veilige cookies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 20:32:34
Quote Anchor link
beste mensen,
ik ben bezig met een inlog systeem maar ik kom er dus echt niet uit met de cookie.
hij moet zo veilig mogelijk zijn alleen hoe???
dit zijn de gegevens:

<td><input id="cookie" type="checkbox" name="cookie" value="do" />Onthoud mijn gegegevens</td>

dus if($_POST['cookie']="do"){ cookie aanmaken enz.}

je hebt een user_id, gebruikersnaam,wachtwoord tot je beschikking ($user_id, $username,$password)

de vraag is dus of je even een kort scriptje wil maken over hoe je het cookie aanmaakt (incl. coderen enzo om het veiliger te maken), en als het aangemaakt is het verwerkt zodat je dan in dit voorbeeld je bijvoorbeeld welkom $username op het scherm te zien krijgt (ik wil het zo maken dat je dan niet meer hoeft in te loggen en dan gewoon welkom $username, en daaronder aanmelden (zonder iets in te vullen)

ik zal hier de cookie neerzetten die ik gebruikte alleen die klopt dus voor geen meter en is ook niet veilig...

code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
if(isset($_POST['submit'])) {
  
   $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,active,cookie_pass FROM `account` WHERE username='".$_POST['username']."'";
   $query = mysql_query($sql);
   $row = mysql_fetch_object($query);
   $dbpass = htmlspecialchars($row->password);
   $userpass = md5($_POST['password']);
   $cookiepass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
   $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
   $userstatus = htmlspecialchars($row->admin);
   $useractief = htmlspecialchars($row->active);
   if($dbpass == $userpass) {
     if($useractief == 1) {
        $_SESSION['user_id'] = $user_id;
        $_SESSION['user_status'] = $userstatus;
        if($_POST['cookie'] == "do") {
      setcookie("user_id", $userid, time() + 365 * 86400);
      setcookie("user_password", $dbpass, time() + 365 * 86400);

    }

--
enz inloggen dus--

//als cookie al bestaat:

if(isset($_COOKIE['cookie_id'])) {
  $sql = "SELECT username FROM `account` WHERE user_id='".$_COOKIE['cookie_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $row = mysql_fetch_object($query);
  $username = htmlspecialchars($row->username);
}

?>


verder ben ik dus niet gekomen (of heb ik het verknoeid...)

zou iemand alsjeblieft het even maken zodat het werkt en veilig is??? je mag er alles bij halen, een hash van het ip, datum/tijd enz. als het dus maar werkt en veilig is^^

dit is de vorige versie (msschien heb ik het met wat hierboven staat wat verprutst...):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
if(isset($_POST['submit'])) {
   // Login
   $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,active,cookie_pass FROM `account` WHERE

username='"
.$_POST['username']."'";
   $query = mysql_query($sql);
   $count = mysql_num_rows($query);
   if($count == 1) {
    $row = mysql_fetch_object($query);
    $dbpass = htmlspecialchars($row->password);
    $userpass = md5($_POST['password']);
    $cookiepass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
    $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
    $userstatus = htmlspecialchars($row->admin);
    $useractief = htmlspecialchars($row->active);
    if($dbpass == $userpass) {
     if($useractief == 1) {
      $_SESSION['user_id'] = $user_id;
      $_SESSION['user_status'] = $userstatus;
      if($_POST['cookie'] == "do") {
       if($cookiepass == "") {
        $cookiecode = mt_srand((double)microtime()*100000);
        while(strlen($cookiecode) <= 10) {
         $i = chr(mt_rand (0,255));
         if(eregi("^[a-z0-9]$", $i)) {
         $cookiecode = $cookiecode.$i;
         }
        }

        $sql = "UPDATE `account` SET cookie_pass = '".$cookiecode."' WHERE username = '".$_POST['username']."' LIMIT 1";
        mysql_query($sql);
        $cookiepass = $cookiecode;
       }

       setcookie("cookie_id", $user_id, time() + 365 * 86400);
       setcookie("cookie_pass", $cookiepass, time() + 365 * 86400);
      }


