variable in variable

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen de wilde

Jeroen de wilde

08/12/2015 13:51:25
Quote Anchor link
Beste webmasters,

Ik heb een probleem als ik de code vb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$headers .= 'Bcc: [email protected],[email protected]' . "\r\n";

Gebruikt lukt alles perfect.

Maar dan wens ik een variable te lezen met daar de data in [email protected],[email protected] en dan werkt het niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$headers .= 'Bcc: $data' . "\r\n";
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:50:32
 
Randy vsf

Randy vsf

08/12/2015 13:56:39
Quote Anchor link
Die $data moet buiten de '' vallen.
Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$headers .= 'Bcc:' . $data . "\r\n";
Gewijzigd op 08/12/2015 13:57:02 door Randy vsf
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/12/2015 14:13:47
Quote Anchor link
Als je de inhoud van een variabele wilt weergeven dan moet je deze niet in een string tussen enkele quotes zetten want deze drukt letterlijk af wat er tussen deze quotes staat, variabelen worden niet verwerkt.

Vergelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$test
= 'blaat';
echo "Dit is een test: $test<br />"; // levert: Dit is een test: blaat
echo 'Dit is een test: $test<br />'; // levert: Dit is een test: $test
?>
 
Jeroen de wilde

Jeroen de wilde

08/12/2015 14:22:43
Quote Anchor link
Bedankt super :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.