veilige login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Crude Oil

Crude Oil

11/01/2011 18:55:21
Quote Anchor link
Hoi,
Ik ben bezig een login script te maken.
Nu lees ik vaak wat over session hijacking e.d.
Hoe kun je een loginsysteem veilig maken? (korte uitleg vind ik voldoende)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:26:47
 
Jaron T

Jaron T

11/01/2011 18:57:51
Quote Anchor link
Ook de sessie opslaan in een database.. en controleren of die waarde overeenkomen.
 
Crude Oil

Crude Oil

11/01/2011 18:59:25
Quote Anchor link
ah ok

Wat voor sessie moet dan precies opgeslagen worden in de database? (ik bedoel dus wat moet er in die essie staan?, een random code?)
ik heb al een sessie met de memberid van de gebruiker, wat voor sessies moet ik nog meer gebruiken?
is een met het IP ook nodig?
Gewijzigd op 11/01/2011 19:16:41 door Crude Oil
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2011 19:28:24
Quote Anchor link
Ikzelf doe het volgende:

Ik sla bij een goede inlog op:
- Een cookie op met een hash (md5(), en uniqueid() op
- Een cookie met ID

En ik maak vervolgens in de database een record in de seeie tabel aan met diezelfde data.

Vervolgens heb ik een check_login() functie gemaakt die kijkt of de cookie overeenkomt met de inhoud uit de database. Zo ja: ingelogd (true)....

Als extraatje heb ik een optie die ik standaard aangevinkt houd met: IP-lock.
Hierbij wordt deze sessie aan het IP zelf gelocked, zodat deze niet werkt op een ander IP (als iemand cookies zou jatten).

Allemaal te vinden op http://multisess.clayweb.nl, alleen is de code wat verouderd :P
Gewijzigd op 11/01/2011 19:28:58 door - Ariën -
 
Crude Oil

Crude Oil

11/01/2011 19:29:52
Quote Anchor link
dank voor deze uitleg. Je gebruikt cookies in plaats van sessions?
 
Roel -

Roel -

11/01/2011 19:31:21
Quote Anchor link
Ik heb de browser en het IP-adres opgeslagen in een sessie. En ook nog een willekeurige code die in de database wordt gezet bij het inloggen en in een sessie.

Als een van deze gegevens niet met elkaar overeenkomen, wordt de sessie gestopt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2011 19:55:57
Quote Anchor link
Olie koning op 11/01/2011 19:29:52:
dank voor deze uitleg. Je gebruikt cookies in plaats van sessions?

Correct. De gebruiker heeft daar dan controle over, en zou dan zijn sessie die hij op school had gemaakt nog thuis kunnen afsluiten.
 
Dindong Veter

Dindong Veter

11/01/2011 20:51:06
Quote Anchor link
Ik dump de Sessies + ip altijd in een tabel,
controleer of sessie overeenkomt met Sessie in Database + extra controle of sessie
in de User Table en die in Session table de zelfde waarde hebben.

anders Uitloggen en een melden geven dat de Sessie is verlopen.
Gewijzigd op 11/01/2011 20:51:43 door Dindong Veter
 
Crude Oil

Crude Oil

11/01/2011 20:56:02
Quote Anchor link
- Aar - op 11/01/2011 19:55:57:
Olie koning op 11/01/2011 19:29:52:
dank voor deze uitleg. Je gebruikt cookies in plaats van sessions?

Correct. De gebruiker heeft daar dan controle over, en zou dan zijn sessie die hij op school had gemaakt nog thuis kunnen afsluiten.


kan dat?
dat wist ik nog niet
 
Dindong Veter

Dindong Veter

11/01/2011 20:57:19
Quote Anchor link
Olie koning op 11/01/2011 20:56:02:
kan dat?
dat wist ik nog niet


Ligt eraan, ik zelf controleer ook nog de IP Adress
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2011 21:41:07
Quote Anchor link
Ik ook, als optie...

Zit geloof ik nog niet in de versie zelf die ik ter download aanbiedt.
 
