Vaste routes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 18:19:47
Quote Anchor link
Hallo,

ik zag dat Zend en Symfony gebruik maken van vaste routes. Ik bedoel hiermee dat je ergens een path moet definiëren en er een controller aan moet toewijzen.

Wat is het voordeel hiervan? Waarom kijkt de dispatcher niet gewoon of de controller bestaat idpv te gaan kijken of de route bestaat.

Ik begrijp dat je op die manier routes kan genereren die een andere naam hebben dan de controller. Voor de rest is het toch helemaal niet handig of flexibel? Voor elke controller een nieuwe router toevoegen?

Kan iemand mij uitleggen waarom de grote frameworks dit gebruiken en wat het voordeel hier van is?

Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:44:14
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2013 18:31:33
Quote Anchor link
Jasper, je bent dan veel flexibeler. Je kunt de routes dan precies zo noemen zoals je zelf wilt, zonder dat je gebonden bent aan (bijv.) www.mijnsite.nl/controllernaam/indexnaam
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 18:34:22
Quote Anchor link
dat brengt mij meteen bij het volgende punt. Wanneer een nieuwe controller en wanneer een nieuwe actie binnen een controller en wanneer een bundle? Want uiteindelijk noem je je controller en je action toch hoe je zelf wilt?

De homepage van mijn pagina is dus controller home met action index. "/" gaat mijn dispatcher daar automatisch naar doorsturen.
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2013 18:40:06
Quote Anchor link
Quote:
"/" gaat mijn dispatcher daar automatisch naar doorsturen.

Je merkt toch zelf ook wel dat dit onpraktisch is? In je volgende project heb je een WelcomeController met een homeAction, ga je dan je hele framework dispatcher aanpassen?
Het is dan toch veel logischer om een configuratie bestand te maken waarin je aangeeft bij welke route je welke controller + action je aanroept, met welke parameters, met de juiste requirements en de juiste default waardes?
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 18:44:04
Quote Anchor link
Dus voor elke mogelijke view moet een route gedefinieerd zijn? En wat met paden zoals bijvoorbeeld host/controller/action/param1/param2/param3 waarvan alleen param1 required is en param2 en param3 niet?

kunnen jullie me ook helpen met onderstaande vraag?
PHP Jasper op 08/02/2013 18:34:22:
dat brengt mij meteen bij het volgende punt. Wanneer een nieuwe controller en wanneer een nieuwe actie binnen een controller en wanneer een bundle? Want uiteindelijk noem je je controller en je action toch hoe je zelf wilt?
Gewijzigd op 08/02/2013 18:44:56 door Jasper DS
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2013 18:45:27
Quote Anchor link
Quote:
Dus voor elke mogelijke view moet een route gedefinieerd zijn?

Voor elke view: Nee. voor elke action: Ja

Quote:
En wat met paden zoals bijvoorbeeld host/controller/action/param1/param2/param3 waarvan alleen param1 required is en param2 en param3 niet?

Kijk anders eens naar hoe we dat in Symfony2 doen: http://symfony.com/doc/current/book/routing.html

Edit:
Quote:
kunnen jullie me ook helpen met onderstaande vraag?

Ja, maar nu even niet.
Gewijzigd op 08/02/2013 18:46:33 door Wouter J
 
Wouter J

Wouter J

10/02/2013 22:19:22
Quote Anchor link
Quote:
Wanneer een nieuwe controller en wanneer een nieuwe actie binnen een controller en wanneer een bundle? Want uiteindelijk noem je je controller en je action toch hoe je zelf wilt?

Een action is iets specifieks voor 1 request. Zo heb je een showAction en een editAction. Maar ook een listAction ect. Of een loginAction en een logoutAction, registerAction en registerSuccesAction, ect.

Sommige van deze actions horen bij elkaar. Zo zie je duidelijk dat de login- en logout actions bij elkaar horen en de register- en registerSuccess actions ook. Deze zet je dus in een aparte controller, SecurityController en RegisterController.

Vervolgens kun je sommige controllers ook weer groeperen in bundles. Zo heb je bijv. een UserBundle voor de controller hierboven. Dan zou je een BlogBundle hebben die controllers en models voor een blogpost heeft. Je hebt dan misschien ook wel een CommentsBundle, deze zal de UserBundle gebruiken om aan de users te komen die mogen reageren.

