Vaste routes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 18:19:47
Quote Anchor link
Hallo,

ik zag dat Zend en Symfony gebruik maken van vaste routes. Ik bedoel hiermee dat je ergens een path moet definiëren en er een controller aan moet toewijzen.

Wat is het voordeel hiervan? Waarom kijkt de dispatcher niet gewoon of de controller bestaat idpv te gaan kijken of de route bestaat.

Ik begrijp dat je op die manier routes kan genereren die een andere naam hebben dan de controller. Voor de rest is het toch helemaal niet handig of flexibel? Voor elke controller een nieuwe router toevoegen?

Kan iemand mij uitleggen waarom de grote frameworks dit gebruiken en wat het voordeel hier van is?

Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:33:54
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/02/2013 18:31:33
Quote Anchor link
Jasper, je bent dan veel flexibeler. Je kunt de routes dan precies zo noemen zoals je zelf wilt, zonder dat je gebonden bent aan (bijv.) www.mijnsite.nl/controllernaam/indexnaam
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 18:34:22
Quote Anchor link
dat brengt mij meteen bij het volgende punt. Wanneer een nieuwe controller en wanneer een nieuwe actie binnen een controller en wanneer een bundle? Want uiteindelijk noem je je controller en je action toch hoe je zelf wilt?

De homepage van mijn pagina is dus controller home met action index. "/" gaat mijn dispatcher daar automatisch naar doorsturen.
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2013 18:40:06
Quote Anchor link
Quote:
"/" gaat mijn dispatcher daar automatisch naar doorsturen.

Je merkt toch zelf ook wel dat dit onpraktisch is? In je volgende project heb je een WelcomeController met een homeAction, ga je dan je hele framework dispatcher aanpassen?
Het is dan toch veel logischer om een configuratie bestand te maken waarin je aangeeft bij welke route je welke controller + action je aanroept, met welke parameters, met de juiste requirements en de juiste default waardes?
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 18:44:04
Quote Anchor link
Dus voor elke mogelijke view moet een route gedefinieerd zijn? En wat met paden zoals bijvoorbeeld host/controller/action/param1/param2/param3 waarvan alleen param1 required is en param2 en param3 niet?

kunnen jullie me ook helpen met onderstaande vraag?
PHP Jasper op 08/02/2013 18:34:22:
dat brengt mij meteen bij het volgende punt. Wanneer een nieuwe controller en wanneer een nieuwe actie binnen een controller en wanneer een bundle? Want uiteindelijk noem je je controller en je action toch hoe je zelf wilt?
Gewijzigd op 08/02/2013 18:44:56 door Jasper DS
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2013 18:45:27
Quote Anchor link
Quote:
Dus voor elke mogelijke view moet een route gedefinieerd zijn?

Voor elke view: Nee. voor elke action: Ja

Quote:
En wat met paden zoals bijvoorbeeld host/controller/action/param1/param2/param3 waarvan alleen param1 required is en param2 en param3 niet?

Kijk anders eens naar hoe we dat in Symfony2 doen: http://symfony.com/doc/current/book/routing.html

Edit:
Quote:
kunnen jullie me ook helpen met onderstaande vraag?

Ja, maar nu even niet.
Gewijzigd op 08/02/2013 18:46:33 door Wouter J
 
Wouter J

Wouter J

10/02/2013 22:19:22
Quote Anchor link
Quote:
Wanneer een nieuwe controller en wanneer een nieuwe actie binnen een controller en wanneer een bundle? Want uiteindelijk noem je je controller en je action toch hoe je zelf wilt?

Een action is iets specifieks voor 1 request. Zo heb je een showAction en een editAction. Maar ook een listAction ect. Of een loginAction en een logoutAction, registerAction en registerSuccesAction, ect.

Sommige van deze actions horen bij elkaar. Zo zie je duidelijk dat de login- en logout actions bij elkaar horen en de register- en registerSuccess actions ook. Deze zet je dus in een aparte controller, SecurityController en RegisterController.

Vervolgens kun je sommige controllers ook weer groeperen in bundles. Zo heb je bijv. een UserBundle voor de controller hierboven. Dan zou je een BlogBundle hebben die controllers en models voor een blogpost heeft. Je hebt dan misschien ook wel een CommentsBundle, deze zal de UserBundle gebruiken om aan de users te komen die mogen reageren.

