Vaste routes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 18:19:47
Quote Anchor link
Hallo,

ik zag dat Zend en Symfony gebruik maken van vaste routes. Ik bedoel hiermee dat je ergens een path moet definiëren en er een controller aan moet toewijzen.

Wat is het voordeel hiervan? Waarom kijkt de dispatcher niet gewoon of de controller bestaat idpv te gaan kijken of de route bestaat.

Ik begrijp dat je op die manier routes kan genereren die een andere naam hebben dan de controller. Voor de rest is het toch helemaal niet handig of flexibel? Voor elke controller een nieuwe router toevoegen?

Kan iemand mij uitleggen waarom de grote frameworks dit gebruiken en wat het voordeel hier van is?

Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:42:24
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2013 18:31:33
Quote Anchor link
Jasper, je bent dan veel flexibeler. Je kunt de routes dan precies zo noemen zoals je zelf wilt, zonder dat je gebonden bent aan (bijv.) www.mijnsite.nl/controllernaam/indexnaam
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 18:34:22
Quote Anchor link
dat brengt mij meteen bij het volgende punt. Wanneer een nieuwe controller en wanneer een nieuwe actie binnen een controller en wanneer een bundle? Want uiteindelijk noem je je controller en je action toch hoe je zelf wilt?

De homepage van mijn pagina is dus controller home met action index. "/" gaat mijn dispatcher daar automatisch naar doorsturen.
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2013 18:40:06
Quote Anchor link
Quote:
"/" gaat mijn dispatcher daar automatisch naar doorsturen.

Je merkt toch zelf ook wel dat dit onpraktisch is? In je volgende project heb je een WelcomeController met een homeAction, ga je dan je hele framework dispatcher aanpassen?
Het is dan toch veel logischer om een configuratie bestand te maken waarin je aangeeft bij welke route je welke controller + action je aanroept, met welke parameters, met de juiste requirements en de juiste default waardes?
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 18:44:04
Quote Anchor link
Dus voor elke mogelijke view moet een route gedefinieerd zijn? En wat met paden zoals bijvoorbeeld host/controller/action/param1/param2/param3 waarvan alleen param1 required is en param2 en param3 niet?

kunnen jullie me ook helpen met onderstaande vraag?
PHP Jasper op 08/02/2013 18:34:22:
dat brengt mij meteen bij het volgende punt. Wanneer een nieuwe controller en wanneer een nieuwe actie binnen een controller en wanneer een bundle? Want uiteindelijk noem je je controller en je action toch hoe je zelf wilt?
Gewijzigd op 08/02/2013 18:44:56 door Jasper DS
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2013 18:45:27
Quote Anchor link
Quote:
Dus voor elke mogelijke view moet een route gedefinieerd zijn?

Voor elke view: Nee. voor elke action: Ja

Quote:
En wat met paden zoals bijvoorbeeld host/controller/action/param1/param2/param3 waarvan alleen param1 required is en param2 en param3 niet?

Kijk anders eens naar hoe we dat in Symfony2 doen: http://symfony.com/doc/current/book/routing.html

Edit:
Quote:
kunnen jullie me ook helpen met onderstaande vraag?

Ja, maar nu even niet.
Gewijzigd op 08/02/2013 18:46:33 door Wouter J
 
Wouter J

Wouter J

10/02/2013 22:19:22
Quote Anchor link
Quote:
Wanneer een nieuwe controller en wanneer een nieuwe actie binnen een controller en wanneer een bundle? Want uiteindelijk noem je je controller en je action toch hoe je zelf wilt?

Een action is iets specifieks voor 1 request. Zo heb je een showAction en een editAction. Maar ook een listAction ect. Of een loginAction en een logoutAction, registerAction en registerSuccesAction, ect.

Sommige van deze actions horen bij elkaar. Zo zie je duidelijk dat de login- en logout actions bij elkaar horen en de register- en registerSuccess actions ook. Deze zet je dus in een aparte controller, SecurityController en RegisterController.

Vervolgens kun je sommige controllers ook weer groeperen in bundles. Zo heb je bijv. een UserBundle voor de controller hierboven. Dan zou je een BlogBundle hebben die controllers en models voor een blogpost heeft. Je hebt dan misschien ook wel een CommentsBundle, deze zal de UserBundle gebruiken om aan de users te komen die mogen reageren.