//en als er al een cookie was:

if(isset($_COOKIE['cookie_id'])) {
  // Read cookie, make session
  $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,cookie_pass,active FROM `account` WHERE user_id='".$_COOKIE['cookie_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $row = mysql_fetch_object($query);
  $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
  $user = htmlspecialchars($row->username);
  $status = htmlspecialchars($row->admin);
  $dbpass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
  $actief = htmlspecialchars($row->active);
  if($dbpass == $_COOKIE['cookie_pass'] AND $actief == 1) {
$username = $user;
  }
}


?>


bedankt!!!!!

groetjes,
wouter

ohja het gewone inloggen werkt wel, maar de cookie dus niet...
Gewijzigd op 28/09/2010 20:34:06 door Wouter bakker
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:28:55
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 20:36:51
Quote Anchor link
Een cookie is nooit veilig.
 
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 20:37:45
Quote Anchor link
nee ik bedoel zo veilig mogelijk;) (en vooral dat hij werkt... ik kom er dus echt nie uit-.-) (bedankt voor je snelle reactie;)
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 20:43:23
Quote Anchor link
setcookie("user_id"... het liefst versleuteld o.i.d.
setcookie("user_password"... nooit in een cookie zetten.
 
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 20:45:49
Quote Anchor link
het user_password is in md5 he? kan het dan wel.
kun je msschien een voorbeeldje maken euh...:$ (ik weet niet precies meer hoe alles gaat (na 3/4 jaar niet programmeren is dit het 1e dingetje dat ik weer op pak om een site te maken:P).

ene weet je wat er fout is?
bedankt!
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 20:54:54
Quote Anchor link
De meeste inlog systemen werken met een sessie id.

Deze kun je als volgt genereren (Stuk je code uit mijn winkel):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sSessionId
= sha1(microtime() . SHOP_ID . uniqid(mt_rand(), true));
?>


Deze zet je zowel in je cookie als in de database.
En zie daar je hebt je eigen sessie systeem. En je kunt dit systeem uiteraard zo ingewikkeld maken als je zelf wil.

Voorbeeldjes:
- Gebruikers krijgen een nieuwe sessie id als ze in en uitloggen
- Sessies verlopen naar een x aantal seconden
- Verlopen sessies moeten worden verwijderd uit je database. Anders blijft je database tabel maar groeien.
- Sessies koppelen aan IP en browser.
Gewijzigd op 28/09/2010 21:00:11 door Martijn B
 
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 20:59:54
Quote Anchor link
en is dit heel veilig?
maar dan heb je het over de sessie's... het probleem zit momenteel nog bij de cookies-.-
ik zal de gehele script even posten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

include("htmltop.php");
include_once("connect.php");

if(isset($_SESSION['user_id'])) {
 header("Location: stats.php");
}
else{
  if(isset($_POST['submit'])) {
  
   $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,active,cookie_pass FROM `account` WHERE username='".$_POST['username']."'";
   $query = mysql_query($sql);
   $row = mysql_fetch_object($query);
   $dbpass = htmlspecialchars($row->password);
   $userpass = md5($_POST['password']);
   $cookiepass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
   $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
   $userstatus = htmlspecialchars($row->admin);
   $useractief = htmlspecialchars($row->active);
   if($dbpass == $userpass) {
     if($useractief == 1) {
        $_SESSION['user_id'] = $user_id;
        $_SESSION['user_status'] = $userstatus;
        if($_POST['cookie'] == "do") {
        setcookie("cookie_id", $user_id, time() + 365 * 86400);
    }

      echo "U bent succesvol aangemeld, u wordt nu doorgelinkt. Gebeurt er niets? klik dan <a href='stats.php'>hier</a>.";
      ?>

