Veilig opzetten online website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »
Mart mol

mart mol

09/09/2010 19:30:03
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik ben nieuw hier en in de wereld van php/mysql & ajax.
Vandaag wou ik beginnen met het bouwen van een website, php en mysql spreken wel enigsinds voor zich als je programmeer kennis hebt. Maar ik kwam al snel sql injectie tegen op google. En zag ik een filmpje van iemand die de sourcecode kopieerde, bestand aanpaste en zo inlogde op een server (ik neem aan dat het wachtwoord dan gecheckt wordt in de html).

Nou snap ik php/mysql wel aardig maar waar moet ik nou rekening mee houden met het bouwen van een veilige website, SQL injectie ken ik inmiddels maar wat zijn andere gevaren voor hackers enzo.

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:58:17
 
Niek s

niek s

09/09/2010 20:14:54
Quote Anchor link
Zoek eens op de termen:

- Session Hijacking (cookies)
- XSS
- SQL Injection
- Brute Force

Verder moet je zorgen dat je bv geen user credentials in cookies opslaat.
Ook moet je zorgen dat je user data nooit geloofd/vertrouwd. Deze zal je altijd (!) moeten controleren!
Gewijzigd op 09/09/2010 20:22:13 door niek s
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

09/09/2010 21:05:58
Quote Anchor link
Over dat XSS,
Let op dat je nooit direct een input ($_POST, $_GET, enz.) echoëd!! Je website is dan binnen een paar minuten gehackt.
 
Lars Groot

Lars Groot

09/09/2010 21:08:58
Quote Anchor link
@dalando,
Nu is dat niet zo gevaarlijk met een echo, maar wel met een MySQL_Query.
Dit omdat je database met een sub-query verwijderd kan worden.

Gebruik om je inputs ALTIJD:
strip_tags();

Deze raad ik aan boven mysql_real_escape_string(); die alleen voor MySQL(i) is.

Veel succes!

Lars
 
Niek s

niek s

09/09/2010 21:42:49
Quote Anchor link
Lars Groot op 09/09/2010 21:08:58:
@dalando,
Nu is dat niet zo gevaarlijk met een echo, maar wel met een MySQL_Query.
Dit omdat je database met een sub-query verwijderd kan worden.

Gebruik om je inputs ALTIJD:
strip_tags();

Deze raad ik aan boven mysql_real_escape_string(); die alleen voor MySQL(i) is.

Veel succes!

Lars


Dude...
Gebruik geen strip tags.

Voor je iets in een db gooit, doe je er een mysql real escape string overheen, en op het moment dat je het op het scherm doet htmlentities()

Ohja, strip tags werkt ook niet tegen sql injection.....
Gewijzigd op 09/09/2010 21:43:58 door niek s
 
Mart mol

mart mol

09/09/2010 21:59:16
Quote Anchor link
Verder moet je zorgen dat je bv geen user credentials in cookies opslaat.
Ook moet je zorgen dat je user data nooit geloofd/vertrouwd. Deze zal je altijd (!) moeten controleren!

Wat bedoel je daar precies mee? Zou je wat duidelijker kunnen zijn hierover?

SQL injection had ik opgezocht, mysql real escape string werkt daar tegen toch?
Die XSS had ik ook opgezocht die begrijp ik wat minder. Die andere ff opzoeken.

Misschien kan iemand mij vertellen waar de bovenstaande bedreigingen over gaan?
Deze had ik gevonden...http://www.scriptorama.nl/security/tips-voor-een-veiligere-site
Gewijzigd op 09/09/2010 22:02:10 door mart mol
 
Niek s

niek s

09/09/2010 22:45:27
Quote Anchor link
Xss is de mogelijkheid om JavaScript of anderee zut op een pagina te kunnen injecteren, welke ongewenste dingen doet.
Bijvoorbeeld het kopiëren van de cookies van een persoon. Wat er voor zorgt dat je kan authenticeren als die persoon.

Daartegen is gewoon htmlentities() te gebruiken op het moment dat je de data op het scherm toont.
 
Johan Dam

Johan Dam

10/09/2010 10:13:41
Quote Anchor link
Over dat je user data nooit moet geloven / vertrouwen,

Stel je hebt een formulier, met een select box waar een aantal getallen uit gekozen kunnen worden.
Daar lijkt niks mis mee, zolang je een normale gebruiker hebt is hier geen risico want getallen kunnen weinig kwaad.

Maar een hacker zal zich daar vrij weinig van aantrekken, en omdat je user data niet vertrouwd ga je bij het afhandelen controleren of de waarde die uit de select box moet komen ook echt een getal is.

Als je weet wat voor data je ongeveer verwacht (getallen, datums, text, multiple choise), dan moet je daarop controleren of het ook echt wel zo'n soort waarde is.

strip_tags werkt erg handig op zich, alleen kan je beter eerst controleren of $input gelijk is aan strip_tags($input)

Je wilt het toch weten als iemand XSS probeerd?

mysql_real_escape_string is in dat op zich wat anders, die escaped alleen maar, voorkomt daarmee wel mysql injection maar die zal ook de tekst veranderen bij onschuldige tekst (omdat er bv een ' in zit)
Daar dus niet controleren of de originele tekst gelijk is aan de mysql_real_escape_string versie.

Verder onthouden dat geen website waterdicht is. Maak het hackers zo moeilijk mogelijk en log zoveel mogelijk, zodat Als je toch gehacked word dat je tenminste kan controleren hoe dat gebeurd is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.