veilige SSL site verwijzing naar gewone website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans De Ridder

Hans De Ridder

28/11/2017 12:55:37
Quote Anchor link
Ik ben bezig met website.
En heb inmiddels de gratis SSL verbinding.
Nu kunnen er problemen ontstaan als ik vanuit de site verwijs naar een externe site die nog geen SSL heeft.
Denk hierbij aan leden met eigen website.
Maar ook verwijzingen naar externe scripts kunnen problemen geven.
Denk bijv. aan externe verwijzingen van javascripts of API.
Ik kwam daar toevallig net achter met verwijzing naar googleapis.com.
De link gewijzigd naar https. Dat werkte wel.
Het maakt niks uit voor een link of je verwijst naar http of https.
Bij de website zelf wordt dat gecorrigeerd.
Ik doe dat bijv. in htacces aanpassen.
Google Chrome die blokkeert de standaard verwijzingen.
Nu kan ik wel onderscheid gaan maken tussen openbare gedeelte en het registratie/inlog deel.
De externe (java)scripts van googleapis kan ik ook downloaden.
Leden met eigen website zullen meestal nog geen ssl gebruiken.
Maar zijn er nog andere oplossingen?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 16:25:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2017 13:26:04
Quote Anchor link
Verwijzingen in de vorm van een hyperlink kan geen kwaad. Die requests vinden toch buiten jouw site plaats. Als je scripts, css of afbeeldingen embed, dan moet je zorgen dat dit wel via SSL geserveerd wordt, en dat dit ook ondersteund wordt door de externe servers.

Ikzelf ben ook bezig om mijn site over te hevelen naar SSL, en daarbij heb ik ook op diverse plekken verwijzingen naar afbeeldingen welke via het onbeveiligde http worden geserveerd. Speciaal hiervoor heb ik een camo-proxy opgezet. Hiervoor herschrijf ik alle URL's van de onbeveiligde afbeeldingen naar de SSL beveiligde camo-URL.

Natuurlijk zijn er ook PHP-scripts voor die zit kunnen doen. Zoek dan eens op 'PHp image SSL proxy'.
Uiteraard moet je dan wel alle URL's herschrijven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$string
= "Dit is een onbeveiligde afbeelding in een bericht: <img src="http://www.website.nl/afbeelding.jpg" />";
$doc = new DOMDocument();
$doc->loadHTML($string);
$images = $doc->getElementsByTagName('img');
$imgarray = array();
    foreach ($images as $image) {
        $url = $image->getAttribute('src');
        if((substr($url, 0, 8) != 'https://')) {
             // pas hier je afbeeldingen aan naar een SSL-URL via een proxy.
        }
    }

?>
Gewijzigd op 28/11/2017 13:27:23 door - Ariën -
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

28/11/2017 13:41:53
Quote Anchor link
Omdat het niet uitmaakt hoe je link benoemt, laat ik nu de http of https gewoon weg.
Dan merk je vanzelf of iets werkt.

dit krijg ik met http:

Mixed Content: The page at 'https://pctraverse.nl/radiobuttonsA.php' was loaded over HTTPS, but requested an insecure stylesheet 'http://fonts.googleapis.com/css?family=Lato'. This request has been blocked; the content must be served over HTTPS.

Als ik dan gebruik

://fonts.googleapis.com/css?family=Lato

gaat het goed.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2017 13:44:22
Quote Anchor link
Je kan inderdaad de // gebruiken als protocol. Dan gebruik je afhankelijk van hoe jouw site geserveerd wordt (http/ssl) ook meteen het juiste protocol voor je externe request. Maar natuurlijk moet die server ook SSL ondersteunen dan.

Ik zie regelmatig nog wel eens dat SSL naar HTTP wordt omgeleid.. :X
"Waarom?"..vraag ik me dan af.
Gewijzigd op 28/11/2017 13:44:42 door - Ariën -
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

28/11/2017 13:48:24
Quote Anchor link
Het gaat tot nu toe voor mij uitsluitend om de hyperlinkjes naar privewebsites.
Die staan klikbaar in het openbare gedeelte.
Het overige waar veel gebruik van wordt gemaakt zijn hyperlinks
naar facebook en youtube. Die zijn al SSL.
Zou het dan nog wel uitmaken of je de websites echt als nieuwe pagina opent, of als embed (popup/iframe)?
Want dan haal je de website wel binnen in het beveiligde deel...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2017 13:51:18
Quote Anchor link
Enkel hyperlinkjes maken geen request binnen jouw site, dus je kan gerust iemand naar http:// of https:// laten verwijzen, zonder dat je site meldingen geeft over 'Mixed content'.
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

28/11/2017 14:08:44
Quote Anchor link
Een omgeving met gewone proxy kan geen ssl verwerken toch?
Of ze moeten een soort eigen ssl certificaat aanmaken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2017 14:29:41
Quote Anchor link
De proxy die je op moet bouwen (kijk eens naar cURL of zelf file_get_contents) moet uiteraard wel op een SSL-beveiligde omgeving draaien. Het SSL-certificaat hang je natuurlijk aan de hostname hiervan.
Gewijzigd op 28/11/2017 14:30:57 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.