Dindong Veter

Dindong Veter

11/01/2011 21:43:50
Quote Anchor link
Ik vind mijn Beveiliging wel wat overdreven, maar ja liever te veilig als te onveilig.

inloggen =>

Dump session tabel: session key (random), session_id (user id md5 en unique id) ip adress

Dump User Tabel: update Session en Ipadress

als session key en session niet overeenkomen uitloggen, als ip niet overeen komt ook, als user id niet overeenkomt ook

enzevoort.
Gewijzigd op 11/01/2011 21:45:44 door Dindong Veter
 
Crude Oil

Crude Oil

12/01/2011 18:46:42
Quote Anchor link
Paul L op 11/01/2011 21:43:50:
Ik vind mijn Beveiliging wel wat overdreven, maar ja liever te veilig als te onveilig.

inloggen =>

Dump session tabel: session key (random), session_id (user id md5 en unique id) ip adress

Dump User Tabel: update Session en Ipadress

als session key en session niet overeenkomen uitloggen, als ip niet overeen komt ook, als user id niet overeenkomt ook

enzevoort.


en waarom dan zowel een session_key als een session_id?



Toevoeging op 12/01/2011 20:51:30:

Hoe moet je de sessies overigens verwijderen? met session_destroy? of met session_unset?
 
Dindong Veter

Dindong Veter

12/01/2011 22:04:05
Quote Anchor link
session_id = User id
session_key = Random String bij het inloggen

met session_destroy(); verwijder je alle sessie

met session_unset kun je een door jouw aangewezen sessie verwijderen

d.m.v unset($_SESSION['tim']);
 
- Jim  -

- Jim -

12/01/2011 23:46:41
Quote Anchor link
@Paul,

vind je het wel veilig om gebruikersgegevens in je sessie op te slaan?
Een MD5 string kan ook met brute force gehacked worden...
Een IP-adres kan door meerdere bezoekers gebruikt worden.
En het User-ID dat erin staat kan ook 'nuttig' gebruikt worden.
Het lijkt dan wel veilig, maar met bruteforce kan er nog veel informatie vrijkomen.

Persoonlijk gebruik ik een volledig random token in de sessie waarmee de gebruiker wordt gevalideerd op de database. Alleen nutteloze informatie in de sessie, en alles wat bruikbaar is in de database opslaan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2011 00:51:54
Quote Anchor link
Quote:
Een MD5 string kan ook met brute force gehacked worden...


Totdat je een 'salt' gebruikt...
 
Crude Oil

Crude Oil

13/01/2011 07:52:52
Quote Anchor link
Paul L op 12/01/2011 22:04:05:
session_id = User id
session_key = Random String bij het inloggen


duidelijk, ik had session_id verkeerd begrepen :)
 
- Dave -

- Dave -

13/01/2011 09:14:51
Quote Anchor link
- Aar - op 13/01/2011 00:51:54:
Quote:
Een MD5 string kan ook met brute force gehacked worden...


Totdat je een 'salt' gebruikt...


Is ook geen probleem. Gewoon met een goede GPU brute forcen en de goede programma vinden.
Is maar net wat een hacker ervoor over heeft.
Gewijzigd op 13/01/2011 09:15:07 door - Dave -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2011 09:37:21
Quote Anchor link
- Dave - op 13/01/2011 09:14:51:
- Aar - op 13/01/2011 00:51:54:
Quote:
Een MD5 string kan ook met brute force gehacked worden...


Totdat je een 'salt' gebruikt...


Is ook geen probleem. Gewoon met een goede GPU brute forcen en de goede programma vinden.
Is maar net wat een hacker ervoor over heeft.

Was dat niet zo dat dat maanden tot jaren kon duren?
Hoe langer de 'salt' en je passwoord, hoe lastiger het wordt om te brute-forcen.
Gewijzigd op 13/01/2011 09:38:04 door - Ariën -
 
Jens V

Jens V

13/01/2011 10:17:00
Quote Anchor link
- Dave - op 13/01/2011 09:14:51:
Is ook geen probleem. Gewoon met een goede GPU brute forcen en de goede programma vinden.
Is maar net wat een hacker ervoor over heeft.


Ben ik dat of is een GPU een Graphics Processing Unit? Iets wat dus helemaal niets hoeft te kraken.. Ik denk dat je een CPU bedoelt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/01/2011 10:25:15
Quote Anchor link
Ik heb even snel deze topic bekeken... correct me if I'm wrong. Het lijkt erop dat jullie als iemand eenmaal is ingelogd een 'validatiecode' opslaan in de database. Controleren jullie dan bij iedere pagina aanroep aan de hand van de gegevens in de database of iemand is ingelogd?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.