Variabele variabele meenemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Paul Greeve

Paul Greeve

11/04/2011 19:25:02
Quote Anchor link
Beste allemaal ik heb een vraagje over het meenemen van variabelen naar een volgende pagina.

Uit een database haal ik een rij namen op die worden gekoppeld aan o.a. enkele dropdownvelden. Deze velden krijgen een 'name' die wordt gehaald uit een variabele.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
echo '<td><select name="Voertuig_'.$row['Pers_ID'].'">
                <option value="BR20-1">BR 20-1</option>
                <option value="TS22-1">TS 22-2</option>
                <option value="TS22-3">TS 22-3</option>
                <option value="MP22-1">MP 22-1</option>
                <option value="OPL1">OPL1</option>
                <option value="OPL2">OPL2</option>
                <option value="Overig">Overig</option>
            </select>';


$row['Pers_ID'] = dus uit een database opgehaald. Op deze manier krijgt elk veld een eigen naam.

Nu wil ik de keuze van elk veld meenemen naar een volgende pagina die een overzicht toont van alles wat is ingevuld.

Ik heb dat als volgt geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
session_start();
?>

in het basis formulier samen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="test.php" method="post">


in test.php heb ik dan geprobeerd met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
session_start();
?>

en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$aFormulierVelden
= array('SrtAct','Omschr','Bdag', 'Buur', 'Voertuig_'.$row['Pers_ID']');
?>

de waarden van de velden mee te nemen.
Dat lukt dus niet voor Voertuig_'.$row['Pers_ID']

Ik heb ook geprobeerd de waarde van Voertuig_'.$row['Pers_ID'] in een nieuwe variabele te krijgen maar ook de waarde daarvan blijft geen resultaat geven met $_SESSION.

Heeft iemand een idee?
Gewijzigd op 11/04/2011 19:31:36 door Paul Greeve
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:33:55
 
Maarten heijden

maarten heijden

12/04/2011 13:09:37
Quote Anchor link
misschien moet je dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//hier dan het script
?>

<form method="post" action="test.php">
<input type="hidden" value="<?php echo Voertuig_'.$row['Pers_ID'].' ; ?>" name="iets?">
<input type="sumbit" name="sumburito">
</form>


met mijn site heb ik het wel zo gedaan met hidden
maar... ik ben beginner :) dus als ik het totaal fout doe niet boos worden :)
 

12/04/2011 13:12:14
Quote Anchor link
Ga je database normaliseren. Dit klopt niet.
Let ook niet op wat Maarten Heijden zegt, dat is ook zo fout als het maar kan.
 
Bart Pasmans

Bart Pasmans

12/04/2011 16:06:33
Quote Anchor link
Karl help die jongen of houd alsjeblieft je mond, ik word zo ziek van jouw negatieve commentaar altijd.
 

12/04/2011 16:09:38
Quote Anchor link
Bart Pasmans op 12/04/2011 16:06:33:
Karl help die jongen of houd alsjeblieft je mond, ik word zo ziek van jouw negatieve commentaar altijd.


Maar het klopt wel...
Dat voertuigen gedoe moet waarschijnlijk nog weer naar een andere tabel (met eventueel een koppeltabel).
Dat wat Maarten zegt is de grootste flauwekul waar ik niet eens op in wil gaan (zie kleurtjes).
Gewijzigd op 12/04/2011 16:11:29 door
 
Maarten heijden

maarten heijden

12/04/2011 16:28:58
Quote Anchor link
Karl Karl op 12/04/2011 16:09:38:
Bart Pasmans op 12/04/2011 16:06:33:
Karl help die jongen of houd alsjeblieft je mond, ik word zo ziek van jouw negatieve commentaar altijd.


Maar het klopt wel...
Dat voertuigen gedoe moet waarschijnlijk nog weer naar een andere tabel (met eventueel een koppeltabel).
Dat wat Maarten zegt is de grootste flauwekul waar ik niet eens op in wil gaan (zie kleurtjes).


potverdorie zeikneus houd daar mee op !

ik zeg dat het fout kan zijn dus als je het zelf niet beter kan donder op dan
 

12/04/2011 16:38:49
Quote Anchor link
Maarten heijden op 12/04/2011 16:28:58:
Karl Karl op 12/04/2011 16:09:38:
Bart Pasmans op 12/04/2011 16:06:33:
Karl help die jongen of houd alsjeblieft je mond, ik word zo ziek van jouw negatieve commentaar altijd.


Maar het klopt wel...
Dat voertuigen gedoe moet waarschijnlijk nog weer naar een andere tabel (met eventueel een koppeltabel).
Dat wat Maarten zegt is de grootste flauwekul waar ik niet eens op in wil gaan (zie kleurtjes).


potverdorie zeikneus houd daar mee op !

ik zeg dat het fout kan zijn dus als je het zelf niet beter kan donder op dan


Nee?
Ik zeg toch dat het fout is. Jij geeft zelf aan dat het fout kan zijn. Ik bevestig dit. Dan is de cirkel rond lijkt mij.
Ik ga er niet verder op in omdat het een simpele echo is. Als je die niet kan, dan kan je beter misschien eerst helemaal stoppen en dan opnieuw beginnen met php leren? Het eerste wat je over het algemeen leert is hoe je "Hello World!" op het scherm kan plaatsen.
 
