variable in html output in email

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Xaboteur X

Xaboteur X

16/12/2010 16:04:48
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben hier nieuw, en ben een beginnend PHP programmeur.
Ik zit met een misschien wat domme vraag, maar daarom ben ik ook beginner :lol:

Ik heb via php een mail document om een automatische email te sturen met html opmaak.

Ik heb dus in mijn $bericht variable een volledige HTML code zitten die weergegeven wordt in de email. Maar nu wil ik in die html code verschillende variabelen weergeven, zoals $naam, $bedrijf, $email, ...

Ik zal natuurlijk iets heel stoms fout doen, maar ik kom er dus niet meer uit..

Hier is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
<html>
<head>
<title>PHPMailSender</title>
</head>

<body>
<?php

$mail
='[email protected]';
$onderwerp='Testbericht';
$naam=$_POST['Naam'];
$bedrijf=$_POST['Bedrijf'];
$tel=$_POST['Tel'];
$email=$_POST['Email'];

$bericht="
            <!DOCTYPE HTML PUBLIC \"-//W3C//Dtd HTML 4.0 transitional//EN\">
            <html>
                <head><title>E-mail verzenden als HTML</title>
                <meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=iso-8859-1\">
                <style>body {margin-top: 25px; font-size: 10pt; margin-left: 25px; color: #000000; font-family: Arial, Helvetica;}</style>
                </head>
                
                <body>
                    <table>
                        <tr>
                            <td>
                            Onderstaande klant wil een offerte.
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td>
                            Naam:
                            </td>
                            <td>"
;
$bericht.=$naam;
$bericht.="
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td>
                                Bedrijf:
                            </td>
                            <td>"
;
$bericht.=$bedrijf;
$bericht.="
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td>
                                Telefoon:
                            </td>
                            <td>"
;
$bericht.=$tel;
$bericht.="
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td>
                                Email:
                            </td>
                            <td>"
;
$bericht.=$email;
$bericht.="
                            </td>
                        </tr>
                    </table>
                </body>
            </html>
        "
;


$headers="From: [email protected]\r\n";
$headers.="MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers.="Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";


if(mail($mail,$onderwerp,$bericht,$headers)){
echo"<h4>Bedankt voor de aanvraag. Wij beantwoorden deze zo snel mogelijk.</h4>";
echo"<a href='javascript:history.back(1);'>Back</a>";
}
else{
echo"<h4>Can't send email to $mail</h4>";
}

?>

</body>
</html>


Alvast bedankt!

Xaboteur
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:57:35
 
- SanThe -

- SanThe -

16/12/2010 16:12:03
Quote Anchor link
Waar kom je niet uit? Wat werkt er niet?

http://phpwiki.santhe.nl/index.php/De_juiste_mailheaders
Gewijzigd op 16/12/2010 16:13:22 door - SanThe -
 
Xaboteur X

Xaboteur X

16/12/2010 16:15:34
Quote Anchor link
Dat ik dus in mijn HTML, in de variabele $bericht, een andere variabele kan weergeven. Zodat ook die variabele wordt weergegeven in de ontvangen email..
 
- SanThe -

- SanThe -

16/12/2010 16:16:52
Quote Anchor link
Dat heb je al.
 
Xaboteur X

Xaboteur X

16/12/2010 16:18:32
Quote Anchor link
Ja, dat dacht ik dus ook, totdat ik de ontvangen mail controleerde.. daar staan de variabelen niet bij. Ze worden dus niet weergegeven.
 
- SanThe -

- SanThe -

16/12/2010 16:21:30
Quote Anchor link
Zet bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

//rest
?>

Je $_POST zal leeg zijn.
 
Xaboteur X

Xaboteur X

16/12/2010 16:27:37
Quote Anchor link
Oh mijn god, natuurlijk.. pfff

Zie je wel dat het iets stoms was :p

Sorry voor het ongemak! Mijn excuses.
Gewijzigd op 16/12/2010 16:28:14 door Xaboteur X
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.