Bundles moet je altijd zo veel mogelijk los scripten. Onze CommentBundle moet niet afhankelijk worden van die ene UserBundle, hij moet ook met andere users kunnen werken.
 
Jasper DS

Jasper DS

12/02/2013 01:05:18
Quote Anchor link
Elke bundel heeft weer zijn eigen mvc architectuur?

Terug komend op de routes. Symfony zet de routes op deze manier in een .yml bestand:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
# routes.yml
route1:
    pattern: /foo
    defaults: { _controller: 'MyController::fooAction' }

route2:
    pattern: /foo/bar
    defaults: { _controller: 'MyController::foobarAction' }


Pattern zegt welke path het is. Zo zal route1 regageren op host/foo en route2 op host/foo/bar.
Defaults zegt welke controller en actie er moet aangeroepen worden maar wat doet de "naam" -> "route1" en "route2". Is dat enkel voor in de .yml of doet symfony er echt iets mee?

ik zag in YamlFileLoader de volgende opties: 'type', 'resource', 'prefix', 'pattern', 'options', 'defaults', 'requirements'. Is het één van die of is het nog iets anders?
Gewijzigd op 12/02/2013 01:05:49 door Jasper DS
 
Wouter J

Wouter J

12/02/2013 08:01:28
Quote Anchor link
Quote:
Pattern zegt welke path het is. Zo zal route1 regageren op host/foo en route2 op host/foo/bar.

Merk op dat vanaf Symfony2.2 pattern vervangen is door path.

Quote:
Is dat enkel voor in de .yml of doet symfony er echt iets mee?

Dat is de naam van de route, hartstikke handig. Zo kun je de path's flexibel houden. Je kunt dan een url opvragen met `url('route1')`, hij zal dan de url opbouwen. Mocht je nog parameters in de url hebben dan doe je `url('route1', { 'foo' => 'bar' })`.
 
Jasper DS

Jasper DS

13/02/2013 14:17:40
Quote Anchor link
Oke mooi. Ik heb al een hele dag zitten zoeken hoe symfony de routes binnenhaalt... Hoe word aan het path gekoppeld aan de controller? Want je krijgt een path binnen en dan moet je programma toch niet heel de .yml doorlopen tot hij de route met overeenkomstige path heeft gevonden?
 
Wouter J

Wouter J

13/02/2013 16:16:43
Quote Anchor link
Het matchen van een path aan in de van de routes wordt gedaan in de Routing component. De Routing Component bestaat uit 3 delen.

Allereerst heb je de RouteCollection welke uit allemaal Routes (en weer aparte RouteCollections) bestaat. Deze houdt gewoon alle routes vast. Je kan deze zelf met PHP maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
use Symfony\Component\Routing\Route;
use Symfony\Component\Routing\RouteCollection;

$route = new Route('/about');
$route1 = new Route('/post/{slug}', array(), array('slug' => '[A-Za-z0-9-]+'));

$routeCollection = new RouteCollection();
$routeCollection->add('about_page', $route);
$routeCollection->add('show_post', $route1);
?>


Je kan dit ook via een Yml of XML file doen en dan de YmlRouteLoader gebruiken.

Vervolgens hebben we al deze routes, maar nu moeten we ook nog iets hebben waarmee we deze routes kunnen vergelijken: De huidige url. Hiervoor hebben we een RequestContext class nodig, die alle informatie over de huidige request verzameld die handig kan zijn voor het matchen van een route:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
use Symfony\Component\Routing\RequestContext;

$context = new RequestContext($_SERVER['REQUEST_URI']);
?>


Als laatst hebben we nog een klasse nodig die de routes met deze RequestContext gaat matchen en dan de juiste route eruit pikt. Hiervoor hebben we een UrlMatcher klasse:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
user Symfony\Component\Routing\Matcher\UrlMatcher;

$matcher = new UrlMatcher($routeCollection, $context);
?>


En nu kunnen we gaan matchen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$result
= $matcher->match('/about');
// $result = array('_route' => 'about_page')

$result = $matcher->match('/post/hello-world');
// $result = array('slug' => 'hello-world', '_route' => 'show_post');
?>


We krijgen nu dus een array terug met daarin de waardes van de slug en de naam van de route die matched. Nu hebben we hier niet heel veel aan, we hebben een naam van een Controller nodig.

