variabelen aan elkaar koppelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin

Robin

25/01/2008 21:08:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zit met het volgende probleem :

Ik heb diverse variabelen die een random cijfer bevat. Nu moet er aan de hand van dat cijfer een tekst worden gekozen. welke vervolgens weergegeven moet worden op mijn site.

In dit voorbeeld hou ik even 3 variabelen aan (1.2 en 3), maar in de praktijk kan dit oplopen tot enkele tientallen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$link1
= "1" ;
$link2 = "2" ;
$link3 = "3" ;

?>


De inhoud van deze variabelen wijzigd dus elke keer, dus link1 bevat nu cijfer 1, maar dit kan morgen ook 3 zijn en andersom...

Nu moet er aan de hand van het cijfer wat in $link1, $link2 en $link3 staat een tekst worden gekozen.

Hieronder een voorbeeld van de teksten. Als $link1 cijfer 1 bevat moet hij dus text 1 hanteren, indien hij cijfer 3 bevat moet hij tekst 3 hanteren etc etc..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$tekst1
= "hier komt tekst 1" ;
$tekst2 = "hier komt tekst 2" ;
$tekst3 = "hier komt tekst 3" ;

?>


Uiteindelijk moet dit per link naar mijn scherm geschreven worden, dus iets in de trant van :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $uitkomst1 ?>
(van link 1)

ergens op een andere plek op de site

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $uitkomst2 ?>
(van link 2)

etc etc...

Nu heb ik echt van alles al geprobeerd, maar ik kom er echt niet uit.

ik heb eerst een switch geprobeerd en daarna diverse if-statements, maar omdat het zo veel variabelen zijn word dat een enorme lap met tekst en dat is niet echt handig / mooi...

dus iets in de richting als if link1="1" else if link1="2" dan bla bla bla gaat niet werken omdat er te veel mogelijkheden zijn

Heeft een van jullie enig idee of tips hoe ik dit op kan lossen ?

gr

Robin
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:25:42
 
Stijn

stijn

25/01/2008 21:15:00
Quote Anchor link
Het makkelijkst is een array aanmaken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$links
=array(
1 => "link1.php",
2 => "link2.php",
3 => "link3.php"
);
$uitkomst=$links[$link1];
?>

als $link1 1 is, zal $uitkomst link1.php zijn.
Als $link1 2 is, zal $uitkomst link2.php zijn.
enz.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stijn
 
Robin

Robin

25/01/2008 22:52:00
Quote Anchor link
ah super daar kan ik wel wat mee...ga het zo ff testen en laat je dan asap weten of ik er iets mee kan

bedankt in ieder geval

gr


edit : jouw voorbeeld gebruikt en dat werkte prima...nogmaals bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.