variable mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »
Space gremlin

space gremlin

11/01/2015 22:44:22
Quote Anchor link
goede dag ik heb de volgende code ingebruik.
voor de test heb ik even onder aan een echo erbij gezet om eens te kijken wat mijn uit komst
is.

echter pakt hij bij elke categorie inhoud uit de sql alleen de eerste letter op.
wat doe ik fout bedankt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?

$query
="SELECT * FROM `data_categorie` ORDER BY categorie ASC";
$result = $mysqli->query($query) or die($mysqli->error.__LINE__);

$i3=0
if($result->num_rows > 0)
{

  while($row = $result->fetch_assoc())
  {


  
$id=$row['id'];
$categorie[$i3]=$row['categorie'];
$i3++;
  }
}

echo $categorie[5]

?>
Gewijzigd op 12/01/2015 13:43:54 door Space gremlin
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:12:28
 
Ivo P

Ivo P

12/01/2015 09:36:45
Quote Anchor link
zit in $row['categorie'] alleen de eerste letter, of uiteindelijk in $categorie.

Waarom zeg je trouwens "bij elke categorie" terwijl je alleen de inhoud van de 6e op het scherm zet?

Wat zie je als je in de database kijkt? (als de kolom categorie een varchar(1) is, dan zal er ook maar 1 letter in staan.
 
Space gremlin

space gremlin

12/01/2015 13:22:54
Quote Anchor link
Echo op het einde is alleen een test ik lees ze allemaal in dus

$categorie1
$categorie2
etc

In de sqldatabase heb ik de colom categorie in daar staat oa

avontuur
aktie
horror
echter leest hij alleen de eeste plek in terwijl hij netjes op
varchar 15 staat

Er staat in sql dus meer dan 1 character per rij

Toevoeging op 12/01/2015 13:24:21:

Dat van jouw row categorie heb ik nog niet getest dat zal ik ook doen
Gewijzigd op 12/01/2015 13:36:02 door space gremlin
 
- wes  -

- wes -

12/01/2015 13:27:18
Quote Anchor link
Overigens doet dat $i3 helemaal niets in je script hier. Als je $i3 = 0; , $i3++ en de $i3 uit regel 14 verwijderd zal je script exact hetzelfde doen als je wil. PHP begint zelf met arrays vullen vanaf 0 en alle pushes ( toevoegingen dmv [] ) telt hij 1 bij de key op.
 
Space gremlin

space gremlin

12/01/2015 13:34:38
Quote Anchor link
bedank wes, ik heb het hierboven aangepast dan doet hij nu dus het zelfde?
dat wist ik niet

Helaas als ik dat doe werkt mijn hele script niet meer, en leest hij ze niet in.
maar dit is iets wat ik later wel even uitzoek. eerst de data maar goed in kunnen lezen.
ik heb de code hierboven weer even terug gezet op het oude.

dit is de mysql

Afbeelding


en hier het resultaat zie linker box

Afbeelding

ik heb de row even direkt laten weergeven met echo en hij haalt het wel goed uit de
database. dus bij het in de variable zetten gaat het fout?


DramaAktieAnimatieAvontuurDramaFantasieHorrorKomedieRomantiekSFSpeelfilmTriller

Toevoeging op 12/01/2015 14:41:44:

opgelost op 1 of andere manier had ik de variable categorie 2 keer in gebruikt.
en de aanpassing van wes werkt ook. nu is het alleen nog niet zichtbaar in de listbox.
maar das natuurlijk weer even een apart verhaal.

bedankt zover.


Toevoeging op 12/01/2015 15:43:47:

nog een ander klein vraagje.

hoe kan ik van categorie[] de einde waarde krijgen van []
ik heb nu 11 waarden dus de max in [] is 11

nu weet ik dat je het normaal bekijkt via $num_rows

maar infeite omdat de dat ingelezen is is dit lijkt mij al bekend wat de laatste is.
hoe kan je die het gemakkelijkst inlezen. het gaat mij er meer om. waarom zou ik
extra code toevoegen als het misschien al simpel te verkrijgen is omdat het al bekend is.
Gewijzigd op 12/01/2015 14:24:52 door space gremlin
 
Willem vp

Willem vp

12/01/2015 17:32:20
Quote Anchor link
Wes is back op 12/01/2015 13:27:18:
Overigens doet dat $i3 helemaal niets in je script hier. Als je $i3 = 0; , $i3++ en de $i3 uit regel 14 verwijderd zal je script exact hetzelfde doen als je wil. PHP begint zelf met arrays vullen vanaf 0 en alle pushes ( toevoegingen dmv [] ) telt hij 1 bij de key op.

Let op: dit werkt pas vanaf PHP 5.4. Er zijn nog zat hosters die PHP 5.3 aanbieden.
 
Ivo P

Ivo P

12/01/2015 19:33:01
Quote Anchor link
Willem vp op 12/01/2015 17:32:20:
Let op: dit werkt pas vanaf PHP 5.4. Er zijn nog zat hosters die PHP 5.3 aanbieden.


Dat lijkt me onwaarschijnlijk aangezien op
http://php.net/manual/en/function.array-push.php al in 10 jaar oud commentaar naar de [] manier wordt verwezen.

Ben je niet in de war met

$a = array();
$a = [];

ipv

$foo[] = 'bar';
 
Willem vp

Willem vp

13/01/2015 11:20:59
Quote Anchor link
> Ben je niet in de war met $a = [];

Oeps, dat zou zomaar kunnen, ja... ;-(
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.