Variablen laten verwijzen naar een url

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas

Thomas

05/07/2007 01:04:00
Quote Anchor link
Heey, ik heb een simpel ledensysteempje gemaakt, waarbij de leden in een aray staan. dit is bijvoorbeeld de array

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$users = array(
    'admin' => 'test',
    'hans' => 'worst',
    'piet' => 'hein',
    'wes' => 'sesamstraat',
    'kip-boris' => 'kipsate',
    );


nou wil ik ervoor zorgen, dat als bijvoorbeeld piet inlogd, dat hij gaat naar de url http:127.0.0.1:8080/users/piet, en dat piet niet naar de url http:127.0.0.1:8080/users/wes etc kan. Nou vraag ik mij af, hoe dit kan.

(ik denk een hoop ifjes en elsjes..)
ik hoop dat ik het duidelijk heb uitgeldt..
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:37:41
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

05/07/2007 01:19:00
Quote Anchor link
ik ken deze methode niet precies, maar heeft het niet iets te maken dat de 'tweede waarde (na de =>)' in de [] komt te staan? dus $bla[$haha] ofsow. Misschien kom je hier iets mee verder... of niet..
 
Thomas

Thomas

05/07/2007 01:24:00
Quote Anchor link
ik kan, als iemand is ingelogd z`n username laten zien dmv

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "Je bent ingelogd als " . $_SESSION['login-naam']
 
Thomas

Thomas

05/07/2007 22:19:00
Quote Anchor link
*bump*
 
Jelmer -

Jelmer -

05/07/2007 22:22:00
Quote Anchor link
Kan je dat pad niet uit een van de entries in $_SERVER halen? Met wat gegoochel explode en daarna met '==' zou je eruit moeten kunnen komen, toch?
 
Bart van der veen

bart van der veen

05/07/2007 23:47:00
Quote Anchor link
Arjan Schuurman schreef op 05.07.2007 01:19:
ik ken deze methode niet precies, maar heeft het niet iets te maken dat de 'tweede waarde (na de =>)' in de [] komt te staan? dus $bla[$haha] ofsow. Misschien kom je hier iets mee verder... of niet..


nee, zo definieer je een array met keys.
normaal is het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$test
=array("banaan","appel");
//en die vraag je dan op via de key:
$test[0];
//leverd banaan.
?>

de keys worden hier automatisch gedefinieerd.
je kunt ze ook zelf toevoegen via:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$test
=array("fruit1"=>"bannaan",
"fruit2"=>"appel");
//en ze dan opvragen met:
$test['fruit1'];
?>
 
Bart van der veen

bart van der veen

05/07/2007 23:54:00
Quote Anchor link
antwoord op de vraag.

ergens controleer je of je persoon het goede wachtwoord heeft ingetikt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
session_start(); //helemaal bovenaan de pagina is belangrijk
if(password==$gebruiker[user]){
  $_SESSION['user']=$gebruiker[user];
  header(location.. //of een dergelijke doorverwijzing
?>


en op de pagina van locatie/web/piet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
session_start();
$controle=explode("/",$urladres) //ff nazoeken het is laat en ik heb er geen zin in.
if($controle[Count($controle)]==$_SESSION['user']){
//hier kijken we of de naam van de gebruiker ook in de sesion staat
//dan pagina

}else{
  header(location..enz);
}

?>
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

05/07/2007 23:58:00
Quote Anchor link
bart van der veen schreef op 05.07.2007 23:54:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
session_start();
$controle=explode("/",$urladres) //ff nazoeken het is laat en ik heb er geen zin in.
if($controle[Count($controle)]==$_SESSION['user']){
?>

Vergeet de -1 niet! :o
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
session_start();
$controle=explode("/",$urladres) //ff nazoeken het is laat en ik heb er geen zin in.
if($controle[count($controle)-1]==$_SESSION['user']){
?>
 
Bart van der veen

bart van der veen

06/07/2007 00:06:00
Quote Anchor link
@miky, ik moet niet scriptna 12 uur, is het juiste reactie.

maar misschien, hij moet er ook nog van leren debuggen is leuker...
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

06/07/2007 00:12:00
Quote Anchor link
bart van der veen schreef op 06.07.2007 00:06:
@miky, ik moet niet scriptna 12 uur, is het juiste reactie.

maar misschien, hij moet er ook nog van leren debuggen is leuker...


Ik ben eigelijk ook gek dat ik nu nog zit te scripten idd, maar ik dacht dan komt hij hier straks weer van
Quote:
Kan iemand me helpen, het werkt nog steeds niet??

Al is het een beetje overdreven...
 
Bart van der veen

bart van der veen

06/07/2007 00:15:00
Quote Anchor link
ik blijf bij thomas zijn eigen statement, alleen kickstart...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.