veel simpeler een option list weergeven?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

09/10/2010 09:40:33
Quote Anchor link
Nou heb ik dit:

<select name="random">
<option value="1">1</option>
<option value="2">2</option>
</select>

Maar dit neemt best wel wat tijd in om dit te maken t/m 500. Dus hoe kan dit simpeler?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:52:59
 
Th van

Th van

09/10/2010 09:44:13
Quote Anchor link
Ga eens op PHP.net zoeken naar een for-loop. Daar moet dat heel gemakkelijk mee kunnen.
 
Jelmer -

Jelmer -

09/10/2010 09:44:56
Quote Anchor link
For-lusje?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<select name="random">
<?php
for ($i = 1; $i <= 500; ++$i)
{

    echo '<option value="'.$i.'">'.$i.'</option>';
}

?>

</select>
Gewijzigd op 09/10/2010 09:45:15 door Jelmer -
 
Th van

Th van

09/10/2010 09:47:09
Quote Anchor link
@Jelmer, waarom ga je nu gewoon hem de heleboel voorkauwen? Hij mag ook wel eens iets uitzoeken hoor, daar leert hij veel meer van.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

09/10/2010 09:51:05
Quote Anchor link
Dit heb ik nu gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<select name="random">
<?php
for($counter = 1; $counter <= 500;){
    echo '<option value="'. $counter .'">'. $counter .'</option>';
}

?>

</select>


Maar als ik dat doe dan loopt mijn pagina vast?

Edit: ah, ik zie al dat er een code is gemaakt :) Bedankt Jelmer!
Gewijzigd op 09/10/2010 09:51:50 door Dalando De Zuil
 
Jelmer -

Jelmer -

09/10/2010 09:53:17
Quote Anchor link
Dalando De Zuil op 09/10/2010 09:51:05:
Maar als ik dat doe dan loopt mijn pagina vast?

Edit: ah, ik zie al dat er een code is gemaakt :) Bedankt Jelmer!


Mooi. Vergelijk mijn code nu eens met die van jou, en zie wat er mis is. Wat, je hoeft niet eens naar mijn code te kijken om te bedenken wat er mis is met jouw code. Probeer eens in je hoofd die for-lus te doorlopen, en je ziet dat je een stap mist.
Gewijzigd op 09/10/2010 09:54:47 door Jelmer -
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

09/10/2010 09:55:18
Quote Anchor link
Theodoor van Donge op 09/10/2010 09:47:09:
@Jelmer, waarom ga je nu gewoon hem de heleboel voorkauwen? Hij mag ook wel eens iets uitzoeken hoor, daar leert hij veel meer van.


Dat maakt niet uit, dit is er een die php.net niet begrijpt en net zolang dezelfde vraag blijft herhalen totdat er iemand een redelijk werkende code post.

Het zal me dus niets verbazen als je morgen een soortgelijke vraag van hem aantreft.
Leercurve is: 0.0000001%
 
Jelmer -

Jelmer -

09/10/2010 09:58:12
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 09/10/2010 09:55:18:
Theodoor van Donge op 09/10/2010 09:47:09:
@Jelmer, waarom ga je nu gewoon hem de heleboel voorkauwen? Hij mag ook wel eens iets uitzoeken hoor, daar leert hij veel meer van.


Dat maakt niet uit, dit is er een die php.net niet begrijpt en net zolang dezelfde vraag blijft herhalen totdat er iemand een redelijk werkende code post.

Het zal me dus niets verbazen als je morgen een soortgelijke vraag van hem aantreft.
Leercurve is: 0.0000001%


Inderdaad, bij Dalando is dit de easy way out. Scheelt 10 reacties hints geven >:)
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

09/10/2010 10:17:05
Quote Anchor link
Jaja. Genoeg gepraat. Het verschil is die '++$i'. Wat doet dat?
 

09/10/2010 10:24:31
Quote Anchor link
Dalando De Zuil op 09/10/2010 10:17:05:
Jaja. Genoeg gepraat. Het verschil is die '++$i'. Wat doet dat?


Dat is een operator. Om precies te zijn: language.operators.increment.
Als de php parser bij die variabele komt, dan doet hij de inhoud van die variabele met één verhogen. (En dat doet hij voordat hij een andere stap doet, zoals een echo).
 
Wouter J

Wouter J

09/10/2010 10:26:52
Quote Anchor link
Ik denk dat dat het zelfde is als in javascript, namelijk:
de variable i wordt nu de hele tijd verhoogt met 1. En dan herhaalt hij het weer.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

09/10/2010 11:25:10
Quote Anchor link
Niet alleen in javascript, maar ook in:
Java, C#, C, C++, Ruby on Rails, Pyhton, en bijna alle programmeer talen die je maar kunt bedenken.
 
Wouter J

Wouter J

09/10/2010 11:36:11
Quote Anchor link
Nico Kaag op 09/10/2010 11:25:10:
Niet alleen in javascript, maar ook in:

Kan wel, maar ik ben nog maar een PHP noob en een javascript kenner..... Vandaar dat ik even javascript erbij pakte.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

09/10/2010 14:44:52
Quote Anchor link
Als we het toch over <option> hebben: Is het mogelijk om als een optie geselecteerd wordt je direct door gaat naar een bepaalde site, afhankelijk van de optie? Toen ik nog in FrontPage werkte kon dit automatisch, maar die heb ik (gelukkig, microslof) niet meer.
 
Niels K

Niels K

09/10/2010 14:56:30
Quote Anchor link
onClick tobias?
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

09/10/2010 15:54:31
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 09/10/2010 14:56:30:
onClick tobias?


Gevonden en werkend gekregen. Als ik eenmaal weet hoe het beestje heet kan ik het meestal wel vinden (lang leve google)
 
Pim -

Pim -

09/10/2010 16:50:05
Quote Anchor link
Als je 'html click option' had gezocht, was de vierde hit raak geweest (leuke paradox ;) ). Gewoon omschrijven, dan kom je er altijd wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.