Maarten heijden

maarten heijden

12/04/2011 16:44:28
Quote Anchor link
ten eerste ik krijg de pest aan de hello world

en ik heb een eigen leden systeem wat met dit werkt

je kon aardiger zijn
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

12/04/2011 16:46:47
Quote Anchor link
Je kunt wel een leden systeem schrijven maar niet een simpele var?
 

12/04/2011 16:52:16
Quote Anchor link
Maarten heijden op 12/04/2011 16:44:28:
ten eerste ik krijg de pest aan de hello world

Ja, blijkbaar ben je nog niet eens op dat niveau aanbeland.

Maarten heijden op 12/04/2011 16:44:28:
en ik heb een eigen leden systeem wat met dit werkt

Ik wil niet weten hoe (of het überhaupt) werkt. Vertel maar waar het is, dan weet ik zeker dat ik mij daar nooit ga aanmelden.

Maarten heijden op 12/04/2011 16:44:28:
je kon aardiger zijn

Oh ja, de boel moet weer verbloemd worden? Zal ik je ook nog maar een kusje geven op je hoofd? Die zal nu wel pijn doen hé, arme Maarten.
 
Paul Greeve

Paul Greeve

12/04/2011 19:24:21
Quote Anchor link
Beste php-ers. Jammer dat mijn vraag nu dreigt te ontaarden in een vete.
Ik heb al wat rond geneusd op het forum en had al gezien dat Karl niet altijd genuanceerd is in zijn antwoorden. Op zich geen probleem hoor als hij vervolgens met een goed antwoord komt.

Ik ben beginner en sta open voor alle aanwijzingen die bijdragen aan een oplossing van mijn probleem en een verrijking van mijn kennis over php. Daarvoor is dit forum volgens mij bedoeld.

Dus Karl, laat je eens van je beste kant zien en vertel welke oplossing jij zou kiezen!!

@Maarten: bedankt voor je bijdrage, ik ga er eens naar kijken. Als er een betere oplossing is, die ik hier dus nog niet heb gezien, dan hoor je het van me.

We zijn op dit forum om elkaar te helpen niet waar?
 
Arjan -

Arjan -

12/04/2011 19:30:10
Quote Anchor link
Gegevens uit een formulier meenemen naar een volgende pagina kan simpel met de juiste action in je formulier.

Dus:

<form action="paginawaardevariabelenzichtbaarmoetenzijn.php" method="post">
... Hier je formulieronderdelen
</form>

Wanneer het formulier gesubmit is (controleren met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') ) kan je de array $_POST uitlezen.

Dus de pagina "paginawaardevariabelenzichtbaarmoetenzijn.php" wordt dan zoiets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

print_r($_POST);

}


?>


Edit: Sessies kan je gebruiken om binnen één sessie (logisch) gegevens te onthouden over meerdere pagina's (let wel op de veiligheid).
Gewijzigd op 12/04/2011 19:31:40 door Arjan -
 

12/04/2011 19:38:25
Quote Anchor link
Zoals ik zei, ga normaliseren. Dat voertuig_huppeldepup komt uit je database, dat klopt niet.
Verder moet Maarten gewoon naar echo en string kijken.
 
Arjan -

Arjan -

12/04/2011 19:41:37
Quote Anchor link
Karl Karl op 12/04/2011 19:38:25:
Zoals ik zei, ga normaliseren. Dat voertuig_huppeldepup komt uit je database, dat klopt niet.
Verder moet Maarten gewoon naar echo en string kijken.


Dat voertuig_huppeldepup komt niet uit de database naar mijn inziens. Dit is alleen bedoeld om elke selectbox een unieke naam te geven aan de hand van een prefix en de id van data. Dit hoeft niet per definitie fout te zijn.
 
Paul Greeve

Paul Greeve

12/04/2011 20:09:44
Quote Anchor link
Wat Arjan zegt is inderdaad het geval. Het formulier toont een lijst met namen, die wel uit de database komen, met daar achter een aantal velden die gevuld moeten worden waaronder dus een voertuig dat uit een dropdownlist gekozen moet worden. Dit is een vastgestelde lijst (juist om te standaardiseren Karl :-).
Elke dropdownlist wordt d.m.v. dat huppeldepup gedoe voorzien van een unieke naam die overeenkomt met de id van de persoon die er voor staat.

Met de tip van Arjan zie ik in ieder geval dat dit wel werkt.
Bij persoons id 122684 hoort bijvoorbeeld:
[Ingezet_122684] => J
[Voertuig_122684] => BR20-1
[Functie_122684] => B
[BTijd_122684] =>
[ETijd_122684] =>
En bij persoons id 122689 hoort:
[Ingezet_122689] => J
[Voertuig_122689] => TS22-1
[Functie_122689] => 1

Dit ga ik opslaan in de database.
Voordat het naar de db gaat wil ik het op een nieuwe pagina laten zien voor controle en eventueel printen.
Het probleem is dat ik bijvoorbeeld de waarde van [Voertuig_122689] => TS22-1 niet uit de $_POST kan halen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$aFormulierVelden = array('SrtAct','Omschr','Bdag', 'Buur', 'Voertuig_'.$row['Pers_ID']');
 
Arjan -

Arjan -

12/04/2011 20:17:13
Quote Anchor link
Waarom wil je de gegevens weer naar een andere pagina exporteren? Waarom kan het niet op dezelfde pagina afgehandeld worden?
 
