Variable sql checken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3

- SanThe -

- SanThe -

15/03/2011 16:09:16
Quote Anchor link
MaDHouSe xxxx op 15/03/2011 16:04:43:
kijk is goed naar de sql er staat een 0 en als hij 0 is moet je betalen en als hij 1 is heb je betaald dus op zich is deze sql goed kwa check het is maar een simpel voorbeeld dat ie snapt wat er gebeurd toch?


Of er daadwerkelijk een record is gevonden kan je opvragen met mysql_num_rows() en dat staat geheel los van het lukken/mislukken van een query.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:16:33
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

15/03/2011 16:09:54
Quote Anchor link
Wouterjan Muchu op 15/03/2011 16:03:57:
Bedankt beide! Ik bij die van MaDHouSe
dat deze regel:
WHERE random = '".mysql_real_escape_string($_SESSION['rand'])."'";
dit: Undefined index: rand in

Maar dat is raar want die heeft een waarde.



Undefined betekend dat de Session niet is gezet of te wel niet mee genomen

als jij aparte bestanden gebruikt moet je in elke bestand session_start(); gebruiken

mits jij include gebruikt dan zet je in de aller eerste file de session_start();
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

15/03/2011 16:11:18
Quote Anchor link
Maar er staat session_start(); bovenaan.
Kijk maar bij het script
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2011 16:11:30
Quote Anchor link
Je quotes zijn verkeerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$_SESSION
[rand];

// Moet zijn:
$_SESSION['rand'];
?>
Gewijzigd op 15/03/2011 16:12:16 door - SanThe -
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

15/03/2011 16:13:34
Quote Anchor link
Ik heb er nu juist overal $_SESSION[‘rand’]; van gemaakt en nu doet hij het.

Alleen geeft hij nog wel error. Maar het script werkt.
Gewijzigd op 15/03/2011 16:13:57 door Wouterjan Muchu
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

15/03/2011 16:14:59
Quote Anchor link
- SanThe - op 15/03/2011 16:09:16:
MaDHouSe xxxx op 15/03/2011 16:04:43:
kijk is goed naar de sql er staat een 0 en als hij 0 is moet je betalen en als hij 1 is heb je betaald dus op zich is deze sql goed kwa check het is maar een simpel voorbeeld dat ie snapt wat er gebeurd toch?


Of er daadwerkelijk een record is gevonden kan je opvragen met mysql_num_rows() en dat staat geheel los van het lukken/mislukken van een query.



mee eens maar het ging in dit geval om een check die gezet was of niet
dus kun je op een if ook al kijken of het goed is of niet

als de sql niet klopt geeft hij een false mee aangezien de id niet overeen komt of betaald op 1 staat

staat de id code goed is en betaal op 0 is geeft ie true en dus is de query gecheckt
en kan dus vervolgen

het is een makkelijke controle.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2011 16:15:10
Quote Anchor link
Wouterjan Muchu op 15/03/2011 16:13:34:
Alleen geeft hij nog wel error.


Welke?
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

15/03/2011 16:16:06
Quote Anchor link
Notice: Use of undefined constant ‘rand’ - assumed '‘rand’' in /home/cxdmrzbh/domains/ebooktwitter.nl/public_html/download.php on line 32
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

15/03/2011 16:17:20
Quote Anchor link
Wouterjan Muchu op 15/03/2011 16:16:06:
Notice: Use of undefined constant ‘rand’ - assumed '‘rand’' in /home/cxdmrzbh/domains/ebooktwitter.nl/public_html/download.php on line 32


‘rand’ MOET 'rand' worden!
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2011 16:17:26
Quote Anchor link
MaDHouSe xxxx op 15/03/2011 16:14:59:
als de sql niet klopt geeft hij een false mee aangezien de id niet overeen komt of betaald op 1 staat

staat de id code goed is en betaal op 0 is geeft ie true en dus is de query gecheckt
en kan dus vervolgen


Dit is dus niet waar.

Als de sql klopt en er niks is gevonden geeft ie een true retour en geen false.
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

15/03/2011 16:18:29
Quote Anchor link
@ MaDHouSe,
Ik gebruik overal ‘rand’ en nu werkt het. Alleen geeft hij nog die ene error.
Maar dat liever dan errors en dat het niet werkt.
 
Maikel  B

Maikel B

15/03/2011 16:22:46
Quote Anchor link
maak is overal 'rand' van en kijk is of die error dan weg is
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

15/03/2011 16:23:33
Quote Anchor link
dan kom je weer met een 3de veld of tabel en dan check je die vervolgens mee

zo ie zo is het zo als de if niet goed is er een else komt

aangezien de $query altijd goed is ALS de 2 IDs over 1 komen en dus de pagina mag bekijken of thatever..

als jou $variable niet overeen komen kan je nooit een true krijgen. dus de query word niet uitgevoerd.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2011 16:23:35
Quote Anchor link
Wouterjan Muchu op 15/03/2011 16:18:29:
@ MaDHouSe,
Ik gebruik overal ‘rand’ en nu werkt het. Alleen geeft hij nog die ene error.


Dat komt doordat je de verkeerde quotes gebruikt. Beide quotes zijn fout.
Gewijzigd op 15/03/2011 16:24:59 door - SanThe -
 
Wouterjan Muchu

Wouterjan Muchu

15/03/2011 16:23:46
Quote Anchor link
Oke ga ik proberen. Maar kan die error heel veel kwaad? aangezien het wel goed werkt nu?
 
Maikel  B

Maikel B

15/03/2011 16:24:48
Quote Anchor link
iedere error kan kwaad. het is niet voor niets een error :p
 
Jasper DS

Jasper DS

15/03/2011 16:38:24
Quote Anchor link
wat was er nu mis met mijn code van de eerste pagina?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2011 16:41:30
Quote Anchor link
PHP Jasper op 15/03/2011 16:38:24:
wat was er nu mis met mijn code van de eerste pagina?


Zo te zien mist daar alleen session_start().
 
Jasper DS

Jasper DS

15/03/2011 16:48:21
Quote Anchor link
ok, dat had de TS zelf wel kunnen zien.
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.