Veiligheid login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »
Michael -

Michael -

24/07/2010 12:42:49
Quote Anchor link
Hey phphulpers,

Wat plaats jij in je sessie/koekje om zeker te weten dat de juiste gebruiker op jou beveiligde pagina's zit en niet iemand die een sessie/cookie heeft gekaapt?
IP Adres kan, maar sommige providers wisselen van IP dus dan zou de bezoeker ineens kunnen zijn uitgelogd.
HTTP_USER_AGENT is waarschijnlijk wel na te maken/te veranderen? En als je deze nou als hash met sha1 opslaat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//sessie maken
$_SESSION['hash'] = sha1($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);

//controleren
if($_SESSION['hash'] == sha1($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']))
   echo 'Jij bent de goede gebruiker';
?>

Zou dit veilig zijn?

Jullie nog veilige(re) ideeen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:57:38
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

24/07/2010 18:41:31
Quote Anchor link
ik zet altijd de naam en het wachtwoord in een sessie, en controleer op elke pagina dmv bijv. Check.php includen of er een rij is in mijn database met die naam en dat password.
Als dat niet het geval ik unset(); ik alle sessies en exit(); de pagina.
 
Victor Php

Victor Php

24/07/2010 19:08:02
Quote Anchor link
Nooit een wachtwoord in een sessie!!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/07/2010 19:10:22
Quote Anchor link
Het wachtwoord sla je sowieso NOOIT op in een sessie of cookie. Dat is ten eerste nergens voor nodig en daarnaast brengt het een groot risico met zich mee.

@Turmin: tja, dit is de bekende afweging tussen veiligheid en gebruiksvriendelijkeheid. Wil je het extreem veilig dan laat je de gebruiker bij elke handeling zijn wachtwoord invoeren. Wil je het gebruiksvriendelijk, dan heb je helemaal geen wachtwoord nodig. Dit zijn natuurlijk uitersten die beide niet gewenst zijn, maar het geeft wel de afweging weer die je moet maken.

De HTTP_USER_AGENT is zeker te wijzigen, maar ik denk dat je een goede weg inslaat door de hash ervan te gebruiken. Mocht iemand dan de informatie in handen krijgen, weten ze nog niet welke user agent gebruikt werd. Of je het ip-adres wel of niet gebruikt hangt er maar net vanaf hoe veilig je de applicatie wilt maken (de afweging waar ik het over had). Vind je veiligheid belangrijk, dan zou je bijvoorbeeld ook nog naar de HTTP_REFERER kunnen kijken en een gebruiker opnieuw laten inloggen als hij niet van een van de beveiligde pagina's komt.

Kortom, heel veel mogelijke combinaties om de data te beveiligen/verifieren. De keuze is aan jou ;-)
 
Michael -

Michael -

25/07/2010 05:07:18
Quote Anchor link
@Roboroads; Jou manier is zeker weten erg onveilig en je maakt op die manier een grote lek in jou systeem. Een goed script maakt ook geen gebruik van Exit();
Sla je naam en wachtwoord nooit op in een sessie op cookie.

@Blanche; Bedankt voor je reactie. Ik snap dat 't inderdaad een afweging is, maar daarom ben ik juist benieuwd of iemand een idee heeft die naar mijn idee echt goed is. Ik weet niet precies op welke manier of om de hoeveel tijd een IP adres wordt vernieuwd (voor de gene die zo'n provider hebben), maar het lijkt me toch erg irritant als dit gebeurt terwijl je gewoon actief aan 't surfen bent en ineens wordt uitgelogd omdat, zonder dat je 't zelf merkt, je IP ineens is verandert.
Op dit moment maak ik 2 sessies als je inlogt. $_SESSION['ingelogd']['id'] met het ID van de gebruiker, zodat ik ook makkelijk de rest van zijn gegevens erbij kan halen. En een $_SESSION['ingelogd']['ip'] met de $_SERVER['REMOTE_ADDR'] erin. Misschien dat ik 't IP inderdaad verander naar sha1($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']). HTTP_REFERER lijkt me erg (oms)lastig want niet al mijn pagina's zijn alleen voor ingelogde gebruikers. Dus volgens jou zou de bezoeker dan uitgelogd worden als deze de index of sitemap of voorwaarden of privacy of contact,etc pagina bezoekt omdat deze niet zijn beveiligd.
 
Pim -

Pim -

25/07/2010 14:55:44
Quote Anchor link
Wat is er mis met exit(), mits goed gebruikt?
 
Michael -

Michael -

25/07/2010 16:21:52
Quote Anchor link
En wanneer gebruik je 't goed? Je stopt ineens alles dus ook het laden van je layout e.d. waardoor deze niet volledig wordt geladen. Geef gewoon een mooie foutmelding of zo.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

25/07/2010 17:19:28
Quote Anchor link
exit == luiheid || exit == onderdeel_van_applicatie
Soms is exit handig (direct stoppen bij een fout), maar alleen als dat de intentie is.

Maar ja, wachtwoorden in een sessie stoppen is ook niet slim.
Zeker op shared servers...
Al heeft PHP een basedir restriction, je kunt via andere methoden nog altijd nog elke map bekijken die je wilt (mits juiste rechten)
En als sessie's gewoon in /tmp staan (komt meestal voor), dan is het helemaal makkelijk...
Maak een sessie aan in /tmp met rechten 666, en geef bij een andere site op dezelfde server deze SID op.
Tada, sessiegegevens gejat.
 
Johan Dam

Johan Dam

26/07/2010 09:31:21
Quote Anchor link
Sessies controleer ikzelf niet zozeer, gebruikers id word gewoon opgeslagen. Dit omdat sessies over het algemeen wel veilig zijn (sessie-hijacking blijft een risico, maar user-agent en IP adres controles veranderen daar weinig aan)
Wel moet een gebruiker zijn wachtwoord invullen bij bij gegevens wijzigen en dergelijke zaken.

Voor cookies sla ik gebruikersnaam en een random gegeneerde code op die als tijdelijk wachtwoord functioneert. Dit omdat het nooit verstandig is het echte wachtwoord op te slaan bij een gebruiker. Deze code word elke keer vernieuwd als je inlogged. Hierbij controleer ik wel op IP.

Ik heb gehoord dat mensen ipv user-agent controles doen aan content-sniffing om te controleren of de user-agent wel klopt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.