Variabele wordt niet gelezen??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »
Marcel R

Marcel R

02/11/2010 19:51:17
Quote Anchor link
In onderstaand script deel wordt een variabele niet gezien/gelezen. Ik heb volgens mij alles geprobeerd maar krijg het niet voor elkaar. Is er iemand die een verhelderende tip heeft?

Variabelen: $sessionkey en $ipadres woorden wel goed overgenomen.
Als ik $werkgebied echo voor of na de functie geeft ie hem wel.
Is dit een bug in in_array?
Als ik $werkgebied een fysiek een stringwaarde geef gaat dit overigens wel goed.

[script]
echo $werkgebied;

if(!in_array($sessionkey,$check,true)){

echo $werkgebied; // leest hij hier niet meer ????
$sql_insert="INSERT INTO prereg (id,sessionkey,ipadres,wgb,reg,afd) VALUES ('','".$sessionkey."','".$ipadres."','".$werkgebied."','".$reg."','".$afd."')";
$query=mysql_query($sql_insert);
}
[/script]

Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:54:53
 
Martijn B

Martijn B

02/11/2010 19:57:00
Quote Anchor link
Waar krijgt $werkgebied een waarde?

Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$werkgebied
= null;
?>
 
Milo S

Milo S

02/11/2010 20:59:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
# Je moet werkgebied wel een waarde gevenn
$werkgebied = '';

echo $werkgebied;

if( !in_array( $sessionkey, $check, TRUE ) )
{

    echo $werkgebied;
    
    $qry = "INSERT INTO
                prereg
                    (
                     sessionkey,
                     ipadres,
                     wgb,
                     reg,
                     afd
                     )
            VALUES
                (
                 '"
.mysql_real_escape_string( $sessionkey )."',
                 '"
.$ipadres."',
                 '"
.$werkgebied."',
                 '"
.$reg."',
                 '"
.$afd."'
                 )"
;

    if( $sql = mysql_query( $qry ) )
    {

        # Goed
    }
    else
    {
        # Fout    
    }
}


?>


Een aantal dingen verbeterd...
Je moet dus goede foutafhandeling inbouwen. Alle andere regels ook als regel 22 doen dus met mysql_real_escape_string. En af een toe een spatie mag ook hoor, zeer kut te lezen anders...
 
Marcel R

Marcel R

02/11/2010 21:25:16
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reactie.

$werkgebied heeft een waarde. Dat heb ik getest met de echo regel. Die geeft hem prima weer. Alleen zo gauw ik hem binnen de functie til kent hij hem niet meer. Als ik vervolgens een andere waarde toe ken aan $werkgebied voor de functie, bijvoorbeeld:

$werkgebied = "test";

Dan zet hij hem keurig in m'n database en werkt het wel. Ik heb het geheel in een jumi applicatie gehangen wat met JSession uitbreekt uit het Joomla framework, hij maakt dan een nieuw scherm met mijn gegevens.
Dit werkt allemaal met strings, ook bij het wegschrijven naar de db.
Andere 2 variabelen pakt hij wel maar $werkgebied, $reg, $afd niet.
Hij kan ze wel echo-en vlak voor de in_array functie.

Ik haal ze binnen met een _GET via AJAX.

Bedankt voor de tips mbt de error check. Evenzo gaat het wegschrijven prima. Heb alleen de echo ook binnen de functie gehaalt om te zien of hij hem kent.
Even een vraagje, welke tags moet je in de text opnemen om de code goed weer te geven?
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2010 02:26:24
Quote Anchor link
Marcel R op 02/11/2010 21:25:16:
Alleen zo gauw ik hem binnen de functie til kent hij hem niet meer.


Binnen welke functie?

Quote:
if(!in_array($sessionkey,$check,true)){


Wat zit er in $sessionkey en wat zit er in $check?
 
Marcel R

Marcel R

03/11/2010 06:53:14
Quote Anchor link
Even een nieuwe start...

Als iemand me verteld hoe ik script knap kan posten hier... kan hier niets vinden. Misschien ook niet goed gezocht...

Gooi ik even het hele stuk code erop, kunnen jullie allemaal meekijken en hopelijk wat ik fout doe.
San The - is binnen de if en niet binnen een functie, foutje in m'n uitleg.
 
