variabelen vullen in een for-loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joris nederpelt

joris nederpelt

29/12/2010 16:31:21
Quote Anchor link
Ik heb een aantal variabelen in PHP:

$value1=1000;
$value2=1000;
$value3=1000;
$value4=1000;
...

Deze wil ik vullen in een for-loop:

for($i=1;$i<=256;$i++){
$value($i)=$i+5;
}

Ik wil dus in de loop de variabele aanroepen die erboven gedeclareerd staat. Hoe gaat dat in PHP?

Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:46:38
 

29/12/2010 16:34:11
 
Joris nederpelt

joris nederpelt

29/12/2010 16:39:09
Quote Anchor link
Karl Karl op 29/12/2010 16:34:11:


Dank je wel, ik ga het proberen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/12/2010 16:39:46
Quote Anchor link
Wat je vraagt, is ook wel mogelijk, maar leer toch vooral met array's om gaan, zoals hier boven vermeld.

Mocht je echt willen wat je vraagt ...
Zo-iets is ook mogelijk

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
for($i=1;$i<=256;$i++) {
  $var_name = 'value' . $i;
  $$var_name =$i+5;
}

echo $value1 .'<br/>';
echo $value2 .'<br/>';
echo $value3 .'<br/>';
echo $value4 .'<br/>';
echo $value5 .'<br/>';
// ...
?>


Maar laat dit dus geen oproep zijn om het zo te doen.
 
Mike Smit

Mike Smit

29/12/2010 16:40:44
Quote Anchor link
Ik begrijp het niet helemaal je wilt alle waardes uit verschillende variabelen optellen? Dus value 1,2,3 en 4 word samen 4000?

Het kan anders maar dit is zoals jij het vraagt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

    $telOp
= array();
    $telOp[] = 1;
    $telOp[] = 2;
    $telOp[] = 3;
    $telOp[] = 4;
    
    $resultaat = 0;
    
    foreach($telOp as $value)
    {

        
        $resultaat += $value;
        
    }


    echo $resultaat;
    
?>


Edit: Ik zie net dat iemand mij voor was en nu ik naar zijn code kijk begrijp ik het wel.
Gewijzigd op 29/12/2010 16:43:26 door Mike Smit
 
Joris nederpelt

joris nederpelt

29/12/2010 16:52:30
Quote Anchor link
Deze doet precies wat ik zoek. Dank je wel! En inderdaad, ik moet mijn arrays leren ;-)

Gr Joris

Kris Peeters op 29/12/2010 16:39:46:
Wat je vraagt, is ook wel mogelijk, maar leer toch vooral met array's om gaan, zoals hier boven vermeld.

Mocht je echt willen wat je vraagt ...
Zo-iets is ook mogelijk

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
for($i=1;$i<=256;$i++) {
  $var_name = 'value' . $i;
  $$var_name =$i+5;
}

echo $value1 .'<br/>';
echo $value2 .'<br/>';
echo $value3 .'<br/>';
echo $value4 .'<br/>';
echo $value5 .'<br/>';
// ...
?>


Maar laat dit dus geen oproep zijn om het zo te doen.
 

29/12/2010 16:55:33
Quote Anchor link
Gebruik GEEN variabele variabelen. Dat is vragen om moeilijkheden.
 
Mike Smit

Mike Smit

29/12/2010 16:56:14
Quote Anchor link
Door variabele variabelen ($$var_name) te gebruiken geef je aan dat je de variabelen die je wilt maken de naam wilt geven van de inhoud uit $var_name (de naam van de variabelen is nu dus ook variabel).

Echter raad ik dit niet aan om te gebruiken.
Gewijzigd op 29/12/2010 16:58:08 door Mike Smit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.