Variabele(n) onthouden bij klikken op dynamische hyperlink

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

S B

S B

12/05/2018 13:28:43
Quote Anchor link
Het zal vast heel makkelijk zijn, maar als ik een variabele meegeef aan een dynamische hyperlink dan lukt het wel om die af te drukken, maar hoe krijg je het voor elkaar dat de variabele resultatief worden getoond?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<!doctype html>

<html>
<head>
</head>
<body>

<a href="link.php?letter=a">klik</a>

<?php
echo $_GET[letter];
?>


</body>
</html>


Dus hier krijg je de letter "a". Maar hoe krijg je het voor elkaar om als je 3 keer op de link klikt, dat je dan "aaa" krijgt? Als ik namelijk wat probeer met arrays dan loop ik vooralsnog vast...

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 15/05/2018 11:02:41 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:15:17
 
Paul Ulje

Paul Ulje

12/05/2018 15:14:44
Quote Anchor link
Zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
@session_start();
if (!isset($_SESSION['letters'])) $_SESSION['letters'] = '';
if (isset($_GET['letter'])) $_SESSION['letters'] .= $_GET['letter'];

print "<a href='/test/index.php?letter=a'>klik</a><br/>";
print $_SESSION['letters'];
Gewijzigd op 12/05/2018 15:16:22 door Paul Ulje
 
S B

S B

15/05/2018 09:15:46
Quote Anchor link
Paul, bedankt voor deze oplossing!
Ik heb zelf nog niet eerder gewerkt met sessies, maar daar kom ik wel uit.

Mocht er nog een andere makkelijke oplossing zijn zonder gebruik te maken van sessies, dan houd ik me natuurlijk aanbevolen :).
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

15/05/2018 10:57:35
Quote Anchor link
In dit specifieke geval kan het nog veel makkelijker:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$letters
= isset($_GET['letters']) ? $_GET['letters'] : '';
echo '<a href="/test/index.php?letters=' . $letters . 'a">klik</a><br/>';
?>


Je zou er nog een lus omheen kunnen zetten zodat je makkelijk a t/m z kan neerzetten, maar dat is een oefening voor de lezer.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/05/2018 10:59:17
Quote Anchor link
Je zou elke keer een letter aan de hyperlink kunnen plakken, maar hoe en waarvoor zou je dit toe willen passen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="UTF-8">
<title>GET test</title>
</head>

<body>
<?php
// bepaal of er een letter is ingesteld in de URL
$letter = (isset($_GET['letter']) ? $_GET['letter'] : '');
// escape enige mogelijke speciale betekenis voor zowel URL- als HTML-context
$letter = htmlspecialchars(urlencode($letter), ENT_QUOTES, 'UTF-8');
?>

<a href="?letter=a<?php echo $letter ?>">meer letters</a>
</body>
</html>

Ook biedt een hyperlink (op deze manier) niet zoveel flexibiliteit. Voor een wat handigere oplossing hebben we misschien wat meer informatie nodig over wat je precies probeert te bereiken.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

15/05/2018 12:22:18
Quote Anchor link
Correct, maar het is een letterlijk antwoord op de vraag.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/05/2018 14:08:12
Quote Anchor link
Dat klopt, maar als ik altijd op een 'u-vraagt-wij-draaien' manier zou reageren en daar elke keer een euro voor zou vangen dan zou ik daar ondertussen van kunnen rentenieren (of in ieder geval kunnen leven).

Vaak scheelt er iets aan de gedachtengang, de aanpak of is het doel niet goed in kaart gebracht.

Een specifieke oplossing geven is ergens niet echt zinvol (afgezien van het feit dat je dan misschien iets werkends hebt). Wat naar mijn mening belangrijk(er) is is een specificatie en een onderbouwde aanpak. Een implementatie volgt dan vanzelf en is in wezen triviaal want je hebt de blauwdruk om iets te bouwen dat werkt en doet wat het moet doen.
 
S B

S B

15/05/2018 17:58:15
Quote Anchor link
Bedankt Ben en Thomas: hier kan ik iets beter mee uit de voeten.

Wat ik wil is eigenlijk heel simpel. Ik wil gewoon op een plaatje (of letter) klikken, waarbij er wordt bijgehouden in een string waarop is gedrukt. Dan kan ik vast iets simpels maken als galgje, boter kaas en eieren, memory o.i.d. door de string uit te lezen en er een actie op te laten volgen.
Zoiets kun je vast ook op een andere manier fixen, maar wat me wel met formulieren lukte lukte me nog niets met hyperlinks. Nu dus wel :).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.