variable mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »
Space gremlin

space gremlin

11/01/2015 22:44:22
Quote Anchor link
goede dag ik heb de volgende code ingebruik.
voor de test heb ik even onder aan een echo erbij gezet om eens te kijken wat mijn uit komst
is.

echter pakt hij bij elke categorie inhoud uit de sql alleen de eerste letter op.
wat doe ik fout bedankt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?

$query
="SELECT * FROM `data_categorie` ORDER BY categorie ASC";
$result = $mysqli->query($query) or die($mysqli->error.__LINE__);

$i3=0
if($result->num_rows > 0)
{

  while($row = $result->fetch_assoc())
  {


  
$id=$row['id'];
$categorie[$i3]=$row['categorie'];
$i3++;
  }
}

echo $categorie[5]

?>
Gewijzigd op 12/01/2015 13:43:54 door Space gremlin
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:04:01
 
Ivo P

Ivo P

12/01/2015 09:36:45
Quote Anchor link
zit in $row['categorie'] alleen de eerste letter, of uiteindelijk in $categorie.

Waarom zeg je trouwens "bij elke categorie" terwijl je alleen de inhoud van de 6e op het scherm zet?

Wat zie je als je in de database kijkt? (als de kolom categorie een varchar(1) is, dan zal er ook maar 1 letter in staan.
 
Space gremlin

space gremlin

12/01/2015 13:22:54
Quote Anchor link
Echo op het einde is alleen een test ik lees ze allemaal in dus

$categorie1
$categorie2
etc

In de sqldatabase heb ik de colom categorie in daar staat oa

avontuur
aktie
horror
echter leest hij alleen de eeste plek in terwijl hij netjes op
varchar 15 staat

Er staat in sql dus meer dan 1 character per rij

Toevoeging op 12/01/2015 13:24:21:

Dat van jouw row categorie heb ik nog niet getest dat zal ik ook doen
Gewijzigd op 12/01/2015 13:36:02 door space gremlin
 
- wes  -

- wes -

12/01/2015 13:27:18
Quote Anchor link
Overigens doet dat $i3 helemaal niets in je script hier. Als je $i3 = 0; , $i3++ en de $i3 uit regel 14 verwijderd zal je script exact hetzelfde doen als je wil. PHP begint zelf met arrays vullen vanaf 0 en alle pushes ( toevoegingen dmv [] ) telt hij 1 bij de key op.
 
Space gremlin

space gremlin

12/01/2015 13:34:38
Quote Anchor link
bedank wes, ik heb het hierboven aangepast dan doet hij nu dus het zelfde?
dat wist ik niet

Helaas als ik dat doe werkt mijn hele script niet meer, en leest hij ze niet in.
maar dit is iets wat ik later wel even uitzoek. eerst de data maar goed in kunnen lezen.
ik heb de code hierboven weer even terug gezet op het oude.

dit is de mysql

Afbeelding


en hier het resultaat zie linker box

Afbeelding

ik heb de row even direkt laten weergeven met echo en hij haalt het wel goed uit de
database. dus bij het in de variable zetten gaat het fout?


DramaAktieAnimatieAvontuurDramaFantasieHorrorKomedieRomantiekSFSpeelfilmTriller

Toevoeging op 12/01/2015 14:41:44:

opgelost op 1 of andere manier had ik de variable categorie 2 keer in gebruikt.
en de aanpassing van wes werkt ook. nu is het alleen nog niet zichtbaar in de listbox.
maar das natuurlijk weer even een apart verhaal.

bedankt zover.


Toevoeging op 12/01/2015 15:43:47:

nog een ander klein vraagje.

hoe kan ik van categorie[] de einde waarde krijgen van []
ik heb nu 11 waarden dus de max in [] is 11

nu weet ik dat je het normaal bekijkt via $num_rows

maar infeite omdat de dat ingelezen is is dit lijkt mij al bekend wat de laatste is.
hoe kan je die het gemakkelijkst inlezen. het gaat mij er meer om. waarom zou ik
extra code toevoegen als het misschien al simpel te verkrijgen is omdat het al bekend is.
Gewijzigd op 12/01/2015 14:24:52 door space gremlin
 
Willem vp

Willem vp

12/01/2015 17:32:20
Quote Anchor link
Wes is back op 12/01/2015 13:27:18:
Overigens doet dat $i3 helemaal niets in je script hier. Als je $i3 = 0; , $i3++ en de $i3 uit regel 14 verwijderd zal je script exact hetzelfde doen als je wil. PHP begint zelf met arrays vullen vanaf 0 en alle pushes ( toevoegingen dmv [] ) telt hij 1 bij de key op.

Let op: dit werkt pas vanaf PHP 5.4. Er zijn nog zat hosters die PHP 5.3 aanbieden.
 
Ivo P

Ivo P

12/01/2015 19:33:01
Quote Anchor link
Willem vp op 12/01/2015 17:32:20:
Let op: dit werkt pas vanaf PHP 5.4. Er zijn nog zat hosters die PHP 5.3 aanbieden.


Dat lijkt me onwaarschijnlijk aangezien op
http://php.net/manual/en/function.array-push.php al in 10 jaar oud commentaar naar de [] manier wordt verwezen.

Ben je niet in de war met

$a = array();
$a = [];

ipv

$foo[] = 'bar';
 
Willem vp

Willem vp

13/01/2015 11:20:59
Quote Anchor link
> Ben je niet in de war met $a = [];

Oeps, dat zou zomaar kunnen, ja... ;-(
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.