variabele vergelijken met tabel entry

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin vdm

kevin vdm

10/01/2011 21:00:16
Quote Anchor link
geen idee of dit bij databases hoort of bij php dus heb ik hem maar hier gezet.

ik probeer dus momenteel een soort film bibliotheek te maken wat aardig lukt maar nu probeer ik een eerder gedefinieerde variabele te vergelijken met een database invulling maar krijg dus de foutmelding:


Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ... on line 461
No Files Found.

mocht iemand me kunnen helpen, bedankt op voorhand!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<? php
stdhead("Movie Catalog");

$query = mysql_query("SELECT * FROM `movies` ORDER BY `id` DESC LIMIT 10");
   if (mysql_num_rows($query) > 0){

       while ($row = mysql_fetch_array($query)){



///layout
begin_frame("$row[name] ($row[year])");

print("<table align=center width=800 border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"5\">\n");
Print("<tr><td width=150>$poster</td><td width=700>");
Print("<table align=center height=100% width=100% border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"5\">\n");
Print("<tr><td width=150>year:</td><td width=100>$row[year]</td><td width=300></td></tr>");
Print("<tr><td width=150>budget:</td><td width=100>" . number_format($row[budget]) . "$</td><td width=300></td></tr>");
Print("<tr><td width=150>rating</td><td width=100>$row[rating]</td><td width=300></td></tr>");
Print("<tr><td width=150>revenue</td><td width=100>" . number_format($row[revenue]) . "$</td><td width=300></td></tr>");
Print("<tr><td width=150>runtime</td><td width=100>$row[runtime] min</td><td width=300></td></tr>");
Print("<tr><td width=150></td><td width=100></td><td width=150>$cat5 $cat4 $cat3 $cat2 $cat1</td></tr>");
Print("</table></td></tr></table>");


///torrents

  $result = mysql_query("SELECT * FROM `files` WHERE `url`=`$row[imdb]`");
  
  if (mysql_num_rows($result) > 0)
  {

       echo("<table border='0' cellpadding='5' cellspacing='0' class='ttable_headinner' align='center'>");
       echo("<tr>");
       echo("<td class='ttable_head'><strong>Name</strong></td>");
       echo("<td class='ttable_head'><strong>test</strong></td>");
       echo("<td class='ttable_head'><strong>test</strong></td>");  
       echo("</tr>");
      
       while ($trow = mysql_fetch_array($result))
       {

           echo("<tr>");
           echo("<td class='ttable_col1'>" . htmlspecialchars($trow["name"])  . "</td>");
           echo("<td class='ttable_col2'>" . number_format($trow["test1"])  . "</td>");  
           echo("<td class='ttable_col1'>" . number_format($trow["test2"]) . "</td>");  
           echo("</tr>");
       }

      
       echo("</table>");
   }

   else
   {
       echo("<strong>No Files Found.</strong>");
   }


////end///
        
       end_frame();
}
}

?>

Gewijzigd op 10/01/2011 21:31:09 door Kevin vdm
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:01:49
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

10/01/2011 21:08:20
Quote Anchor link
Je query geeft een fout terug. Wat staat er op jouw scriptregel 461? En wat is de query die je vlak daarvoor definieert? Is dat de hier getoonde op regel 27, dan beveel ik je dit aan:

- verwijder de backticks
- haal de variabele buiten de quotes
- gebruik quotes voor tekstuele array-sleutels

dan wordt het
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$result = mysql_query("SELECT * FROM files WHERE url='".$row['imdb']."'");
 
Write Down

Write Down

10/01/2011 21:09:41
Quote Anchor link
Voegen even in je bericht
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
toe bij je code, dit leest niet prettig ;-)
 
Kevin vdm

kevin vdm

10/01/2011 21:14:08
Quote Anchor link
ok,bedankt voor de snelle reply's in elk geval al.

Dit is regel 461:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
  if (mysql_num_rows($result) > 0)

?>
 
Jasper DS

Jasper DS

10/01/2011 21:15:43
Quote Anchor link
- bouw een foutafhandeling in voor je query + lees de post van Bas.
- gebruik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
idpv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? ?>


zie mijn voorbeeld voor foutafhandeling:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$sql
    =    "SELECT *
             FROM files
             WHERE url='"
.$row[imdb]."'
            "
;

if(($result = mysql_query($sql)) === false)
{

    echo 'Error: Er is een fout'; # Laat hier de mysql_error zien in testfase
}
else
{
    # Gelukt
}
?>


- gebruik geen * maar selecteer wat je wil hebben: bijvoorbeeld: id, gebruikersnaam, email
Gewijzigd op 10/01/2011 21:21:30 door Jasper DS
 
Kevin vdm

kevin vdm

10/01/2011 21:29:49
Quote Anchor link
wel, backticks zijn verwijder lijntje 27 van hier is aangepast maar de fout is er nog steeds.
 
Jasper DS

Jasper DS

10/01/2011 21:34:24
Quote Anchor link
heb je de foutafhandeling erin gezet?
 
Kevin vdm

kevin vdm

10/01/2011 21:41:39
Quote Anchor link
heb ik gedaan, ik gebruikt normaal uum nooit foutenbehandeling, is ook een jaar geleden dat ik nog php heb gedaan dus ik zou niet weten waar men fout zou kunnen zitten dus mocht iemand me kunnen verder helpen...
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

10/01/2011 21:52:48
Quote Anchor link
en? kom je ook bij de "Error: Er is een fout" ?
voeg dan ook even mysql_error(); toe, de weet je de exacte fout
 
Kevin vdm

kevin vdm

10/01/2011 22:07:19
Quote Anchor link
is opgelost Thanks voor alle hulp!
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

10/01/2011 22:29:04
Quote Anchor link
Nu nog even de netiquette afhandelen: wat heb je nu gevonden?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.