<script language="Javascript" type="text/javascript">
window.location="http://www.mijnsite.nl/stats.php";
</script>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
     }else{
      echo "Uw account is nog niet geactiveerd, check uw mailbox voor de activatielink.";
     }  
    }
else{
     echo "Uw ingevulde wachtwoord klopt niet";
    }
   }
else{
    echo "uw ingevulde gebruikersnaam klopt niet";
  }
}

 
if(isset($_COOKIE['cookie_id'])) {
  $sql = "SELECT username FROM `account` WHERE user_id='".$_COOKIE['cookie_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $row = mysql_fetch_object($query);
  $username = htmlspecialchars($row->username);
}


?>

<form method="post" action="index.php">
<table>
<tr>
<td><label for="username">gebruikersnaam:</label></td><td><input id="username" type="text" name="username" maxlength="50" /></td>
</tr>
<tr>
<td><label for="password">wachtwoord:</label></td><td><input id="password" type="password" name="password" /></td>
</tr>

<tr>
<td></td><td><input type="submit" name="submit" value="aanmelden" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input id="cookie" type="checkbox" name="cookie" value="do" />Onthoud mijn gegegevens</td>
</tr>
<tr>
<td><a href="forgotpass.php">Ik ben mijn wachtwoord vergeten</a></td>
</tr>
</table>
</form>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include("htmlbottom.php");
?>


of zit msschien de fout bij stats.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
include_once("connect.php");
require("safe_user.php");

?>



Toevoeging op 28/09/2010 21:04:27:

ow trouwens over die sessie's
is dat echt veel veiliger? ik heb nu dus safe_user.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(isset($_SESSION['user_id'])) {
 // Login ok, update last active
 $sql = "UPDATE `account` SET lastactive=NOW() WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
 mysql_query($sql);
}
else{
 if(isset($_COOKIE['cookie_id'])) {
  $sql = "SELECT cookie_pass,admin FROM `account` WHERE user_id='".$_COOKIE['cookie_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $row = mysql_fetch_object($query);
  $dbpass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
  $dbstatus = htmlspecialchars($row->admin);
  if($dbpass == $_COOKIE['cookie_pass']) {
   $_SESSION['user_id'] = $_COOKIE['cookie_id'];
   $_SESSION['user_status'] = $dbstatus;
  }
else{
   setcookie("cookie_id", "", time() - 3600);
   setcookie("cookie_pass", "", time() - 3600);
   header("Location: index.php");
  }
 }
else{
  header("Location: index.php");
 }
}

?>


wat moet ik hieraan dan aanpassen? (trouwens nu heb ik beide scripten weer gecombineerd... dit was dus de oude script die ik nog niet bewerkt had:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php

include("htmltop.php");
include_once("connect.php");

if(isset($_SESSION['user_id'])) {
 header("Location: stats.php");
}
else{
  if(isset($_POST['submit'])) {
   // Login
   $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,active,cookie_pass FROM `account` WHERE

username='"
.$_POST['username']."'";
   $query = mysql_query($sql);
   $count = mysql_num_rows($query);
   if($count == 1) {
    $row = mysql_fetch_object($query);
    $dbpass = htmlspecialchars($row->password);
    $userpass = md5($_POST['password']);
    $cookiepass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
    $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
    $userstatus = htmlspecialchars($row->admin);
    $useractief = htmlspecialchars($row->active);
    if($dbpass == $userpass) {
     if($useractief == 1) {
      $_SESSION['user_id'] = $user_id;
      $_SESSION['user_status'] = $userstatus;
      if($_POST['cookie'] == "do") {
       if($cookiepass == "") {
        $cookiecode = mt_srand((double)microtime()*100000);
        while(strlen($cookiecode) <= 10) {
         $i = chr(mt_rand (0,255));
         if(eregi("^[a-z0-9]$", $i)) {
         $cookiecode = $cookiecode.$i;
         }
        }

        $sql = "UPDATE `account` SET cookie_pass = '".$cookiecode."' WHERE username = '".$_POST['username']."' LIMIT 1";
        mysql_query($sql);
        $cookiepass = $cookiecode;
       }

       setcookie("cookie_id", $user_id, time() + 365 * 86400);
       setcookie("cookie_pass", $cookiepass, time() + 365 * 86400);
      }

      echo "U bent succesvol aangemeld, u wordt nu doorgelinkt. Gebeurt er niets? klik dan <a href='stats.php'>hier</a>.";
      ?>

