Variabele overdragen nr een mailform

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ed den Ouden

Ed den Ouden

04/05/2016 20:52:51
Quote Anchor link
First timer zoek hulp van ervaren dames/heren die waarschijnlijk meteen zien wat er niet klopt. Zit al uren te proberen maar ik kom niet verder...

Waarom wordt in de onderstaande code de overgedragen variabele BRONPAGINA wel weergeven op het scherm bij de ECHO (komt dus correct mee vanaf de vorige pagina) maar gaat de inhoud vd variabele niet mee in het mailbericht dat verderop wordt gegenereerd? Ook als ik de regel "echo $_GET['bronpagina'];" verwijder komt de variabele niet mee in de tekst vh bericht...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
<?php
 
echo $_GET['bronpagina'];
 
?>



<?php
if (empty($_POST)) {
    //formulier niet verzonden, geef formulier weer
    ?>

<form action="mailform.php" method="post">
    <table border="0">
        <tbody>
        <tr>
            <td>Naam</td>
            <td><input type="text" name="naam" /></td>
        </tr>
        <tr>
            <td>Email</td>
            <td><input type="text" name="email" /></td>
        </tr>
        <tr>
            <td>Bericht</td>
            <td><textarea name="bericht" rows="5" cols="20"></textarea></td>
        </tr>
        <tr>
            <td>Keuze 1</td>
            <td><input name="Checkbox1" type="checkbox" />&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
            <td>Keuze 2</td>
            <td><input name="Checkbox2" type="checkbox" />&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
            <td>&nbsp;</td>
            <td><input type="submit" value="Verzenden" /></td>
        </tr>
    </tbody>
    </table>
</form>
<?php
}
else {
    //formulier wel verzonden, verzend bericht
    //definieer verzendopties

    $ontvanger = '[email protected]';
    $onderwerp = 'Docuaanvraag over ...';
    
    //stel bericht op
    $bericht = 'Naam: '.$_POST['naam'].'
    Email: '
.$_POST['email'].'
    
    Bericht: '
.$_POST['bericht'].'
    
    Keuze1: '
.$_POST['Checkbox1'].'
    
    Keuze2: '
.$_POST['Checkbox2'].'
    
    Bronpagina: '
.$_GET['bronpagina'];

    //stel verzend-header op
    $verzender = 'From: '.$_POST['naam'].' <'.$_POST['email'].'>';
    
    //verzend bericht
    if (mail($ontvanger, $onderwerp, $bericht, $verzender)) {
        //succesmelding als correct verzonden
        echo '<p>Bericht is succesvol verzonden.</p>';
    }

?>

- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 04/05/2016 21:05:04 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 16:37:48
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/05/2016 21:01:58
Quote Anchor link
Je verwijst naar mailform.php, en je GET-parameters missen hierin.
 
Ed den Ouden

Ed den Ouden

04/05/2016 21:05:04
Quote Anchor link
Hoe pas ik dat aan dan?

De andere variabelen (velden) komen netjes mee, alleen BRONPAGINA niet. Mvrgr, Ed
Gewijzigd op 04/05/2016 21:06:21 door Ed den Ouden
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/05/2016 21:05:32
Quote Anchor link
Je kan ook de action leeglaten.
 
Ed den Ouden

Ed den Ouden

04/05/2016 21:26:00
Quote Anchor link
Thanks a lot Ariën, door "Je verwijst naar mailform.php, en je GET-parameters missen hierin" werd ik op het goede spoor gezet!

Opgelost met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="mailformactiepags.php?bronpagina=<?php echo $_GET['bronpagina']; ?>" method="post">
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.