin staat dat de array $test geen string is. Maar ik denk dat het idee leuk is, maar helaas niet realiseerbaar.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/03/2012 16:57:00
Quote Anchor link
Zet de naam er anders zelf bij.

checkIfString('test', $test);


Zoek ook eens naar het begrip "watchdog" (waakhond)
bv. bij drupal: http://api.drupal.org/api/drupal/includes%21bootstrap.inc/function/watchdog/6

misschien kan je daar wat inspiratie halen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/03/2012 17:53:09
Quote Anchor link
Thanks, ik zal wel ff kijken...
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/03/2012 18:40:46
Quote Anchor link
misschien wil je zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
checkIfString($var){
$check = str_replace("'", '', $var);
//controles die je wilt uitvoeren, op $check
$var_string = $var;
//je kunt $var nu echoen als variabelenaam
}
?>

jammer dat ik niet kan inspringen bij snel reageren...

maar je geeft de variabele op de volgende manier in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
checkIfString('$var');
?>

let op deze enkele quotes! heel belangrijk.

weet niet of het werkt, waarschijnlijk niet, maar misschien is het een begin
Gewijzigd op 15/03/2012 18:41:32 door Jeroen VD
 
Jens erd

Jens erd

15/03/2012 18:47:20
Quote Anchor link
@jeroen

Natuurlijk gaat dit niet werken. behalve dat een string ($blaat = '$foo';) niet letterlijk deze haakjes bevat gaat het ook nog niet zo werken ook. kwestie van even uit proberen..

@ozzie

waarom niet met is_string()? zoiets;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function blaat($var) {
    if(is_string($var)) {
    // doe iets
    } else {
    echo "foutmelding";
    }
}

echo blaat(array('a', 'b')); // zou netjes 'foutmelding' moeten geven
?>

Edit: en anders helpt dit je wel verder.
Gewijzigd op 15/03/2012 18:50:02 door Jens erd
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/03/2012 18:49:53
Quote Anchor link
ik weet ook dat het een fout geeft. maar enkele quotes geven de exacte invoer op, dus neemt de naam mee.

jouw functie zal niet zijn wat ozzie bedoelt, hij wil de variabelnaam meegeven in de foutmelding

Toevoeging op 15/03/2012 18:52:31:

update: maar nu 2 variabelen ingeven, zou toch in 1 variabele kunnen meen ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
checkIfString($var, $check){
// controles op $check
echo 'foutmelding, variabele ' . str_replace("$", '', $var) . ' bestaat niet.';
}


//aanroepen:
checkIfString('$test', $test)
?>
Gewijzigd op 15/03/2012 18:54:19 door Jeroen VD
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/03/2012 18:52:47
Quote Anchor link
Haha, het valt niet mee he... ik denk dat het simpelweg niet kan...
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/03/2012 18:57:19
Quote Anchor link
ik denk van wel. je kunt de variabelnaam opgeven met de enkele quotes: '$test'.
het probleem is dat die dat de hele tijd ziet als string. maar als je deze variabele dan global zou kunnen maken is de boel gepiept; alleen dat wordt lastig.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
global (echo $var;);
?>

als je deze regel werkend weet te krijgen, denk ik dat die het doet

edit: ik denk dat ik het weet!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
global ${$var};
?>

je controleert dan de hele tijd op ${$var} :)

Toevoeging op 15/03/2012 19:01:29:

dus de hele functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function checkIsString($var) {
global ${$var};
    if(is_string(${$var})) {
    // doe iets
    } else {
    echo 'foutmelding, variabele ' . str_replace("$", '', $var) . ' bestaat niet.';
    }
}

checkIsString('$test');
?>
Gewijzigd op 15/03/2012 18:59:47 door Jeroen VD
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/03/2012 19:26:22
Quote Anchor link
Dit gaat altijd een string zijn '$test'.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/03/2012 19:30:18
Quote Anchor link
juist niet....toch?
de inhoud van $var wordt 'geechot' binnen de accolades, dus dan test je alsnog aan $test, toch? ik zou zeggen van wel, maar ik kan me vergissen, heb je dit al getest?

Toevoeging op 15/03/2012 19:35:55:

nou heb ik hem zelf getest, dit moet m zijn, hij werkt!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    $test
= 'hallo';
    checkIsString('$test');

    function
checkIsString($var) {
        $check = str_replace("$", '', $var);
        global ${$check};
        if(is_string(${$check}))
        {

            echo 'is een string';
        }

        else
        {
        echo 'foutmelding, variabele ' . $check . ' bestaat niet.';
        }
    }

?>


Toevoeging op 15/03/2012 19:36:49:

na een hoop spam, is het toch wat geworden!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/03/2012 19:45:54
Quote Anchor link
Thanks Jeroen, maar als ik het via classes doorgeef werkt het niet meer. Ik ga het gewoon maar zonder de naam doen. Jammer maar helaas. Toch bedankt!
Gewijzigd op 15/03/2012 19:46:05 door Ozzie PHP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.