veilige communicatie met db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thuron thuron

thuron thuron

28/07/2010 20:21:34
Quote Anchor link
Wat is een goede veilige manier om met een database te communiceren? Op dit moment gebruik ik dit:

Quote:
$SQLdatabase = "SELECT * from database where tabel='" .mysql_real_escape_string ("tabel1")."'";
$SQLdatabase2 = mysql_query($SQLdatabase) or mysql_query($SQLdatabase);
$SQLdatabase3 = mysql_fetch_array($database2);


Zijn er betere/veiligere manieren?

Alvast bedankt,

Thuron
Gewijzigd op 28/07/2010 20:22:56 door Thuron thuron
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:27:04
 
Thuron thuron

thuron thuron

28/07/2010 20:23:34
Quote Anchor link
Thuron thuron op 28/07/2010 20:21:34:
Wat is een goede veilige manier om met een database te communiceren? Op dit moment gebruik ik dit:

Quote:
$SQLdatabase = "SELECT * from database where tabel='" .mysql_real_escape_string ("tabel1")."'";
$SQLdatabase2 = mysql_query($SQLdatabase) or mysql_query($SQLdatabase);
$SQLdatabase3 = mysql_fetch_array($database2);


Zijn er betere/veiligere manieren?

Alvast bedankt,

Thuron


ps: waar kan ik een script als script laten weergeven op dit forum?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/07/2010 21:11:38
Quote Anchor link
Bumpen schijnt niet gewaardeerd te worden.
Code zou je met code-tags kunnen weergeven: het woord code tussen []
Gewijzigd op 28/07/2010 21:14:18 door Obelix Idefix
 
- SanThe -

- SanThe -

28/07/2010 21:21:19
Quote Anchor link
Thuron thuron op 28/07/2010 20:21:34:
Quote:
$SQLdatabase = "SELECT * from database where tabel='" .mysql_real_escape_string ("tabel1")."'";
$SQLdatabase2 = mysql_query($SQLdatabase) or mysql_query($SQLdatabase);
$SQLdatabase3 = mysql_fetch_array($database2);


Zeer vage code.
Je SELECT niet uit een 'database' maar uit een 'tabel'. De database wordt reeds vóór de query apart geselecteerd. Verder staat er achter WHERE geen 'tabel' maar een 'veld uit een tabel'. Op regel 2 voer je 2 maal de query uit met een OR ertussen. Resultaat is dus altijd een true of een false. En op regel 3 gebruik je opeens een niet bekende variabele.
 

28/07/2010 23:17:39
Quote Anchor link
Selecteer ook wat je wilt hebben...
Hoef je dat ook niet meer te documenteren.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

28/07/2010 23:52:54
Quote Anchor link
Dit vind ik ook zo bijzonder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
mysql_real_escape_string ("tabel1");
?>
 
Thuron thuron

thuron thuron

29/07/2010 10:54:22
Quote Anchor link
gast, dit is slechts een voorbeeld. ik heb mn echte code ff veranderd maar blijkbaar snappen jullie dat niet. hier is het zoals jullie het willen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$playerinfo="SELECT * from players where name='" .mysql_real_escape_string ($player)."'";
$playerinfo2=mysql_query($playerinfo) or die("could not get player stats!");
$playerinfo3=mysql_fetch_array($playerinfo2);


Obelix en Idefix op 28/07/2010 21:11:38:
Bumpen schijnt niet gewaardeerd te worden.

Als dat een bedoelde bump was dan was ie wel heel slecht geweest gezien de tijd die tussen de posts zat.
Gewijzigd op 29/07/2010 10:59:40 door thuron thuron
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.