veilig login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Reshad F

Reshad F

13/03/2012 23:18:19
Quote Anchor link
hallo ik ben voor mijn website bezig om een admin gedeelte te bouwen zodat ik makkelijk content kan toevoegen/verwijderen/wijzigen en heb niet altijd mijn laptop met mijn bestanden bij me natuurlijk :)

dus heb ik nu een zo veilig mogelijke login proberen te maken met de vele criteria en tips die hier gegeven wordt en ben tot een stukje php script gekomen en wil aan jullie vragen of dit goed is en zal werken.

hieronder dan het stukje code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){

        include ('connect.php');

        $gebruikersnaam = trim($_POST['name']);
        $wachtwoord = trim($_POST['password']);
        $salt = "#@#123456789876548946234986$$23#423#%FAW%#AWD1314";
        $pass = sha1('password' .$salt);

        if(empty($_POST[$gebruikersnaam])){

            $noName = "vul uw naam in";
        }


        if(empty($_POST[$wachtwoord])){

            $noPassword = "vul een wachtwoord in";
        }


        $gUser = ("SELECT name, password
                   FROM members
                   WHERE name='"
.mysql_real_escape_string($_POST[$gebruikersnaam]). "'
                   "
);
        if($gUser === false){

            $errDB = "er ging iets fout in de database";
        }


        else {


    if (sha1($_POST[$wachtwoord] .$salt)== $pass && ($_POST[$gebruikersnaam])== 'name' ){

        header("location: http://www.reshadfarid.nl/admin/admin.php");

        exit;

    }


    else {

        $noMatch = "er is geen match gevonden voor desbetreffende wachtwoord en gebruikersnaam";
    }
}
}



    ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
    <form method="post" id="loginForm" action="">
          <div>
                <label for="name">Naam:</label>
                <input id="name" name="name" type="text" />
                <?php if(isset($noName)){
                        echo $noName;
                }
?>

          </div>
              <div>
                  <label for="password">Wachtwoord:</label>
                  <input id="password" name="password" type="password" />
                  <?php if(isset($noPassword)){
                          echo $noPassword;
                  }

                  ?>

              </div>

              <div><input type="submit" id="send" name="send" value="login"></div>
          <?php if(isset($noMatch)){
                          echo $noMatch;
                  }

                  if(isset($errDB)){
                      echo $errDB;
                  }

                  ?>

              </form>
    
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:57:32
 
- SanThe -

- SanThe -

14/03/2012 00:52:08
Quote Anchor link
Sorry, maar er klopt niet veel van.

- $pass = sha1('password' .$salt);
Dus het wachtwoord is 'password' en dat staat niet in een database.

- if(empty($_POST[$gebruikersnaam])){
$_POST?
Waarschijnlijk bedoel je: if(empty($gebruikersnaam)){
- if(empty($_POST[$wachtwoord])){
Idem.
- mysql_real_escape_string($_POST[$gebruikersnaam])
Idem.

- if($gUser === false){
Er is nog geen query uitgevoerd. $gUser is tekst.

- if (sha1($_POST[$wachtwoord] .$salt)== $pass && ($_POST[$gebruikersnaam])== 'name' ){
Idem $_POST?
En je inlognaam is dus 'name'.
 
Reshad F

Reshad F

14/03/2012 08:19:24
Quote Anchor link
Je hebt gelijk santhe ik zag even door alle bomen het bos niet meer denk ik ik ga het even aanpassen!
 
Gerhard l

gerhard l

14/03/2012 08:35:59
Quote Anchor link
En ik zou je password gewoon in de query meenemen, ipv achteraf controleren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$gUser = ("
SELECT
    name, password
FROM
    members
WHERE
    name='" .mysql_real_escape_string(trim($_POST['name'])."',
AND
    password = '".mysql_real_escape_string($pass)."'
");
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 08:50:18
Quote Anchor link
Je doet de empty check op de POST variabelen verkeerd om. Eerst doe je:
$gebruikersnaam = trim($_POST['name']);
en dan gebruik je een empty(). Als de variabele echter niet bestaat gaat je script op bovenstaande al onderuit. Altijd dus EERST controleren met isset(), dan pas gebruiken. En ik zou zoals te doen gebruikelijk ook geen empty gebruiken. Als er niets is ingevuld krijg je gewoon geen record uit de database dus wordt de gebruiker ook niet ingelogd.
 
