Veiligheid login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »
Michael -

Michael -

24/07/2010 12:42:49
Quote Anchor link
Hey phphulpers,

Wat plaats jij in je sessie/koekje om zeker te weten dat de juiste gebruiker op jou beveiligde pagina's zit en niet iemand die een sessie/cookie heeft gekaapt?
IP Adres kan, maar sommige providers wisselen van IP dus dan zou de bezoeker ineens kunnen zijn uitgelogd.
HTTP_USER_AGENT is waarschijnlijk wel na te maken/te veranderen? En als je deze nou als hash met sha1 opslaat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//sessie maken
$_SESSION['hash'] = sha1($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);

//controleren
if($_SESSION['hash'] == sha1($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']))
   echo 'Jij bent de goede gebruiker';
?>

Zou dit veilig zijn?

Jullie nog veilige(re) ideeen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:43:03
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

24/07/2010 18:41:31
Quote Anchor link
ik zet altijd de naam en het wachtwoord in een sessie, en controleer op elke pagina dmv bijv. Check.php includen of er een rij is in mijn database met die naam en dat password.
Als dat niet het geval ik unset(); ik alle sessies en exit(); de pagina.
 
Victor Php

Victor Php

24/07/2010 19:08:02
Quote Anchor link
Nooit een wachtwoord in een sessie!!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/07/2010 19:10:22
Quote Anchor link
Het wachtwoord sla je sowieso NOOIT op in een sessie of cookie. Dat is ten eerste nergens voor nodig en daarnaast brengt het een groot risico met zich mee.

@Turmin: tja, dit is de bekende afweging tussen veiligheid en gebruiksvriendelijkeheid. Wil je het extreem veilig dan laat je de gebruiker bij elke handeling zijn wachtwoord invoeren. Wil je het gebruiksvriendelijk, dan heb je helemaal geen wachtwoord nodig. Dit zijn natuurlijk uitersten die beide niet gewenst zijn, maar het geeft wel de afweging weer die je moet maken.

De HTTP_USER_AGENT is zeker te wijzigen, maar ik denk dat je een goede weg inslaat door de hash ervan te gebruiken. Mocht iemand dan de informatie in handen krijgen, weten ze nog niet welke user agent gebruikt werd. Of je het ip-adres wel of niet gebruikt hangt er maar net vanaf hoe veilig je de applicatie wilt maken (de afweging waar ik het over had). Vind je veiligheid belangrijk, dan zou je bijvoorbeeld ook nog naar de HTTP_REFERER kunnen kijken en een gebruiker opnieuw laten inloggen als hij niet van een van de beveiligde pagina's komt.

Kortom, heel veel mogelijke combinaties om de data te beveiligen/verifieren. De keuze is aan jou ;-)
 
Michael -

Michael -

25/07/2010 05:07:18
Quote Anchor link
@Roboroads; Jou manier is zeker weten erg onveilig en je maakt op die manier een grote lek in jou systeem. Een goed script maakt ook geen gebruik van Exit();
Sla je naam en wachtwoord nooit op in een sessie op cookie.

@Blanche; Bedankt voor je reactie. Ik snap dat 't inderdaad een afweging is, maar daarom ben ik juist benieuwd of iemand een idee heeft die naar mijn idee echt goed is. Ik weet niet precies op welke manier of om de hoeveel tijd een IP adres wordt vernieuwd (voor de gene die zo'n provider hebben), maar het lijkt me toch erg irritant als dit gebeurt terwijl je gewoon actief aan 't surfen bent en ineens wordt uitgelogd omdat, zonder dat je 't zelf merkt, je IP ineens is verandert.
Op dit moment maak ik 2 sessies als je inlogt. $_SESSION['ingelogd']['id'] met het ID van de gebruiker, zodat ik ook makkelijk de rest van zijn gegevens erbij kan halen. En een $_SESSION['ingelogd']['ip'] met de $_SERVER['REMOTE_ADDR'] erin. Misschien dat ik 't IP inderdaad verander naar sha1($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']). HTTP_REFERER lijkt me erg (oms)lastig want niet al mijn pagina's zijn alleen voor ingelogde gebruikers. Dus volgens jou zou de bezoeker dan uitgelogd worden als deze de index of sitemap of voorwaarden of privacy of contact,etc pagina bezoekt omdat deze niet zijn beveiligd.
 
Pim -

Pim -

25/07/2010 14:55:44
Quote Anchor link
Wat is er mis met exit(), mits goed gebruikt?
 
Michael -

Michael -

25/07/2010 16:21:52
Quote Anchor link
En wanneer gebruik je 't goed? Je stopt ineens alles dus ook het laden van je layout e.d. waardoor deze niet volledig wordt geladen. Geef gewoon een mooie foutmelding of zo.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

25/07/2010 17:19:28
Quote Anchor link
exit == luiheid || exit == onderdeel_van_applicatie
Soms is exit handig (direct stoppen bij een fout), maar alleen als dat de intentie is.

Maar ja, wachtwoorden in een sessie stoppen is ook niet slim.
Zeker op shared servers...
Al heeft PHP een basedir restriction, je kunt via andere methoden nog altijd nog elke map bekijken die je wilt (mits juiste rechten)
En als sessie's gewoon in /tmp staan (komt meestal voor), dan is het helemaal makkelijk...
Maak een sessie aan in /tmp met rechten 666, en geef bij een andere site op dezelfde server deze SID op.
Tada, sessiegegevens gejat.
 
Johan Dam

Johan Dam

26/07/2010 09:31:21
Quote Anchor link
Sessies controleer ikzelf niet zozeer, gebruikers id word gewoon opgeslagen. Dit omdat sessies over het algemeen wel veilig zijn (sessie-hijacking blijft een risico, maar user-agent en IP adres controles veranderen daar weinig aan)
Wel moet een gebruiker zijn wachtwoord invullen bij bij gegevens wijzigen en dergelijke zaken.

Voor cookies sla ik gebruikersnaam en een random gegeneerde code op die als tijdelijk wachtwoord functioneert. Dit omdat het nooit verstandig is het echte wachtwoord op te slaan bij een gebruiker. Deze code word elke keer vernieuwd als je inlogged. Hierbij controleer ik wel op IP.

Ik heb gehoord dat mensen ipv user-agent controles doen aan content-sniffing om te controleren of de user-agent wel klopt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.