De manier hoe Symfony2 dit oplost is door een _controller parameter mee te geven aan de routes, deze stellen we dan in bij de default values, zodat we de controller naam niet in de URL zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$route
= new Route('/about', array('_controller' => 'PageController::showAbout'));
?>


Als we hem nu matchen zullen we deze controller terug krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$result
= $matcher->match('/about');
$controller = $result['_controller'];
?>


Vervolgens kunnen we deze string omzetten in een call naar de controller met functies als call_user_func_array.

In Symfony2 gebruiken we een logical name om aan te geven welke controller er wordt getoond. Zo zal een string als WjPageBundle:Page:showPage verwijzen naar de method showPageAction in de Wj\PageBundle\Controller\PageController class.


Nu komt dit waarschijnlijk gigantisch groot en moeilijk bij je over, het valt best mee, maar ik zal snappen als je denkt: Dit kan ik nooit. Geen nood, je kan altijd de Routing Component gebruiken, maar je kan er ook eentje zelf schrijven. Zo moeilijk is dit namelijk niet, lees anders maar eens de code die Pim ooit eens gaf door: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/router/83492/#594215
 
Jasper DS

Jasper DS

13/02/2013 21:22:57
Quote Anchor link
Ik snap denk ik ongeveer wel hoe het gedaan word, alleen de uitvoering is nog vrij onduidelijk. Ik heb wat gespeeld met Pim zijn code en ik merk op dat de action en controller in een string worden geplaatst en dan worden gesplitst op "::" ik heb hier zelf ook nog een bundel aan toegevoegd wat eigenlijk helemaal niet moeilijk was.

Nu loop ik wel te knoeien met de params / args. De array die ik momenteel terug krijg ziet er als ik Pim zijn voorbeeld routers gebruik zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
array (size=4)
  0 => string '/peer/123' (length=9)
  'd' => string '123' (length=3)
  1 => string '123' (length=3)
  '_controller' => string 'Jds::Welcome::helloWorld' (length=24)


Nu wil ik eigenlijk dat die array alleen de "slug bevat" dus stel dat we zoiets hebben: host/controller/action/:id/:name:/:month dan wil ik een array terug krijgen met id, name en month als key en de waarde van de url als value. Is dat mogelijk / handig? Zouden jullie het ook zo doen? Want ik kom er niet uit wat Pim met de args doet.. :s
 
- Raoul -

- Raoul -

13/02/2013 22:32:53
Quote Anchor link
Pim returnt ergens $matches, en die $matches, dat zijn dan de slugs.
 
Wouter J

Wouter J

13/02/2013 22:53:37
Quote Anchor link
Quote:
Is dat mogelijk / handig? Zouden jullie het ook zo doen? Want ik kom er niet uit wat Pim met de args doet.. :s

Ja, het is mogelijk, maar nee ik zou het niet zo doen. Je moet de controller meegeven aan de args, anders kun je nooit de controller achterhalen.

Wat je doet is de controller ophalen en dan de controller eruit toveren. Vervolgens kun je deze controller uit de array halen, samen met de numeric keys en dan hou je alleen maar je placeholders over.

Wat je nog beter kan doen is wat magic uithalen met de ingebouwde Reflection* klassen. Zie daarvoor: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/routing-hoe-parameters-meegeven/88894/#639085
 
Jasper DS

Jasper DS

14/02/2013 14:07:51
Quote Anchor link
Daar zal ik nog even mee moeten spelen dan. Hoe zit het trouwens met de snelheid? Als je erg veel routes hebt word dat toch vrij traag als je daar alle routes moet gaan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
function match($query)
    {
        foreach($this->routes as $r)
        {
            if(($matches = $r->match($query)) !== false)
            {
                return $matches;
            }
        }
    }
Gewijzigd op 14/02/2013 14:08:01 door Jasper DS
 