Reshad F

Reshad F

14/03/2012 16:33:02
Quote Anchor link
even alles aangepast en heb het nu zo. maar nu vraag ik mij af als ik de password in de query al controleer hoe weet ik of de wachtwoord wat ik ingevoerd heb gelijk is aan het wachtwoord in de database aangezien het met salt & pepper gecodeerd is.
maakt dit wat uit?

voor de rest hieronder de nieuwe php code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){

        include ('connect.php');

        $gebruikersnaam = $_POST['name'];
        $wachtwoord = $_POST['password'];
        $salt = "#@#123456789876548946234986$$23#423#%FAW%#AWD1314";
        $pass = sha1($wachtwoord .$salt);

        if(!isset($gebruikersnaam)){

            $noName = "vul uw naam in";
        }


        if(!isset($wachtwoord)){

            $noPassword = "vul een wachtwoord in";
        }


        $gUser = ("SELECT
                        name, password
                   FROM
                           members
                   WHERE
                           name = '"
.mysql_real_escape_string($gebruikersnaam). "'
                   AND
                        password = '"
.mysql_real_escape_string($pass). "'
                   "
);

        $controle = mysql_query($gUser);

        if($controle === false){

            $errDB = "er ging iets fout in de database";
        }


        else {


    if (mysql_num_rows($controle) > 0){

        header("location: http://www.reshadfarid.nl/admin/admin.php");

        exit;

    }


    else {

        $noMatch = "er is geen match gevonden voor desbetreffende wachtwoord en gebruikersnaam";
    }
}
}



    ?>
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 16:37:16
Quote Anchor link
Je doet nog steeds de isset op de verkeerde plaats.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/03/2012 16:39:19
Quote Anchor link
Reshadd farid op 14/03/2012 16:33:02:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
        $gebruikersnaam
= $_POST['name'];
        $wachtwoord = $_POST['password'];
    ?>


Sowieso vraag ik me af waarom je dit doet.
 
Jens erd

Jens erd

14/03/2012 16:40:13
Quote Anchor link
Regel 6 en 7 zijn overbodig. Verder kan iedereen die de juiste url kan raden gewoon het systeem binnenkomen, je zult de pagina's moeten beveiligen door gebruik te maken van sessie's.
 
Reshad F

Reshad F

14/03/2012 16:40:15
Quote Anchor link
hmm wat bedoel je precies? moet ik de isset gelijk na if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){ zetten?

kan je misschien een voorbeeld geven?

Toevoeging op 14/03/2012 16:43:54:

@jens de sessie komt er inderdaad nog in het ging hier nog even om qua wachtwoord beveiliging en controle van invoer

@obelix ik weet dat het normaal gesproken beter in de query kan verwerken maar kom ik daarmee niet in de problemen als ik de wachtwoord eruit haal?
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 16:44:24
Quote Anchor link
Eerst testen, dan gebruiken. Of eerst gebruiken, dan testen. Wat denk jij dat de juiste volgorde is?

Jij doet dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
        $gebruikersnaam
= $_POST['name'];
        if(!isset($gebruikersnaam)){
            $noName = "vul uw naam in";
        }

?>

Ik zeg dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        if (isset( $_POST['name'])){
          $gebruikersnaam = $_POST['name'];
        }
else {
          $noName = "vul uw naam in";
        }

?>

Wat is het verschil?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/03/2012 16:49:07
Quote Anchor link
Reshadd farid op 14/03/2012 16:40:15:
@obelix ik weet dat het normaal gesproken beter in de query kan verwerken maar kom ik daarmee niet in de problemen als ik de wachtwoord eruit haal?


Geen idee wat je bedoelt.
De bewerkingen die je loslaat op de variabele die je aanmaakt, kun je ook gewoon toepassen op de $_POST waarde. Waarom de $_POST waarde kopiëren naar een variabele?
 
Reshad F

Reshad F

14/03/2012 16:51:44
Quote Anchor link
@erwin ik snap wat je nu bedoelt, ik heb het in de query proberen te verwerken en heb de onnodige variabelen helemaal weggehaald en het in de query geprobeerd te zetten en ik hoop dat het nu goed is ik heb ook gelijk de sessie aangemaakt zodat hij helemaal compleet is :) kunnen jullie kijken of ik nu de salt en pepper er goed inzet ook ?

hierbij de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){

        include ('connect.php');


        $salt = "#@#123456789876548946234986$$23#423#%FAW%#AWD1314";
        $pass = sha1('password' .$salt);

        if(!isset('name')){

            $noName = "vul uw naam in";
        }


        if(!isset('password')){

            $noPassword = "vul een wachtwoord in";
        }


        $gUser = ("SELECT
                        name, password
                   FROM
                           members
                   WHERE
                           name = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['name']). "'
                   AND
                        password = '"
.mysql_real_escape_string(sha1($_POST[$pass .$salt])). "'
                   "
);

