variabelen uit een pagina halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

03/09/2010 16:01:40
Quote Anchor link
Hoioii..

ik zit op school, En heb een lesrooster. maar om mijn weizegingen te zien moet ik het andere rooster erbij pakken, waar ik mn eigen klusters niet op kan zien.

Mijn vraag:
is er een mogelijkheid dat als ik met de broncode van mijn roostersite variabelen kan maken uit de gegevens in een htmltabel?

Stel:
Mijn rooster's broncode:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<table border="1">
<tr>
    <td>AARDERIJKSK. klaas 3.02</td>
    <td>NEDERLNDS kees 2.20</td>
</tr>


kan ik dan dmv een functie hieruit halen dat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$ma_1e
= "AARDERIJKSK. klaas 3.02";
$di_1e = "NEDERLNDS kees 2.20";
?>

(formaat: Vak, leraar, lokaal)

(dat als de site word aangepast, veranderen deze dan uiteraard mee)

Ro

p.s. BasisPHP is voor mij no-problemo, Ik kan werken met MySQL (in PHP)
Gewijzigd op 03/09/2010 17:47:23 door Maestro Roboroads
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:05:21
 
Pim -

Pim -

03/09/2010 16:15:26
Quote Anchor link
http://php.net/manual/en/book.simplexml.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$table
= simplexml_load_string($html);

$array = array(); // 2-d, eerst dagen, dan uren

$dagen = array('maandag', 'dinsdag', 'woensdag', 'donderdag', 'vrijdag', 'zaterdag', 'zondag'); // Hoewel ik niet denk dat je in het weekend school hebt ;)

foreach($table as $hour => $row) // Ga langs de rijen
    foreach($row as $day => $cell) // Ga langs de cellen
        list(
            $array[$dagen[$day]][$hour+1]['vak'],
            $array[$dagen[$day]][$hour+1]['lokaal']
        ) =
explode(' ', (string) $cell); // Deel het veld op in vak en lokaal en stop deze in de array
print_r($array);
?>

Ongetest
Gewijzigd op 03/09/2010 16:17:51 door Pim -
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

03/09/2010 16:26:05
Quote Anchor link
ik ben even aan het uitvogelen wat je aan het doen bent. ik heb foreach nog nooit gebruikt :O

simplexlm_load_string vraagt om een XLMdocument.. Ik host de roosters niet zelf, dus ik heb alleen de HELE htm-broncode dmv get_source().
dit is een htm bestand
Gewijzigd op 03/09/2010 18:02:31 door Maestro Roboroads
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.