Wouter J

Wouter J

03/11/2010 08:01:31
Quote Anchor link
stuk code doe je door [.code][./code] (zonder .)
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2010 12:53:19
 
Milo S

Milo S

03/11/2010 15:30:55
Quote Anchor link
Geef hem dan mee in de functie?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function functieNaam ( $werkplek, $etc, $etc )
{
}

?>
 
Marcel R

Marcel R

03/11/2010 19:09:55
Quote Anchor link
Hieronder een overzicht van de (misschien beetje rommelige) code die ik gebruik. Niet zo spannend allemaal dacht ik.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

error_reporting(E_ALL);

$session =& JFactory::getSession();
$sessionkey = $session -> get('key'); // 8 digit getal

$werkgebied     = ucwords($_GET['wgb']);
$reg             = stripslashes($_GET['regio']);
$afd            = $_GET['afd'];
$inzetnaam        = ucwords($_GET['naam']);
$inzetplaats    = ucwords($_GET['plaats']);
$begindatum        = $_GET['begin'];
$einddatum        = $_GET['eind'];
$ipadres        = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$countcols        = 5;

$sa                = " > ";
$da                = " >> ";

if(!empty($reg)){$regio        = $sa.$reg;}
if(!empty($afd)){$afdeling    = $da.$afd;}

include("dbconapp.php");

if(!isset($sessionkey)){

    echo "Sessie verlopen of nog niet geactiveerd.";

}
else{

    $check=array(); // array van beschikbare sessionkeys
    $sql_check="SELECT sessionkey FROM prereg";
    $query_check=mysql_query($sql_check) or die(mysql_error());
    while($checky=mysql_fetch_array($query_check)){

        array_push($check,$checky['sessionkey']);
    
    }

echo $werkgebied; // test printout om te zien of deze var zijn waarde behoud    

    if(!in_array($sessionkey,$check,true)){
    
        echo $werkgebied; // leest hij hier niet meer ????
        $sql_insert="INSERT INTO
                        prereg
                            (
                                id,
                                sessionkey,
                                ipadres,
                                wgb,
                                reg,
                                afd            
                            )     
                    VALUES
                            (
                                '',
                                '"
.$sessionkey."',
                                '"
.$ipadres."',
                                '"
.$werkgebied."',
                                '"
.$reg."',
                                '"
.$afd."'
                            )"
;
                            
        $query=mysql_query($sql_insert);
    }

?>
Gewijzigd op 03/11/2010 19:12:36 door Marcel R
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2010 19:15:46
Quote Anchor link
if(!in_array($sessionkey,$check,true)){

Haal die 'true' eens weg.

if(!in_array($sessionkey,$check)){

Toevoeging op 03/11/2010 19:17:12:

Denk ook aan sql-injection.
 
Marcel R

Marcel R

03/11/2010 21:23:26
Quote Anchor link
Geprobeerd, maar das niet de oplossing. Die true wordt gebruikt voor de $sessionkey tov $check en geeft een absoluut resultaat volgens mij, is volgens mij ook hoofdlettergevoelig. $sessionkey is nummeriek maar wordt als string gebruikt en $ipadres is een string en wordt ook zo gebruikt.
Het gekke is dat als ik dus $werkgebied (of 1 van de andere 2) een waarde geef die niet uit de eerste declaratie ($werkgebied = $_GETenz.) komt, dus bijvoorbeeld "test" dan gebruikt hij die waarde wel binnen de if regel en zet hem ook netjes in de db. Hij print echter wel een waarde dus er zit inhoud in de variabele. Mogelijk heeft het met het Joomla framework te maken.
Het is net of hij maar maximaal 2 strings meeneemt binnen de functie maar heb in de documentatie geen beperkingen gevonden over het aantal $'s binnen een if-else.
Ik weet dus niet meer waar ik het zoeken moet dus vandaar mijn verzoek hier. Bedankt iig.
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2010 22:21:33
Quote Anchor link
Doe eens een vardump op die variabelen.
 
Marcel R

Marcel R

04/11/2010 07:02:19
Quote Anchor link
Had ik inderdaad ook al geprobeerd. Resultaat was wat ik verwachte.

string(13) "Noord Holland" string(19) "Noord Holland Noord" string(7) "Alkmaar"

Afijn toch blijft ie hangen op de if regel....
 
Marcel R

Marcel R

05/11/2010 22:09:04
Quote Anchor link
Het zal een dubbele posting zijn maar ik heb hem aan de praat. Vraag me overigens niet waarom want ik weet het niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

    if(in_array($sessionkey,$check,TRUE)){
    $control=0;
    }
else{
    $control=1;
    }

    
    if($control==1 && !empty($werkgebied)){
    // echo $werkgebied;
    
        $sql_insert="INSERT INTO
                        prereg
                            (
                                id,
                                sessionkey,
                                ipadres,
                                werkgebied,
                                regio,
                                afdeling            
                            )     
                    VALUES
                            (
                                '',
                                '"
.$sessionkey."',
                                '"
.$ipadres."',
                                '"
.$werkgebied."',
                                '"
.$reg."',
                                '"
.$afd."'
                            )"
;
                            
        $query=mysql_query($sql_insert);

    }

?>
Gewijzigd op 05/11/2010 22:10:17 door Marcel R
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

05/11/2010 22:14:52
Quote Anchor link
heb je nu wel gedacht aan sql injection?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.