Bundles moet je altijd zo veel mogelijk los scripten. Onze CommentBundle moet niet afhankelijk worden van die ene UserBundle, hij moet ook met andere users kunnen werken.
 
Jasper DS

Jasper DS

12/02/2013 01:05:18
Quote Anchor link
Elke bundel heeft weer zijn eigen mvc architectuur?

Terug komend op de routes. Symfony zet de routes op deze manier in een .yml bestand:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
# routes.yml
route1:
    pattern: /foo
    defaults: { _controller: 'MyController::fooAction' }

route2:
    pattern: /foo/bar
    defaults: { _controller: 'MyController::foobarAction' }


Pattern zegt welke path het is. Zo zal route1 regageren op host/foo en route2 op host/foo/bar.
Defaults zegt welke controller en actie er moet aangeroepen worden maar wat doet de "naam" -> "route1" en "route2". Is dat enkel voor in de .yml of doet symfony er echt iets mee?

ik zag in YamlFileLoader de volgende opties: 'type', 'resource', 'prefix', 'pattern', 'options', 'defaults', 'requirements'. Is het één van die of is het nog iets anders?
Gewijzigd op 12/02/2013 01:05:49 door Jasper DS
 
Wouter J

Wouter J

12/02/2013 08:01:28
Quote Anchor link
Quote:
Pattern zegt welke path het is. Zo zal route1 regageren op host/foo en route2 op host/foo/bar.

Merk op dat vanaf Symfony2.2 pattern vervangen is door path.

Quote:
Is dat enkel voor in de .yml of doet symfony er echt iets mee?

Dat is de naam van de route, hartstikke handig. Zo kun je de path's flexibel houden. Je kunt dan een url opvragen met `url('route1')`, hij zal dan de url opbouwen. Mocht je nog parameters in de url hebben dan doe je `url('route1', { 'foo' => 'bar' })`.
 
Jasper DS

Jasper DS

13/02/2013 14:17:40
Quote Anchor link
Oke mooi. Ik heb al een hele dag zitten zoeken hoe symfony de routes binnenhaalt... Hoe word aan het path gekoppeld aan de controller? Want je krijgt een path binnen en dan moet je programma toch niet heel de .yml doorlopen tot hij de route met overeenkomstige path heeft gevonden?
 
Wouter J

Wouter J

13/02/2013 16:16:43
Quote Anchor link
Het matchen van een path aan in de van de routes wordt gedaan in de Routing component. De Routing Component bestaat uit 3 delen.

Allereerst heb je de RouteCollection welke uit allemaal Routes (en weer aparte RouteCollections) bestaat. Deze houdt gewoon alle routes vast. Je kan deze zelf met PHP maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
use Symfony\Component\Routing\Route;
use Symfony\Component\Routing\RouteCollection;

$route = new Route('/about');
$route1 = new Route('/post/{slug}', array(), array('slug' => '[A-Za-z0-9-]+'));

$routeCollection = new RouteCollection();
$routeCollection->add('about_page', $route);
$routeCollection->add('show_post', $route1);
?>


Je kan dit ook via een Yml of XML file doen en dan de YmlRouteLoader gebruiken.

Vervolgens hebben we al deze routes, maar nu moeten we ook nog iets hebben waarmee we deze routes kunnen vergelijken: De huidige url. Hiervoor hebben we een RequestContext class nodig, die alle informatie over de huidige request verzameld die handig kan zijn voor het matchen van een route:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
use Symfony\Component\Routing\RequestContext;

$context = new RequestContext($_SERVER['REQUEST_URI']);
?>


Als laatst hebben we nog een klasse nodig die de routes met deze RequestContext gaat matchen en dan de juiste route eruit pikt. Hiervoor hebben we een UrlMatcher klasse:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
user Symfony\Component\Routing\Matcher\UrlMatcher;

$matcher = new UrlMatcher($routeCollection, $context);
?>


En nu kunnen we gaan matchen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$result
= $matcher->match('/about');
// $result = array('_route' => 'about_page')

$result = $matcher->match('/post/hello-world');
// $result = array('slug' => 'hello-world', '_route' => 'show_post');
?>


We krijgen nu dus een array terug met daarin de waardes van de slug en de naam van de route die matched. Nu hebben we hier niet heel veel aan, we hebben een naam van een Controller nodig.

