Veiligheids vragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »
PHP Scripter

PHP Scripter

31/07/2010 02:26:09
Quote Anchor link
Ik ben de laatste tijd meer tijd en energie aan het steken in het overzichtelijke en veilige stripten. Ook ben ik bezig met fouten afhandelingen.

Zou iemand eens naar deze stuk code willen kijken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php
include "includes/mysql.inc.php";

$ErrorMessage = 'Er is een fout opgetreden, neem a.u.b. contact op met de <a href="mailto:">webmaster</a>';

$objResult = mysql_query("SELECT * FROM ConfigValues", $connection);

if ( !empty ( $objResult ) )
{

    while ( $objRow = mysql_fetch_object ( $objResult ) )
    {

        $SiteName          = $objRow->SiteName;
        $SiteSlogan        = $objRow->SiteSlogan;
        $SiteClosed        = $objRow->SiteClosed;
        $SiteClosedMessage = $objRow->SiteClosedMessage;
        
        if ( $SiteClosed == 1 )
        {

            echo $SiteClosedMessage;
            exit;
        }
    }
}

else
{
    echo $ErrorMessage;
    exit;    
}

function
ShowAllCategories()
{

    $objResult = mysql_query("SELECT * FROM AllCategories", $connection);
    
    if ( !empty ( $objResult ) )
    {

        while ( $objRow = mysql_fetch_object ( $objResult ) )
        {

            $CategorieID     = $objRow->CategorieID;
            $CategorieName   = $objRow->CategorieName;
            $CategorieLink   = $objRow->CategorieLink;
            $CategorieActive = $objRow->CategorieActive;
        }
    }

    else
    {
        echo $ErrorMessage;
        exit;    
    }
}

function
ShowCategorieProducts()
{

    $objResult = mysql_query("SELECT * FROM AllProducts", $connection);
    
    if ( !empty ( $objResult ) )
    {

        while ( $objRow = mysql_fetch_object ( $objResult ) )
        {

            $ProductID        = $objRow->ProductID;
            $ProductName      = $objRow->ProductName;
            $ProductCategorie = $objRow->ProductCategorie;
            $ProductContent   = $objRow->ProductContent;
            $ProductPrice     = $objRow->ProductPrice;
            $ProductActive    = $objRow->ProductActive;
        }
    }

    else
    {
        echo $ErrorMessage;
        exit;    
    }
}

?>


Ben benieuwd wat jullie aan- of opmerkingen zijn ;)
Gewijzigd op 31/07/2010 12:45:11 door PHP Scripter
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 00:35:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2010 08:17:43
Quote Anchor link
Wel tof dat je uit de database het gegeven haalt dat je site gesloten is. Maar waarom haal je dat uit MySQL.
Stel, je database is onbereikbaar, ligt plat, en je wilt je site uit schakelen. Dan is het toch handiger om een als 'pref' in te stellen in de config :P?

Verder is mysql_fetch_objecterg traag. Gebruik liever mysql_fetch_assoc.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

31/07/2010 12:20:34
Quote Anchor link
Aar anoniem op 31/07/2010 08:17:43:
Wel tof dat je uit de database het gegeven haalt dat je site gesloten is. Maar waarom haal je dat uit MySQL.
Stel, je database is onbereikbaar, ligt plat, en je wilt je site uit schakelen. Dan is het toch handiger om een als 'pref' in te stellen in de config :P?

Verder is mysql_fetch_objecterg traag. Gebruik liever mysql_fetch_assoc.


Bedankt voor jouw reactie Aar. Waarom ik dat uit de database haal? Dat is meer voor onderhoud en/of grote aanpassingen, maar we gaan er vanuit dat dat niet gebruikt zal worden.
 
- SanThe -

- SanThe -

31/07/2010 12:32:17
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ( !empty ( $objResult ) )
?>

Normaal check je hier op true/false


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    while ( $objRow = mysql_fetch_object ( $objResult ) )
    {

        $SiteName          = $objRow->SiteName;
        ......
    }

?>

Wat is het nut om de $vars ongewijzigd te kopïeren?
En dat net zo vaak als de while() loopt.
Je vangt uiteraard alleen de laatste.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
exit;
?>

Kan dat niet netter?


$connection en $ErrorMessage zijn onbekend in de function.


