Vars in vars

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

17/10/2010 18:03:12
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met het maken van een rooster waar dingen in staan.
Ik heb in de database een rij met een bepaald nummer.

Het nummer is geëxplode en is na het bewerken de variabele $tr geworden.
Probleem:
Ik wil dat het nummer $tr in een nieuwe variabele komt
(stel, $tr = 50220 , dan wil ik een variabele die $nummer_50220 is, Zodat ik er iets in kan zetten)
$nummer_$tr = "tekts"; werkt niet, Een error met unexpected variabele.
Hoe doe ik dit?

(nummers kunnen met 0 beginnen, dus hij moet de 0 meepakken!)
Gewijzigd op 17/10/2010 18:17:54 door Maestro Roboroads
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:03:17
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/10/2010 18:42:02
Quote Anchor link
Nee je wilt dat niet!

Dat is een wildgroei aan onbekende variabelen

Verdiep je eens in array's.....
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

17/10/2010 18:43:03
Quote Anchor link
Ho even, Ik weet zelf wel wat ik wil.
Er zijn maar een beperkt aantal nummers ;)
 
Joey Drieling

Joey Drieling

17/10/2010 19:16:15
Quote Anchor link
Dit is niet echt netjes maar werkt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$tr
= 50220;
$nummer[$tr] = 'Test tekst.';

echo $nummer[50220];
?>
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

17/10/2010 19:40:52
Quote Anchor link
Joey Drieling op 17/10/2010 19:16:15:
Dit is niet echt netjes maar werkt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$tr
= 50220;
$nummer[$tr] = 'Test tekst.';

echo $nummer[50220];
?>


Dit is juist de beste oplossing die er is. Iets anders moet je niet doen. Variable variablen worden altijd sterk afgeraden omdat je er bugs door kan krijgen. Er zijn voor dit soort dingen array's uitgevonden.
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

17/10/2010 19:41:43
Quote Anchor link
Danku =) Nu werkt het =)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/10/2010 20:47:14
Quote Anchor link
Overigens worden die variabele variabelen alleen maar afgeraden omdat merendeels van de php programmeurs niet slim genoeg is om daar mee om te gaan.
Je kan er prima mee werken, maar je moet wel heel goed weten wat je doet.
Maar dit is een probleem waarvoor het niet geschikt is.
(Een variabele met een nummer is altijd een array kwestie)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.