De manier hoe Symfony2 dit oplost is door een _controller parameter mee te geven aan de routes, deze stellen we dan in bij de default values, zodat we de controller naam niet in de URL zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$route
= new Route('/about', array('_controller' => 'PageController::showAbout'));
?>


Als we hem nu matchen zullen we deze controller terug krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$result
= $matcher->match('/about');
$controller = $result['_controller'];
?>


Vervolgens kunnen we deze string omzetten in een call naar de controller met functies als call_user_func_array.

In Symfony2 gebruiken we een logical name om aan te geven welke controller er wordt getoond. Zo zal een string als WjPageBundle:Page:showPage verwijzen naar de method showPageAction in de Wj\PageBundle\Controller\PageController class.


Nu komt dit waarschijnlijk gigantisch groot en moeilijk bij je over, het valt best mee, maar ik zal snappen als je denkt: Dit kan ik nooit. Geen nood, je kan altijd de Routing Component gebruiken, maar je kan er ook eentje zelf schrijven. Zo moeilijk is dit namelijk niet, lees anders maar eens de code die Pim ooit eens gaf door: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/router/83492/#594215
 
Jasper DS

Jasper DS

13/02/2013 21:22:57
Quote Anchor link
Ik snap denk ik ongeveer wel hoe het gedaan word, alleen de uitvoering is nog vrij onduidelijk. Ik heb wat gespeeld met Pim zijn code en ik merk op dat de action en controller in een string worden geplaatst en dan worden gesplitst op "::" ik heb hier zelf ook nog een bundel aan toegevoegd wat eigenlijk helemaal niet moeilijk was.

Nu loop ik wel te knoeien met de params / args. De array die ik momenteel terug krijg ziet er als ik Pim zijn voorbeeld routers gebruik zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
array (size=4)
  0 => string '/peer/123' (length=9)
  'd' => string '123' (length=3)
  1 => string '123' (length=3)
  '_controller' => string 'Jds::Welcome::helloWorld' (length=24)


Nu wil ik eigenlijk dat die array alleen de "slug bevat" dus stel dat we zoiets hebben: host/controller/action/:id/:name:/:month dan wil ik een array terug krijgen met id, name en month als key en de waarde van de url als value. Is dat mogelijk / handig? Zouden jullie het ook zo doen? Want ik kom er niet uit wat Pim met de args doet.. :s
 
- Raoul -

- Raoul -

13/02/2013 22:32:53
Quote Anchor link
Pim returnt ergens $matches, en die $matches, dat zijn dan de slugs.
 
Wouter J

Wouter J

13/02/2013 22:53:37
Quote Anchor link
Quote:
Is dat mogelijk / handig? Zouden jullie het ook zo doen? Want ik kom er niet uit wat Pim met de args doet.. :s

Ja, het is mogelijk, maar nee ik zou het niet zo doen. Je moet de controller meegeven aan de args, anders kun je nooit de controller achterhalen.

Wat je doet is de controller ophalen en dan de controller eruit toveren. Vervolgens kun je deze controller uit de array halen, samen met de numeric keys en dan hou je alleen maar je placeholders over.

Wat je nog beter kan doen is wat magic uithalen met de ingebouwde Reflection* klassen. Zie daarvoor: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/routing-hoe-parameters-meegeven/88894/#639085
 
Jasper DS

Jasper DS

14/02/2013 14:07:51
Quote Anchor link
Daar zal ik nog even mee moeten spelen dan. Hoe zit het trouwens met de snelheid? Als je erg veel routes hebt word dat toch vrij traag als je daar alle routes moet gaan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
function match($query)
    {
        foreach($this->routes as $r)
        {
            if(($matches = $r->match($query)) !== false)
            {
                return $matches;
            }
        }
    }
Gewijzigd op 14/02/2013 14:08:01 door Jasper DS
 
