Veiligheid login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »
Michael -

Michael -

24/07/2010 12:42:49
Quote Anchor link
Hey phphulpers,

Wat plaats jij in je sessie/koekje om zeker te weten dat de juiste gebruiker op jou beveiligde pagina's zit en niet iemand die een sessie/cookie heeft gekaapt?
IP Adres kan, maar sommige providers wisselen van IP dus dan zou de bezoeker ineens kunnen zijn uitgelogd.
HTTP_USER_AGENT is waarschijnlijk wel na te maken/te veranderen? En als je deze nou als hash met sha1 opslaat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//sessie maken
$_SESSION['hash'] = sha1($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);

//controleren
if($_SESSION['hash'] == sha1($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']))
   echo 'Jij bent de goede gebruiker';
?>

Zou dit veilig zijn?

Jullie nog veilige(re) ideeen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:52:00
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

24/07/2010 18:41:31
Quote Anchor link
ik zet altijd de naam en het wachtwoord in een sessie, en controleer op elke pagina dmv bijv. Check.php includen of er een rij is in mijn database met die naam en dat password.
Als dat niet het geval ik unset(); ik alle sessies en exit(); de pagina.
 
Victor Php

Victor Php

24/07/2010 19:08:02
Quote Anchor link
Nooit een wachtwoord in een sessie!!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/07/2010 19:10:22
Quote Anchor link
Het wachtwoord sla je sowieso NOOIT op in een sessie of cookie. Dat is ten eerste nergens voor nodig en daarnaast brengt het een groot risico met zich mee.

@Turmin: tja, dit is de bekende afweging tussen veiligheid en gebruiksvriendelijkeheid. Wil je het extreem veilig dan laat je de gebruiker bij elke handeling zijn wachtwoord invoeren. Wil je het gebruiksvriendelijk, dan heb je helemaal geen wachtwoord nodig. Dit zijn natuurlijk uitersten die beide niet gewenst zijn, maar het geeft wel de afweging weer die je moet maken.

De HTTP_USER_AGENT is zeker te wijzigen, maar ik denk dat je een goede weg inslaat door de hash ervan te gebruiken. Mocht iemand dan de informatie in handen krijgen, weten ze nog niet welke user agent gebruikt werd. Of je het ip-adres wel of niet gebruikt hangt er maar net vanaf hoe veilig je de applicatie wilt maken (de afweging waar ik het over had). Vind je veiligheid belangrijk, dan zou je bijvoorbeeld ook nog naar de HTTP_REFERER kunnen kijken en een gebruiker opnieuw laten inloggen als hij niet van een van de beveiligde pagina's komt.

Kortom, heel veel mogelijke combinaties om de data te beveiligen/verifieren. De keuze is aan jou ;-)
 
Michael -

Michael -

25/07/2010 05:07:18
Quote Anchor link
@Roboroads; Jou manier is zeker weten erg onveilig en je maakt op die manier een grote lek in jou systeem. Een goed script maakt ook geen gebruik van Exit();
Sla je naam en wachtwoord nooit op in een sessie op cookie.

@Blanche; Bedankt voor je reactie. Ik snap dat 't inderdaad een afweging is, maar daarom ben ik juist benieuwd of iemand een idee heeft die naar mijn idee echt goed is. Ik weet niet precies op welke manier of om de hoeveel tijd een IP adres wordt vernieuwd (voor de gene die zo'n provider hebben), maar het lijkt me toch erg irritant als dit gebeurt terwijl je gewoon actief aan 't surfen bent en ineens wordt uitgelogd omdat, zonder dat je 't zelf merkt, je IP ineens is verandert.
Op dit moment maak ik 2 sessies als je inlogt. $_SESSION['ingelogd']['id'] met het ID van de gebruiker, zodat ik ook makkelijk de rest van zijn gegevens erbij kan halen. En een $_SESSION['ingelogd']['ip'] met de $_SERVER['REMOTE_ADDR'] erin. Misschien dat ik 't IP inderdaad verander naar sha1($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']). HTTP_REFERER lijkt me erg (oms)lastig want niet al mijn pagina's zijn alleen voor ingelogde gebruikers. Dus volgens jou zou de bezoeker dan uitgelogd worden als deze de index of sitemap of voorwaarden of privacy of contact,etc pagina bezoekt omdat deze niet zijn beveiligd.
 
Pim -

Pim -

25/07/2010 14:55:44
Quote Anchor link
Wat is er mis met exit(), mits goed gebruikt?
 
Michael -

Michael -

25/07/2010 16:21:52
Quote Anchor link
En wanneer gebruik je 't goed? Je stopt ineens alles dus ook het laden van je layout e.d. waardoor deze niet volledig wordt geladen. Geef gewoon een mooie foutmelding of zo.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

25/07/2010 17:19:28
Quote Anchor link
exit == luiheid || exit == onderdeel_van_applicatie
Soms is exit handig (direct stoppen bij een fout), maar alleen als dat de intentie is.

Maar ja, wachtwoorden in een sessie stoppen is ook niet slim.
Zeker op shared servers...
Al heeft PHP een basedir restriction, je kunt via andere methoden nog altijd nog elke map bekijken die je wilt (mits juiste rechten)
En als sessie's gewoon in /tmp staan (komt meestal voor), dan is het helemaal makkelijk...
Maak een sessie aan in /tmp met rechten 666, en geef bij een andere site op dezelfde server deze SID op.
Tada, sessiegegevens gejat.
 
Johan Dam

Johan Dam

26/07/2010 09:31:21
Quote Anchor link
Sessies controleer ikzelf niet zozeer, gebruikers id word gewoon opgeslagen. Dit omdat sessies over het algemeen wel veilig zijn (sessie-hijacking blijft een risico, maar user-agent en IP adres controles veranderen daar weinig aan)
Wel moet een gebruiker zijn wachtwoord invullen bij bij gegevens wijzigen en dergelijke zaken.

Voor cookies sla ik gebruikersnaam en een random gegeneerde code op die als tijdelijk wachtwoord functioneert. Dit omdat het nooit verstandig is het echte wachtwoord op te slaan bij een gebruiker. Deze code word elke keer vernieuwd als je inlogged. Hierbij controleer ik wel op IP.

Ik heb gehoord dat mensen ipv user-agent controles doen aan content-sniffing om te controleren of de user-agent wel klopt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.