variable php in onchange()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Didier mercier

didier mercier

13/11/2009 17:51:00
Quote Anchor link
Hallo,
graag had ik het volgende regel :
echo ' <select name="dept" style="width:195px" onchange="window.location = (\'mypage.php?dept=\' +this.options[this.selectedIndex].value)">';

veranderd door een php variabel te zetten i.p.v mypage.php

Al verschillende dinges geprobeerd maar lukt me niet. Al gesurfd ook maar vindt geen correcte syntax.
kan iemand mij ter hulp komen??

dank u
Didier
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 06:50:05
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

13/11/2009 18:03:00
Quote Anchor link
(Wat versimpeld) Php (Apache) is een computerprogramma dat draait op de server.

Javascript draait op de pc van de gebruiker. Javascript heeft geen weet van jouw php code.

Wat nu wel bestaat, is Ajax. Dat laat toe dat javascript kan communiceren met de server, javascript kan dus daarmee zowat surfen op het net.

Daarmee kan je het wel oplossen.
 
Didier mercier

didier mercier

13/11/2009 18:55:00
Quote Anchor link
Hi Manu,

verschil tussen server-side en client-side, weet ik wel.

trouwens :

<select name="dept" onchange="window.location.href = ('
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $loc; ?>
' +'?dept=' +this.options[this.selectedIndex].value)" style="width:195px">

marcheert wel als ik het de php haalt dus in puur HTML.

Ik had het graag in de php code willen laten dat ik niet altijd eruit moet gaan om die select te schrijven.
Spijtig genoeg heb ik nog geen tijd gehad om AJAX te leren. Misschien als mijn project gedaan is zal ik meer tijd hebben en dan mijn code kunnen aanpassen op mijn gemak. Nu is deadline beetje kort.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

13/11/2009 19:00:00
Quote Anchor link
Een tip: check de broncode van de PHP pagina zoals hij in een browser verschijnt. Dan kun je zien of de JavaScript code die je met PHP geëchood hebt syntactisch correct is.

Ik vermoed dat het haakje openen weg moet, dus

window.location.href = ('

moet worden

window.location.href = '
 
Didier mercier

didier mercier

13/11/2009 22:15:00
Quote Anchor link
Hi Jan,
ik zal morgen ff checken en laat je iets weten..

thanks
Didier
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.