Bundles moet je altijd zo veel mogelijk los scripten. Onze CommentBundle moet niet afhankelijk worden van die ene UserBundle, hij moet ook met andere users kunnen werken.
 
Jasper DS

Jasper DS

12/02/2013 01:05:18
Quote Anchor link
Elke bundel heeft weer zijn eigen mvc architectuur?

Terug komend op de routes. Symfony zet de routes op deze manier in een .yml bestand:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
# routes.yml
route1:
    pattern: /foo
    defaults: { _controller: 'MyController::fooAction' }

route2:
    pattern: /foo/bar
    defaults: { _controller: 'MyController::foobarAction' }


Pattern zegt welke path het is. Zo zal route1 regageren op host/foo en route2 op host/foo/bar.
Defaults zegt welke controller en actie er moet aangeroepen worden maar wat doet de "naam" -> "route1" en "route2". Is dat enkel voor in de .yml of doet symfony er echt iets mee?

ik zag in YamlFileLoader de volgende opties: 'type', 'resource', 'prefix', 'pattern', 'options', 'defaults', 'requirements'. Is het één van die of is het nog iets anders?
Gewijzigd op 12/02/2013 01:05:49 door Jasper DS
 
Wouter J

Wouter J

12/02/2013 08:01:28
Quote Anchor link
Quote:
Pattern zegt welke path het is. Zo zal route1 regageren op host/foo en route2 op host/foo/bar.

Merk op dat vanaf Symfony2.2 pattern vervangen is door path.

Quote:
Is dat enkel voor in de .yml of doet symfony er echt iets mee?

Dat is de naam van de route, hartstikke handig. Zo kun je de path's flexibel houden. Je kunt dan een url opvragen met `url('route1')`, hij zal dan de url opbouwen. Mocht je nog parameters in de url hebben dan doe je `url('route1', { 'foo' => 'bar' })`.
 
Jasper DS

Jasper DS

13/02/2013 14:17:40
Quote Anchor link
Oke mooi. Ik heb al een hele dag zitten zoeken hoe symfony de routes binnenhaalt... Hoe word aan het path gekoppeld aan de controller? Want je krijgt een path binnen en dan moet je programma toch niet heel de .yml doorlopen tot hij de route met overeenkomstige path heeft gevonden?
 
Wouter J

Wouter J

13/02/2013 16:16:43
Quote Anchor link
Het matchen van een path aan in de van de routes wordt gedaan in de Routing component. De Routing Component bestaat uit 3 delen.

Allereerst heb je de RouteCollection welke uit allemaal Routes (en weer aparte RouteCollections) bestaat. Deze houdt gewoon alle routes vast. Je kan deze zelf met PHP maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
use Symfony\Component\Routing\Route;
use Symfony\Component\Routing\RouteCollection;

$route = new Route('/about');
$route1 = new Route('/post/{slug}', array(), array('slug' => '[A-Za-z0-9-]+'));

$routeCollection = new RouteCollection();
$routeCollection->add('about_page', $route);
$routeCollection->add('show_post', $route1);
?>


Je kan dit ook via een Yml of XML file doen en dan de YmlRouteLoader gebruiken.

Vervolgens hebben we al deze routes, maar nu moeten we ook nog iets hebben waarmee we deze routes kunnen vergelijken: De huidige url. Hiervoor hebben we een RequestContext class nodig, die alle informatie over de huidige request verzameld die handig kan zijn voor het matchen van een route:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
use Symfony\Component\Routing\RequestContext;

$context = new RequestContext($_SERVER['REQUEST_URI']);
?>


Als laatst hebben we nog een klasse nodig die de routes met deze RequestContext gaat matchen en dan de juiste route eruit pikt. Hiervoor hebben we een UrlMatcher klasse:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
user Symfony\Component\Routing\Matcher\UrlMatcher;

$matcher = new UrlMatcher($routeCollection, $context);
?>


En nu kunnen we gaan matchen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$result
= $matcher->match('/about');
// $result = array('_route' => 'about_page')

$result = $matcher->match('/post/hello-world');
// $result = array('slug' => 'hello-world', '_route' => 'show_post');
?>


We krijgen nu dus een array terug met daarin de waardes van de slug en de naam van de route die matched. Nu hebben we hier niet heel veel aan, we hebben een naam van een Controller nodig.

