Variabelen in een database zetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

14/03/2011 17:01:18
Quote Anchor link
Ik heb al heel wat gegoogled maar heb het niet kunnen vinden.

Hoe zet ik variabele in een database? Dit wordt er aangeroepen:
http://www.uwsite.nl/betaald.php?betaalnummer=0909-0400403 &betaalcode=123456&id=1001&parameter[1]=jopie &parameter[2]=987654
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 21:23:29
 
Bram Boos

Bram Boos

14/03/2011 17:05:53
Quote Anchor link
Wat jij wil zijn $_GET variabelen. Hier een tut hoe je met databases moet werken. Gebruik INSERT om een record toe te voegen aan je database.
 
Niels K

Niels K

14/03/2011 17:46:44
Quote Anchor link
Wat essentieel is, is de beveiliging let hier dus op. Het wordt in de tutorial besproken maar ik wil je er toch nog op wijzen.

Veel succes!
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

14/03/2011 17:48:47
Quote Anchor link
Bedankt, hier kan ik wel wat mee. Ik heb het nu voor elkaar. Alleen wil ik maken dat er maar 6 ip's zijn die kunnen invoegen. Dus die de variable kunnen aangeven. Hoe beveilig ik dat dan?
 
Niels K

Niels K

14/03/2011 17:51:36
Quote Anchor link
Je zou een array met ip adressen kunnen opgeven.
Of een database kunnen maken met rijen welke zijn bevoegd tot het 'aanmaken' van zo'n variabele. Array voorbeeld hieronder summier uitgewerkt (niet getest).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$allowedIps
= array(
    '192.168.2.1',
    '192.168.2.2'
);

// IP toegestaan?
if( in_array( $_SERVER['REMOTE_ADDR'], $allowedIps) ) {
    // Toegestaan, doe wat acties..
}
else {
    // Niet toegestaan, doe ook wat.. :)
}
Gewijzigd op 14/03/2011 17:51:49 door Niels K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.