variabele versturen met forms

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Taeke Dikkema

Taeke Dikkema

18/02/2004 12:19:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk een eenvoudig probleempje, maar ik kom er niet uit:

Onder aan een php=script, dat een record uit een database haalt, hangt een formuliertje met alleen een Submit-knop:

<FORM method="post" action ="delete_item.php">
<input type="submit" name="submit" value="delete item">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?   $del_record = $tabel[Id];   ?>

</form>

De variabele $del_record is in delete_item.php niet bekend. Wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:35:04
 
Mitch X

Mitch X

18/02/2004 12:36:00
Quote Anchor link
method=get :)
 
Taeke Dikkema

Taeke Dikkema

18/02/2004 12:45:00
Quote Anchor link
en in delete_item.php komt dan:

$item = $_GET['$del_record']

te staan? No way!
 
Arend a

Arend a

18/02/2004 12:52:00
Quote Anchor link
No way!?
 
Taeke Dikkema

Taeke Dikkema

18/02/2004 12:55:00
Quote Anchor link
Ik bedoel, dat het niet werkt....
 
Mitch X

Mitch X

18/02/2004 12:59:00
Quote Anchor link
Mss een zonder die $ proberen die stuurt ie toch niet mee d8 ik :)
 
Taeke Dikkema

Taeke Dikkema

18/02/2004 13:13:00
Quote Anchor link
Het lijkt een beetje op 'trial and error' maar 't lukt niet.
 
Taeke Dikkema

Taeke Dikkema

18/02/2004 13:45:00
Quote Anchor link
Nou, zo kan het maar ik vind het niet erg elegant:
In het formulier heb ik de regel:

<input type="text" name="del_record" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $tabel[Id} ?>
">

toegevoegd. Nu werkt het, maar ik vind het niet mooi.
 
Mitch X

Mitch X

18/02/2004 14:07:00
Quote Anchor link
Niemand die het ziet toch?
 
Arend a

Arend a

18/02/2004 15:51:00
Quote Anchor link
dan doe je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
sprintf ('<input type="text" name="del_record" value="%s"', $tabel[id]);
?.
 
Taeke Dikkema

Taeke Dikkema

18/02/2004 17:06:00
Quote Anchor link
Ik zal het eens proberen.
Zelf had ik dit gedaan:
<input type="hidden" name="del_record" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $tabel[Id] ?>
">
Werkt ook goed....
Allen bedankt i.i.g.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

18/02/2004 19:01:00
Quote Anchor link
Waarom doe je dit moeilijk met een <form>? Je kan toch net zo goed het volgende doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "script.php?actie=del_record&id=" . $tabel[Id];
?>


En dan zet je in script.php het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ($_GET[actie] == "del_record")
{

    // Query
}
?>



Elwin

[Edit: Foutje]
Gewijzigd op 18/02/2004 19:03:00 door Elwin - Fratsloos
 
Mitch X

Mitch X

18/02/2004 20:24:00
Quote Anchor link
Moet je wel een link maken toch?
Of begrijp ik het nu verkeerd :P?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

18/02/2004 20:49:00
Quote Anchor link
Sorry.. dat bedoelde ik ook met:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "script.php?actie=del_record&id=" . $tabel[Id];
?>

Moet natuurlijk het volgende zijn...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<a href=\"script.php?actie=del_record&id=" . $tabel[Id] ."\">Verwijder</a>";
?>


Elwin
 
Mitch X

Mitch X

18/02/2004 20:56:00
Quote Anchor link
No offence maar dacht wat heb je daar nou aan ?!?!...
 
Taeke Dikkema

Taeke Dikkema

18/02/2004 22:04:00
Quote Anchor link
Ik denk, dat ik het begrijp...
Maar hoe krijg ik die variabele id weer in het volgende script? Hij wordt toch ook in 'actie' gezet?
(ik doe nog maar een week php)
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

18/02/2004 23:12:00
Quote Anchor link
Quote:
No offence maar dacht wat heb je daar nou aan ?!?!...

Je hebt groot gelijk.. :D

Quote:
Maar hoe krijg ik die variabele id weer in het volgende script? Hij wordt toch ook in 'actie' gezet?

Nee.. de variabele id wordt niet in de variabele actie gezet. Kijk mijn vorige (na, die daarvoor dan) post:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ($_GET[actie] == "del_record")
{

    // Query
}
?>

Hier bekijk je de variabele actie die is doorgegeven ($_GET[actie]). En op de plaats van de query kan je jouw query doen..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= mysql_query("DELETE FROM tabel WHERE id = '$_GET[id]'");
?>


Elwin
 
Taeke Dikkema

Taeke Dikkema

19/02/2004 14:29:00
Quote Anchor link
Oke, mogelijkheden genoeg!
Bedankt voor de uitleg.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.