        $controle = mysql_query($gUser);

        if($controle === false){

            $errDB = "er ging iets fout in de database";
        }


        else {


    if (mysql_num_rows($controle) > 0){

        $_SESSION['name'] = $naam;
        header("location: http://www.reshadfarid.nl/admin/admin.php");

        exit;

    }


    else {

        $noMatch = "er is geen match gevonden voor desbetreffende wachtwoord en gebruikersnaam";
    }
}
}



    ?>
Gewijzigd op 14/03/2012 16:56:43 door Reshad F
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 17:14:16
Quote Anchor link
Regel 8, waar komt password nu vandaan? Ik neem aan dat je bedoelt $_POST['password'] (zelfde op regel 10 en 15)
Op regel 27 zit je een beetje fout met je $_POST variabele key.
Op regel 42 gebruik je $naam die niet bestaat.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/03/2012 17:15:07
Quote Anchor link
Reshadd farid op 14/03/2012 16:51:44:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (mysql_num_rows($controle) > 0){
?>

Ik zou niet controleren op >0, maar of het 1 is.
Er is toch maar 1 gebruiker/wachtwoord combinatie mogelijk?
Of heb jij meerdere gebruikers met dezelfde naam en hetzelfde wachtwoord?
 
Reshad F

Reshad F

14/03/2012 17:25:36
Quote Anchor link
@obelix ik heb het even aangepast @ erwin ik heb het even allemaal gefixt alleen regel 27 en 42 weet ik niet hoe op te lossen kan je een voorbeeldje geven ?

ik heb regel 24 hierin veranderd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php password = '" .mysql_real_escape_string(sha1($pass .$salt). "' ?>


hoe moet ik de session dan doen? met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php  session_register('name');  ?>
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 17:32:24
Quote Anchor link
regel 27: aangezien je de salt er al bij doet in regel 8, hoef je in regel 27 alleen nog maar de encryptie erop los te laten:
mysql_real_escape_string(sha1($pass)) [edit: had je in $pass staan]
Alleen vraag ik me af of dan die mysql_real_escape_string nog nodig is. Enige rare code die een hacker erin gooit zou al verdwenen moeten zijn door de encryptie, maar dat zou je anders even zelf moeten proberen.

regel 42: hier kan he gewoon $_POST['name'] gebruiken. Je hebt het gecontroleerd en het is een goede gebruikersnaam, dus die kan je nu in je sessie zetten.
$_SESSION['name'] = $_POST['name'];

Session_register moet je niet gebruiken. Is in php 5.4 niets eens meer aanwezig.
Gewijzigd op 14/03/2012 17:33:50 door Erwin H
 
Reshad F

Reshad F

14/03/2012 17:37:23
Quote Anchor link
eindresult

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){

        include ('connect.php');

        $salt = "#@#123456789876548946234986$$23#423#%FAW%#AWD1314";
        $pass = sha1($_POST['password'] .$salt);

        if(!isset($_POST['name'])){

            $noName = "vul uw naam in";
        }


        if(!isset($_POST['password'])){

            $noPassword = "vul een wachtwoord in";
        }


        $gUser = ("SELECT
                        name, password
                   FROM
                           members
                   WHERE
                           name = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['name']). "'
                   AND
                        password = '"
.mysql_real_escape_string(sha1($_POST['password'])). "'
                   "
);

        $controle = mysql_query($gUser);

        if($controle === false){

            $errDB = "er ging iets fout in de database";
        }


        else {


    if (mysql_num_rows($controle) > 0){

        $_SESSION['name'] = $_POST['name'];
        header("location: http://www.reshadfarid.nl/admin/admin.php");

        exit;

    }


    else {

        $noMatch = "er is geen match gevonden voor desbetreffende wachtwoord en gebruikersnaam";
    }
}
}



    ?>


nu heb ik nog een vraag aangezien ik de enige ben die gebruik gaat maken van de login kan ik dan gewoon zelf een wachtwoord invoegen in mijn database? dus een password 'hardcoded' aanmaken die echoen en in mijn database plakken?
Gewijzigd op 14/03/2012 17:37:52 door Reshad F
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 18:13:50
Quote Anchor link
Maar je password check gaat nu fout, dat weet je toch?
 
Reshad F

Reshad F

14/03/2012 18:20:38
Quote Anchor link
ik zie het. maar wat doe ik fout daarin ?

en hoe zou ik een beveiligde password hardcoded kunnen genereren met hoe ik het nu heb?
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 18:26:38
Quote Anchor link
Dit doe je:
$pass = sha1($_POST['password'] .$salt);
password = '" .mysql_real_escape_string(sha1($_POST['password'])). "'
(tweede regel een deel van je SQL statement)

Als je het ingegeven password plus de salt in $pass stopt, wat moet je dan in je SQL statement invoegen?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.