Variable van parent class benaderen vanuit child class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Milan Jansen

Milan Jansen

06/08/2010 21:12:34
Quote Anchor link
Kan iemand mij uitleggen waarom dit niet werkt en hoe ik het wel moet doen?

class loSys{

public $voorbeeld;

function loSys(){
$this->voorbeeld = 'test';
echo $this->voorbeeld //geeft 'test'.
}
}

class Child extends loSys{

function example(){
$this->voorbeeld // is leeg
}

}
Gewijzigd op 06/08/2010 21:13:18 door Milan Jansen
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:35:52
 

06/08/2010 21:16:08
Quote Anchor link
Waarvoor wil je dit?
Zie ook bijvoorbeeld dit.
 
Milan Jansen

Milan Jansen

06/08/2010 21:21:38
Quote Anchor link
uit de thread wordt het mij niet duidelijk.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

06/08/2010 21:55:47
Quote Anchor link
klik
Gewijzigd op 06/08/2010 21:57:41 door Noppes Homeland
 
Milan Jansen

Milan Jansen

06/08/2010 22:09:59
Quote Anchor link
Kan iemand iets meer tijd besteden aan zijn antwoord dan een link? Het is de eerste class die ik schrijf inderdaad. Maar neem in ieder geval dan de moeite om te zeggen wat ik fout doe.
Gewijzigd op 06/08/2010 22:10:14 door Milan Jansen
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

06/08/2010 22:17:50
Quote Anchor link
Moeten we dan gaan kopieren plakken? Want het staat letterlijk op de gegegeven link uitgeschreven.

Zolang jij niet duidelijk weet aan te geven wat je aan het geen te lezen is op de gegeven links niet begrijpt, kan er ook geen antwoord geformuleerd worden.

Je hebt uiteraard ook de keuze om gewoon domweg verder te "oelewapperen".
 
Mark Beets

Mark Beets

08/08/2010 23:08:15
Quote Anchor link
Het slaat natuurlijk niet echt ergens op. Zo iets zou kunnen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
class loSys
{
    protected $m_sVoorbeeld;

    function __construct()
    {
        $this->m_sVoorbeeld = null;
    }
    public function getSys()
    {
        return $this->voorbeeld;        
    }
}


class Child extends loSys
{
    public function __construct()
    {
        parent::__construct();
    }
    
    public function loadSys()
    {
        $this->voorbeeld = 'test';        
    }
    
    public function printSys()
    {
        echo $this->voorbeeld;        
    }
}

$objChild = new Child();
$objChild->loadSys();

$objChild->printSys();
echo $objChild->getSys();
Gewijzigd op 08/08/2010 23:09:11 door Mark Beets
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.