Jasper DS

Jasper DS

15/02/2013 14:13:15
Quote Anchor link
@Wouter, die regexen doen mij de das om. Mijn router classe bevat nu de volgende routes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
array (size=3)
  'home' =>
    object(Jframe\Router\Route)[4]
      public 'name' => string 'home' (length=4)
      public 'path' => string '/' (length=1)
      public 'bundle' => string 'Jds' (length=3)
      public 'controller' => string 'Welcome' (length=7)
      public 'action' => string 'index' (length=5)
      public 'rgx' => string '' (length=0)
      public 'params' =>
        array (size=0)
          empty
  'helloWorld' =>
    object(Jframe\Router\Route)[5]
      public 'name' => string 'helloWorld' (length=10)
      public 'path' => string '/hallo' (length=6)
      public 'bundle' => string 'Jds' (length=3)
      public 'controller' => string 'Welcome' (length=7)
      public 'action' => string 'helloWorld' (length=10)
      public 'rgx' => string '' (length=0)
      public 'params' =>
        array (size=0)
          empty
  'blah' =>
    object(Jframe\Router\Route)[6]
      public 'name' => string 'blah' (length=4)
      public 'path' => string '/page' (length=5)
      public 'bundle' => string 'Jds' (length=3)
      public 'controller' => string 'Welcome' (length=7)
      public 'action' => string 'helloWorld' (length=10)
      public 'rgx' => string '' (length=0)
      public 'params' =>
        array (size=2)
          1 => string 'slug' (length=4)
          2 => string 'id' (length=2)


Dat ziet er naar mijn mening goed uit alleen kan ik niet controleren op params. Ik heb alle topics meermaals doorgespit maar ik geraak er niet uit.

routers.yml
Route.php
Router.php
Frontcontroller

App.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
$yaml = new Parser();

//$parser = new ConfigParser();

$values = $yaml->parse(file_get_contents('../app/config/routes.yml'));

$router = new Router();
foreach($values as $key=>$value)
{
    $router->addRoute(new Route($key, $value['path'], $value['controller']));
}

var_dump($router->routes);


$result = $router->match(parse_url($_SERVER["REQUEST_URI"], PHP_URL_PATH));


if(false === $result)
{
    echo 'Route not found';
}
else
{
    $fc = new FrontController();
    $fc->handle($result);
}
Gewijzigd op 15/02/2013 14:15:10 door Jasper DS
 
Jasper DS

Jasper DS

16/02/2013 18:40:15
Quote Anchor link
Ik vraag me trouwens nog iets af. Stel je hebt de volgende urls:

- host/blog/dit/is/param1/param2 -> host/blog/:param1/:param2
- host/blog/dit/is/een/url -> host/blog/dit/is/een/url

in principe voldoet url 2 aan het path van url 1 als je "een" en "url" beziet als param. Hoe lost men dit dan op?
 
Jasper DS

Jasper DS

18/02/2013 10:39:12
Quote Anchor link
Edit:

Ik gebruik volgende regex van Pim uit het toppic van Ozzie:
preg_replace('#:([a-z])+#','(?P<$1>[^/]+)',$path);

Ik heb nog twee vragen, volgende routes werken:
- /index
- /hallo
- /page/:id/:slug

- Hoe zorg ik ervoor dat / ook aanvaard word? Momenteel vangt het path / alle routes op? Ik heb al geprobeert de "+" op het einde weg te halen maar dan werken de andere url's niet meer?

- Hoe zie je het verschil tussen /page/show/:id/:name en /page/show/:author/:id? Of ben je dan slechte routes aan het maken?
Gewijzigd op 18/02/2013 17:00:27 door Jasper DS
 
Wouter J

Wouter J

18/02/2013 19:59:30
Quote Anchor link
Quote:
- Hoe zie je het verschil tussen /page/show/:id/:name en /page/show/:author/:id? Of ben je dan slechte routes aan het maken?

Dat doe je met requirements:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
blog:
    pattern:   /blog/{page}
    defaults:  { _controller: AcmeBlogBundle:Blog:index, page: 1 }

show_post:
    pattern:   /blog/{slug}
    defaults:  { _controller: AcmeBlogBundle:Post:show }

In geval 1 wil je routes als /blog/2 en /blog/3 matchen en in geval 2 wil je routes als /blog/hello-world matchen, in dat geval voeg je requirements toe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
blog:
    pattern:   /blog/{page}
    defaults:  { _controller: AcmeBlogBundle:Blog:index, page: 1 }
    requirements:
        page:  \d+


Quote:
- Hoe zorg ik ervoor dat / ook aanvaard word? Momenteel vangt het path / alle routes op? Ik heb al geprobeert de "+" op het einde weg te halen maar dan werken de andere url's niet meer?

Dan moet je niet deze regex aanpassen, maar die in Route#match. Dat moet worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!preg_match('#'.$this->regex.'$#', $query, $matches))
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.