De manier hoe Symfony2 dit oplost is door een _controller parameter mee te geven aan de routes, deze stellen we dan in bij de default values, zodat we de controller naam niet in de URL zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$route
= new Route('/about', array('_controller' => 'PageController::showAbout'));
?>


Als we hem nu matchen zullen we deze controller terug krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$result
= $matcher->match('/about');
$controller = $result['_controller'];
?>


Vervolgens kunnen we deze string omzetten in een call naar de controller met functies als call_user_func_array.

In Symfony2 gebruiken we een logical name om aan te geven welke controller er wordt getoond. Zo zal een string als WjPageBundle:Page:showPage verwijzen naar de method showPageAction in de Wj\PageBundle\Controller\PageController class.


Nu komt dit waarschijnlijk gigantisch groot en moeilijk bij je over, het valt best mee, maar ik zal snappen als je denkt: Dit kan ik nooit. Geen nood, je kan altijd de Routing Component gebruiken, maar je kan er ook eentje zelf schrijven. Zo moeilijk is dit namelijk niet, lees anders maar eens de code die Pim ooit eens gaf door: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/router/83492/#594215
 
Jasper DS

Jasper DS

13/02/2013 21:22:57
Quote Anchor link
Ik snap denk ik ongeveer wel hoe het gedaan word, alleen de uitvoering is nog vrij onduidelijk. Ik heb wat gespeeld met Pim zijn code en ik merk op dat de action en controller in een string worden geplaatst en dan worden gesplitst op "::" ik heb hier zelf ook nog een bundel aan toegevoegd wat eigenlijk helemaal niet moeilijk was.

Nu loop ik wel te knoeien met de params / args. De array die ik momenteel terug krijg ziet er als ik Pim zijn voorbeeld routers gebruik zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
array (size=4)
  0 => string '/peer/123' (length=9)
  'd' => string '123' (length=3)
  1 => string '123' (length=3)
  '_controller' => string 'Jds::Welcome::helloWorld' (length=24)


Nu wil ik eigenlijk dat die array alleen de "slug bevat" dus stel dat we zoiets hebben: host/controller/action/:id/:name:/:month dan wil ik een array terug krijgen met id, name en month als key en de waarde van de url als value. Is dat mogelijk / handig? Zouden jullie het ook zo doen? Want ik kom er niet uit wat Pim met de args doet.. :s
 
- Raoul -

- Raoul -

13/02/2013 22:32:53
Quote Anchor link
Pim returnt ergens $matches, en die $matches, dat zijn dan de slugs.
 
Wouter J

Wouter J

13/02/2013 22:53:37
Quote Anchor link
Quote:
Is dat mogelijk / handig? Zouden jullie het ook zo doen? Want ik kom er niet uit wat Pim met de args doet.. :s

Ja, het is mogelijk, maar nee ik zou het niet zo doen. Je moet de controller meegeven aan de args, anders kun je nooit de controller achterhalen.

Wat je doet is de controller ophalen en dan de controller eruit toveren. Vervolgens kun je deze controller uit de array halen, samen met de numeric keys en dan hou je alleen maar je placeholders over.

Wat je nog beter kan doen is wat magic uithalen met de ingebouwde Reflection* klassen. Zie daarvoor: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/routing-hoe-parameters-meegeven/88894/#639085
 
Jasper DS

Jasper DS

14/02/2013 14:07:51
Quote Anchor link
Daar zal ik nog even mee moeten spelen dan. Hoe zit het trouwens met de snelheid? Als je erg veel routes hebt word dat toch vrij traag als je daar alle routes moet gaan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
function match($query)
    {
        foreach($this->routes as $r)
        {
            if(($matches = $r->match($query)) !== false)
            {
                return $matches;
            }
        }
    }
Gewijzigd op 14/02/2013 14:08:01 door Jasper DS
 