Jasper DS

Jasper DS

15/02/2013 14:13:15
Quote Anchor link
@Wouter, die regexen doen mij de das om. Mijn router classe bevat nu de volgende routes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
array (size=3)
  'home' =>
    object(Jframe\Router\Route)[4]
      public 'name' => string 'home' (length=4)
      public 'path' => string '/' (length=1)
      public 'bundle' => string 'Jds' (length=3)
      public 'controller' => string 'Welcome' (length=7)
      public 'action' => string 'index' (length=5)
      public 'rgx' => string '' (length=0)
      public 'params' =>
        array (size=0)
          empty
  'helloWorld' =>
    object(Jframe\Router\Route)[5]
      public 'name' => string 'helloWorld' (length=10)
      public 'path' => string '/hallo' (length=6)
      public 'bundle' => string 'Jds' (length=3)
      public 'controller' => string 'Welcome' (length=7)
      public 'action' => string 'helloWorld' (length=10)
      public 'rgx' => string '' (length=0)
      public 'params' =>
        array (size=0)
          empty
  'blah' =>
    object(Jframe\Router\Route)[6]
      public 'name' => string 'blah' (length=4)
      public 'path' => string '/page' (length=5)
      public 'bundle' => string 'Jds' (length=3)
      public 'controller' => string 'Welcome' (length=7)
      public 'action' => string 'helloWorld' (length=10)
      public 'rgx' => string '' (length=0)
      public 'params' =>
        array (size=2)
          1 => string 'slug' (length=4)
          2 => string 'id' (length=2)


Dat ziet er naar mijn mening goed uit alleen kan ik niet controleren op params. Ik heb alle topics meermaals doorgespit maar ik geraak er niet uit.

routers.yml
Route.php
Router.php
Frontcontroller

App.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
$yaml = new Parser();

//$parser = new ConfigParser();

$values = $yaml->parse(file_get_contents('../app/config/routes.yml'));

$router = new Router();
foreach($values as $key=>$value)
{
    $router->addRoute(new Route($key, $value['path'], $value['controller']));
}

var_dump($router->routes);


$result = $router->match(parse_url($_SERVER["REQUEST_URI"], PHP_URL_PATH));


if(false === $result)
{
    echo 'Route not found';
}
else
{
    $fc = new FrontController();
    $fc->handle($result);
}
Gewijzigd op 15/02/2013 14:15:10 door Jasper DS
 
Jasper DS

Jasper DS

16/02/2013 18:40:15
Quote Anchor link
Ik vraag me trouwens nog iets af. Stel je hebt de volgende urls:

- host/blog/dit/is/param1/param2 -> host/blog/:param1/:param2
- host/blog/dit/is/een/url -> host/blog/dit/is/een/url

in principe voldoet url 2 aan het path van url 1 als je "een" en "url" beziet als param. Hoe lost men dit dan op?
 
Jasper DS

Jasper DS

18/02/2013 10:39:12
Quote Anchor link
Edit:

Ik gebruik volgende regex van Pim uit het toppic van Ozzie:
preg_replace('#:([a-z])+#','(?P<$1>[^/]+)',$path);

Ik heb nog twee vragen, volgende routes werken:
- /index
- /hallo
- /page/:id/:slug

- Hoe zorg ik ervoor dat / ook aanvaard word? Momenteel vangt het path / alle routes op? Ik heb al geprobeert de "+" op het einde weg te halen maar dan werken de andere url's niet meer?

- Hoe zie je het verschil tussen /page/show/:id/:name en /page/show/:author/:id? Of ben je dan slechte routes aan het maken?
Gewijzigd op 18/02/2013 17:00:27 door Jasper DS
 
Wouter J

Wouter J

18/02/2013 19:59:30
Quote Anchor link
Quote:
- Hoe zie je het verschil tussen /page/show/:id/:name en /page/show/:author/:id? Of ben je dan slechte routes aan het maken?

Dat doe je met requirements:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
blog:
    pattern:   /blog/{page}
    defaults:  { _controller: AcmeBlogBundle:Blog:index, page: 1 }

show_post:
    pattern:   /blog/{slug}
    defaults:  { _controller: AcmeBlogBundle:Post:show }

In geval 1 wil je routes als /blog/2 en /blog/3 matchen en in geval 2 wil je routes als /blog/hello-world matchen, in dat geval voeg je requirements toe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
blog:
    pattern:   /blog/{page}
    defaults:  { _controller: AcmeBlogBundle:Blog:index, page: 1 }
    requirements:
        page:  \d+


Quote:
- Hoe zorg ik ervoor dat / ook aanvaard word? Momenteel vangt het path / alle routes op? Ik heb al geprobeert de "+" op het einde weg te halen maar dan werken de andere url's niet meer?

Dan moet je niet deze regex aanpassen, maar die in Route#match. Dat moet worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!preg_match('#'.$this->regex.'$#', $query, $matches))
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.