Verder moet ik zeggen dat het zeer overzichtelijk is gescript.
Gewijzigd op 31/07/2010 12:33:41 door - SanThe -
 
PHP Scripter

PHP Scripter

31/07/2010 12:39:45
Quote Anchor link
SanThe bedankt,

- De functie !empty kan toch prima werken? Of moet ik dat oplossen met mysql_num_rows?

- Het is toch veel makkelijker om overal even een variabel $ te kunnen droppen dan de gehele objRow erbij?

- exit() kan ik toch zo vervangen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    global $ErrorMessage;
    die($ErrorMessage);
?>
Gewijzigd op 31/07/2010 12:40:12 door PHP Scripter
 
Afra ca

Afra ca

31/07/2010 13:41:59
Quote Anchor link
Uiteraard altijd mooi te zien dat mensen bewust bezig gaan met nette foutafhandeling (en dus net coden), goed bezig :)

PHP Scripter op 31/07/2010 12:39:45:
SanThe bedankt,

- De functie !empty kan toch prima werken? Of moet ik dat oplossen met mysql_num_rows?


Hier een voorbeeld dat ik kant en klaar heb staan om wat standaard php dingetjes uit te leggen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){
    //geweldig, formuliertje verzonden, daar kunnen we wat mee
    $query = "SELECT nickname, woonplaats FROM gebruikers";
    if(isset($_GET['woonplaats'])){
        //Er is een woonplaats gespecificeerd
        //We willen alleen mensen die uit de ingevuld woonplaats komen

        $query .= "WHERE woonplaats = '".mysql_real_escape_string($_GET['woonplaats'])."'";
    }

    if(!$result = mysql_query($query)){
        trigger_error('Error in query. Tadaa: <br />'.mysql_error());
    }

    else{
        //query gelukt
        while($rows = mysql_fetch_assoc($result)){
            echo 'Nickname: '.$rows['nickname'].', woonplaats: '.$rows['woonplaats'].'<br />';
        }
    }
}

else {
    //Formulier laten zien
    echo 'Ik ben een formulier!';
}

?>


Zeker geen perfect voorbeeld, maar het voldoet en is voor hobby-php'ers prima te begrijpen. Kijk goed naar het gedeelte waar de query wordt uitgevoerd. Ik heb het wat verkort, je kan het namelijk ook splitsen in 2 delen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$result
= mysql_query($sql);
if(!$result){
    //query mislukt
}
//rest
?>


Maar het komt op hetzelfde neer. Wat je doet is query uitvoeren. Als die mislukt zal je $result variabele niet een mysql resource bevatten (niet echt uit te leggen (door mij) wat dat is), en dus evalueren als false in je if-gedeelte :)

Zoals je ziet gebruik ik daarna mysql_fetch_assoc($result) , waarna je gegevens kan aanspreken door $rows['kolomnaam'] .

Quote:
- Het is toch veel makkelijker om overal even een variabel $ te kunnen droppen dan de gehele objRow erbij?


Ik snap even niet helemaal wat je probeert te bereiken. Waarom wil je variabelen dropppen, nergens voor nodig. Daar zal je geheugengebruik heus niet van uit de spuigaten lopen.

Quote:
- exit() kan ik toch zo vervangen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    global $ErrorMessage;
    die($ErrorMessage);
?>




Kijk, nu word het interessant! Je wilt nooit je script zomaar helemaal afkappen (in ieder geval sowieso niet op een normale website, spreek hier niet over een API o.i.d. ) . Een bijzonder mooie tutorial over foutafhandeling staat hier:

Foutafhandeling in PHP (Error Handling)

Daar word langzaam naar de ideale foutafhandeling toegewerkt: exceptions. Lees dat eens goed door, dan zul je zien dat exceptions awesome zijn :) Je hoeft zeker je hele site niet OOP (object geörienteerd) te programmeren om goed gebruik te maken van exceptions, máár de exceptions zelf zijn wel objecten. Dát is waar je naartoe wilt werken. Je zult echter in de tutorial zien dat er tussen het barbaarse die/exit en exceptions nog een stap zit, trigger_error, wat ik in mijn voorbeeld hierboven ook gebruikt heb.

Succes ermee.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

31/07/2010 22:48:15
Quote Anchor link
Dank!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.