<script language="Javascript" type="text/javascript">
window.location="http://www.mijnsite.nl/stats.php";
</script>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?
     }else{
      echo "Uw account is nog niet geactiveerd, check uw mailbox voor de activatielink.";
     }  
    }
else{
     echo "Uw ingevulde wachtwoord klopt niet";
    }
   }
else{
    echo "uw ingevulde gebruikersnaam klopt niet";
   }
  }
 }

if(isset($_COOKIE['cookie_id'])) {
  // Read cookie, make session
  $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,cookie_pass,active FROM `account` WHERE user_id='".$_COOKIE['cookie_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $row = mysql_fetch_object($query);
  $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
  $user = htmlspecialchars($row->username);
  $status = htmlspecialchars($row->admin);
  $dbpass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
  $actief = htmlspecialchars($row->active);
  if($dbpass == $_COOKIE['cookie_pass'] AND $actief == 1) {
$username = $user;
  }
}

   ?>

<form method="post" action="index.php">


<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpading="2"><tr>

<td align="right">Gebruikersnaam</td>
<td><label for="username">
<input id="username" name="username" class="field" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo"$username" ?>
" maxlength=256>
</td>
</tr><tr>
<td align="right">Wachtwoord</td>
<td><label for="password">
<input id="password" name="password" type="password" class="field" maxlength=256>
</td>

<td><input class="submit" type="submit" name="submit" value="Aanmelden" /><br><br></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2" class="box"><input id="cookie" type="checkbox" name="cookie" value="do" />Onthoud mijn

gegegevens</td>
</tr>
<tr><td colspan="2" class="box"><a href="forgotpass.php">Ik ben mijn wachtwoord vergeten</a></td></tr>

</table>


</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include("htmlbottom.php");
?>
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 21:12:32
Quote Anchor link
Om je problemen te omschrijven:
Jij wil dat de website een jaar lang weet wie jij bent.


Als je gebruikt maakt van PHP sessies (deze dus $_SESSION) dat gebeurd er standaard hetzelfde als wat ik net typte.
Er wordt een cookie gemaakt met een random nummer en er wordt een bestand gemaakt op je server. Die met dit nummer correspondeert. In dat bestand zitten al je sessie gegevens.

Nu kun je de cookie van PHP sessies zo instellen dat deze een jaar lang geldig is.
En heb je dus het gene bereikt wat je wou.

De meeste websites werken op deze manier.
Als je echt veilig wil dan moet je voor HTTPS kiezen.
Gewijzigd op 28/09/2010 21:14:39 door Martijn B
 
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 21:16:38
Quote Anchor link
dat heb ik nu toch ook:$ hij maakt een code aan, zet die in de database en in de cookie of bedoel je dat niet?
(ik heb dus al een hele tijd niet meer geprogrammeerd dus ben een weer een onmeunige noob:(
(kun je het msschien even verduidelijken met een scriptje?)

bedankt!
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 21:28:40
Quote Anchor link
Je kunt in ieder geval beter een random nummer (sessie id) in je cookie zetten dan een gebruiker id en een wachtwoord (ook al is dit md5(wachtwoord)).
 
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 21:31:14
Quote Anchor link
maar het idee is hetzelfde? (dus is het best veilig? (behalve bij cookie stealing)

ene mag ik je hierop wijzen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 if($cookiepass == "") {
        $cookiecode = mt_srand((double)microtime()*100000);
        while(strlen($cookiecode) <= 10) {
         $i = chr(mt_rand (0,255));
         if(eregi("^[a-z0-9]$", $i)) {
         $cookiecode = $cookiecode.$i;
         }
        }

?>

het is dus niet het echte wachtwoord;)
en dan kan de user_id toch wel? (daar heb je dan ook niks aan).

--alleen hij werkt nog niet...--
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.