Paul Greeve

Paul Greeve

12/04/2011 20:30:41
Quote Anchor link
Kan ik die netjes laten printen dan met al die vakjes en zo?
Ik vind het mooier om alles netjes als 'platte tekst' te tonen en te printen.
 
Arjan -

Arjan -

12/04/2011 20:40:02
Quote Anchor link
Ja dat kan. Een print_r geeft alleen weer welke waarden de array bevat. Dit is dus ook alleen voor de ontwikkelingsfase geschikt.

Je kan gewoon het volgende doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if(is_array($_POST) AND count($_POST) > 0){

foreach($_POST AS $key => $value) {

echo '<strong>'.$key.':</strong> '.$value.'<br />';

}


}


?>


Misschien een idee om een blik te werken op http://php.net/manual/en/language.types.array.php

Een $_POST variabale is niets anders dan een array die de waarden bevat van een POST request.
Gewijzigd op 12/04/2011 20:41:51 door Arjan -
 
Paul Greeve

Paul Greeve

12/04/2011 20:46:36
Quote Anchor link
Zie hier het verschil.
Dit is de bedoeling:
http://www.greeve1.nl/Brandweer/Presentielijst%206-3-2011_14_57.pdf

Zo wordt het als ik de pagina afdruk zonder verdere bewerking:
http://www.greeve1.nl/Brandweer/VG%20Post%20Frobenstraat%20nieuwe%20presentielijst.pdf

Toevoeging op 12/04/2011 21:14:53:

Quote:
Misschien een idee om een blik te werken op http://php.net/manual/en/language.types.array.php

Een $_POST variabale is niets anders dan een array die de waarden bevat van een POST request.


Dit had ik allemaal gelezen en dit is mee ook duidelijk.
Nu moet ik het alleen nog allemaal netjes weergeven.
Gewijzigd op 12/04/2011 20:49:14 door Paul Greeve
 
Arjan -

Arjan -

12/04/2011 21:34:11
Quote Anchor link
Paul Greeve op 12/04/2011 20:46:36:
Zie hier het verschil.
Dit is de bedoeling:
http://www.greeve1.nl/Brandweer/Presentielijst%206-3-2011_14_57.pdf

Zo wordt het als ik de pagina afdruk zonder verdere bewerking:
http://www.greeve1.nl/Brandweer/VG%20Post%20Frobenstraat%20nieuwe%20presentielijst.pdf


Wat wil je precies, want voor jou is het misschien allemaal duidelijk wat je wilt, maar voor ons (lees: mij) is dat allerminst. Als je goed doorhebt wat een array inhoudt en hoe een array opgebouwd is, dan zal je ook wel een begin kunnen maken met het opnieuw indelen van de array waarmee je de data in de goede volgorde zet zodat je deze eenvoudig kan uitlezen.

Je kan ook in je naam van je selectbox meteen een arraynotatie opgeven, zodat de uitkomst automatisch in een array wordt gezet.

Zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<select name="ingezet[<?php echo $row['Pers_ID'];?>]">

</select>

<select name="voertuig[<?php echo $row['Pers_ID'];?>]">

</select>


Let op: Hierbij moet $row['Pers_ID'] altijd een unieke integer zijn!

$_POST['naamvanselectbox'] zal dan een array bevatten met de verschillende waarden. Dit heeft als voordeel dat het eenvoudiger is om uit te lezen en om bewerkingen uit te voeren.

Uitlezen kan dan met (exclusief de nodige controles!):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach($_POST['ingezet'] AS $key => $value) {

echo 'Pers_ID: '.$key.' & VALUE: '.$value.'<br />';

}

?>


Edit: Ik heb je formulier even realtime bekeken en ik raad je aan om mijn laatste advies op te volgen (het gebruik van arrays).

Om dan alles per pres_id te ordenen kan je de $_POST array doorlopen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$new_array
= array();

foreach($_POST['ingezet'] AS $key => $value) {

$new_array[$key]['ingezet'] = $value;

}


foreach($_POST['voertuig'] AS $key => $value) {

$new_array[$key]['voertuig'] = $value;

}


print_r($new_array);

?>
Gewijzigd op 12/04/2011 22:21:31 door Arjan -
 
Paul Greeve

Paul Greeve

12/04/2011 22:15:47
Quote Anchor link
Arjan, dat ziet er inderdaad veel logischer en ook eenvoudiger uit.
Ik denk dat ik hier wel mee verder kan.
Echt heel erg bedankt voor de moeite en je tijd!

Ik heb hier veel van geleerd.

@ Karl: Zo kan het ook :-)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.