Jasper DS

Jasper DS

15/02/2013 14:13:15
Quote Anchor link
@Wouter, die regexen doen mij de das om. Mijn router classe bevat nu de volgende routes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
array (size=3)
  'home' =>
    object(Jframe\Router\Route)[4]
      public 'name' => string 'home' (length=4)
      public 'path' => string '/' (length=1)
      public 'bundle' => string 'Jds' (length=3)
      public 'controller' => string 'Welcome' (length=7)
      public 'action' => string 'index' (length=5)
      public 'rgx' => string '' (length=0)
      public 'params' =>
        array (size=0)
          empty
  'helloWorld' =>
    object(Jframe\Router\Route)[5]
      public 'name' => string 'helloWorld' (length=10)
      public 'path' => string '/hallo' (length=6)
      public 'bundle' => string 'Jds' (length=3)
      public 'controller' => string 'Welcome' (length=7)
      public 'action' => string 'helloWorld' (length=10)
      public 'rgx' => string '' (length=0)
      public 'params' =>
        array (size=0)
          empty
  'blah' =>
    object(Jframe\Router\Route)[6]
      public 'name' => string 'blah' (length=4)
      public 'path' => string '/page' (length=5)
      public 'bundle' => string 'Jds' (length=3)
      public 'controller' => string 'Welcome' (length=7)
      public 'action' => string 'helloWorld' (length=10)
      public 'rgx' => string '' (length=0)
      public 'params' =>
        array (size=2)
          1 => string 'slug' (length=4)
          2 => string 'id' (length=2)


Dat ziet er naar mijn mening goed uit alleen kan ik niet controleren op params. Ik heb alle topics meermaals doorgespit maar ik geraak er niet uit.

routers.yml
Route.php
Router.php
Frontcontroller

App.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
$yaml = new Parser();

//$parser = new ConfigParser();

$values = $yaml->parse(file_get_contents('../app/config/routes.yml'));

$router = new Router();
foreach($values as $key=>$value)
{
    $router->addRoute(new Route($key, $value['path'], $value['controller']));
}

var_dump($router->routes);


$result = $router->match(parse_url($_SERVER["REQUEST_URI"], PHP_URL_PATH));


if(false === $result)
{
    echo 'Route not found';
}
else
{
    $fc = new FrontController();
    $fc->handle($result);
}
Gewijzigd op 15/02/2013 14:15:10 door Jasper DS
 
Jasper DS

Jasper DS

16/02/2013 18:40:15
Quote Anchor link
Ik vraag me trouwens nog iets af. Stel je hebt de volgende urls:

- host/blog/dit/is/param1/param2 -> host/blog/:param1/:param2
- host/blog/dit/is/een/url -> host/blog/dit/is/een/url

in principe voldoet url 2 aan het path van url 1 als je "een" en "url" beziet als param. Hoe lost men dit dan op?
 
Jasper DS

Jasper DS

18/02/2013 10:39:12
Quote Anchor link
Edit:

Ik gebruik volgende regex van Pim uit het toppic van Ozzie:
preg_replace('#:([a-z])+#','(?P<$1>[^/]+)',$path);

Ik heb nog twee vragen, volgende routes werken:
- /index
- /hallo
- /page/:id/:slug

- Hoe zorg ik ervoor dat / ook aanvaard word? Momenteel vangt het path / alle routes op? Ik heb al geprobeert de "+" op het einde weg te halen maar dan werken de andere url's niet meer?

- Hoe zie je het verschil tussen /page/show/:id/:name en /page/show/:author/:id? Of ben je dan slechte routes aan het maken?
Gewijzigd op 18/02/2013 17:00:27 door Jasper DS
 
Wouter J

Wouter J

18/02/2013 19:59:30
Quote Anchor link
Quote:
- Hoe zie je het verschil tussen /page/show/:id/:name en /page/show/:author/:id? Of ben je dan slechte routes aan het maken?

Dat doe je met requirements:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
blog:
    pattern:   /blog/{page}
    defaults:  { _controller: AcmeBlogBundle:Blog:index, page: 1 }

show_post:
    pattern:   /blog/{slug}
    defaults:  { _controller: AcmeBlogBundle:Post:show }

In geval 1 wil je routes als /blog/2 en /blog/3 matchen en in geval 2 wil je routes als /blog/hello-world matchen, in dat geval voeg je requirements toe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
blog:
    pattern:   /blog/{page}
    defaults:  { _controller: AcmeBlogBundle:Blog:index, page: 1 }
    requirements:
        page:  \d+


Quote:
- Hoe zorg ik ervoor dat / ook aanvaard word? Momenteel vangt het path / alle routes op? Ik heb al geprobeert de "+" op het einde weg te halen maar dan werken de andere url's niet meer?

Dan moet je niet deze regex aanpassen, maar die in Route#match. Dat moet worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!preg_match('#'.$this->regex.'$#', $query, $matches))
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.