Veld controle

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »
Menno

menno

17/08/2006 16:17:00
Quote Anchor link
wil een veld controle hebben op een script van een login. Wanneer mensen hun profiel wijzigen moeten ze iets verplicht invullen, maar elke keer als ik op wijzig klik krijg ik wel de meldign dat bijv. Naam niet ingevuld maar hij veranderd hem wel gewoon en wordt dan wel gewoon door gelikt naar het volgende schrem, en als ik bijv. geen email adres invul dan veranderd hij het weer NIET.

zou er iemand iets voor kunnen verzinnen, gebruik nu deze code, dit is zonder controle...

BEDANKT

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
include_once("config.php");

if ($_COOKIE['gebruikersnaam'] == "" AND $_COOKIE['loggedid'] == ""){
echo "$fout";
exit;
}

if($_POST[wijzig]){
$update = "UPDATE members SET naam='".$_POST['naam']."', achternaam='".$_POST['achternaam']."', adres='".$_POST['adres']."', postcode='".$_POST['postcode']."', woonplaats='".$_POST['woonplaats']."', geslacht='".$_POST['geslacht']."', land='".$_POST['land']."', email='".$_POST['email']."', gdatum='".$_POST['gdatum']."' WHERE gebruikersnaam='".$_COOKIE['gebruikersnaam']."'";
$query = mysql_query("$update") or die(mysql_error());
echo "Profiel is succesvol gewijzigt, een moment geduld...";
echo "<META HTTP-EQUIV='refresh' CONTENT='2; URL=?page=fans/profiel&id=".$_COOKIE['gebruikersnaam']."'>";
}

else {
$select = "SELECT * FROM members WHERE gebruikersnaam='".$_COOKIE['gebruikersnaam']."'";
$query = mysql_query($select);
$list = mysql_fetch_object($query);
echo "<table width=100%><form method=post action=?page=fans/wijzigen>
<TD><b>Gebruikersnaam:<TD>$list->gebruikersnaam<TR>
<TD><b>Status:<TD>$list->status<TR>
<TD><b>Email:<TD><input type=text name=email value='"
.$list->email."'> *<TR>
<TD><b>Voornaam:<TD><input type=text name=naam value='"
.$list->naam."'> *<TR>
<TD><b>Achternaam:<TD><input type=text name=achternaam value='"
.$list->achternaam."'> **<TR>
<TD><b>Geslacht:<TD><select name=geslacht><option value=Man>Man
<option value=Vrouw>Vrouw<option value=Stel>Stel<TR>
<TD><b>Adres:<TD><input type=text name=adres value='"
.$list->adres."'> **<TR>
<TD><b>Postcode:<TD><input type=text name=postcode value='"
.$list->postcode."'> **<TR>
<TD><b>Woonplaats:<TD><input type=text name=woonplaats value='"
.$list->woonplaats."'> *<TR>
<TD><b>Land:<TD><select name=land><option value=Nederland>Nederland
<option value=België>België<TR>
<TD><b>Geboorte Datum:<TD><input type=text name=gdatum value='"
.$list->gdatum."'><TR><TD><TD>
<input type=submit name=wijzig value=Wijzig></form></table>"
;
echo '<br>';
echo '* verplicht.';
echo '<br>';
echo '** verplicht maar maar wordt <b>niet</b> openbaar gemaakt voor leden.';
}


ob_end_flush();
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Menno
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:15:02
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

17/08/2006 16:33:00
Quote Anchor link
Ik hoop dat je al ervaren genoeg bent om dit er in te verwerken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ($_POST['submit'] && $_POST['Gebruikersnaam'] && $_POST['Status'])
{

    $post_Gebruikersnaam = htmlentities($_POST['Gebruikersnaam']);
    $post_status = htmlentities($_POST['Status']);
?>


Ik weet niet zeker of dit het gedeelte is waar je naar zoekt want ik heb het uit een erg gecompliceerd script gehaald.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Schuurman
 
Menno

menno

17/08/2006 16:38:00
Quote Anchor link
?

Gebruik nu als mensen zich aanmelden deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
if($_POST[aanmelden])
 {
if(!$_POST[naam])
{
echo "<li>Geen voornaam ingevuld.";
}
if(!$_POST[gebruikersnaam])
{
echo "<li>Geen Gebruikersnaam ingevuld.";
}
if(!$_POST[wachtwoord])
{
echo "<li>Geen Wachtwoord ingevuld.";
}
if(!$_POST[email])
{
echo "<li>Geen E-mail adres ingevuld.";
}
elseif(!eregi("[A-Za-z0-9_-]+([\.]{1}[A-Za-z0-9_-]+)*@[A-Za-z0-9-]+([\.]{1}[A-Za-z0-9-]+)+",
$_POST[email])) {
echo "<li>Geen geldig Email Adres ingevuld.";
}


Maar ik heb geprobeerd deze in die andere ze zetten, maar ik krijg wel de melding van Geen voornaam ingevuld maar hij wordt alsnog door gelinkt en de naam is gewoon veranderd en een ongeldige email linkt hij hem niet door...
 
Frank -

Frank -

17/08/2006 16:38:00
Quote Anchor link
@Arjan: Gebruik nooit htmlentities() bij data die je in de database gaat wegschrijven. Dan kun je dit niet meer voor andere output dan html gebruiken.

htmlentities() gebruik je voor data die je uit de database hebt opgehaald en op een website wilt weergeven.
 
Menno

menno

17/08/2006 16:46:00
Quote Anchor link
ik heb hem nu zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
include_once("config.php");

if ($_COOKIE['gebruikersnaam'] == "" AND $_COOKIE['loggedid'] == ""){
echo "$fout";
exit;
}

if($_POST[wijzig])
 {

if(!$_POST[naam])
{

echo "<li>Geen voornaam ingevuld.";
}

if(!$_POST[achternaam])
{

echo "<li>Geen Achternaam ingevuld.";
}

if(!$_POST[adres])
{

echo "<li>Geen Adres ingevuld.";
}

if(!$_POST[email])
{

echo "<li>Geen E-mail adres ingevuld.";
}

elseif(!eregi("[A-Za-z0-9_-]+([\.]{1}[A-Za-z0-9_-]+)*@[A-Za-z0-9-]+([\.]{1}[A-Za-z0-9-]+)+",
$_POST[email])) {
echo "<li>Geen geldig Email Adres ingevuld.";
}
{

else {
$update = "UPDATE members SET naam='".$_POST['naam']."', achternaam='".$_POST['achternaam']."', adres='".$_POST['adres']."', postcode='".$_POST['postcode']."', woonplaats='".$_POST['woonplaats']."', geslacht='".$_POST['geslacht']."', land='".$_POST['land']."', email='".$_POST['email']."', gdatum='".$_POST['gdatum']."' WHERE gebruikersnaam='".$_COOKIE['gebruikersnaam']."'";
$query = mysql_query("$update") or die(mysql_error());
echo "Profiel is succesvol gewijzigt, een moment geduld...";
echo "<META HTTP-EQUIV='refresh' CONTENT='2; URL=?page=fans/profiel&id=".$_COOKIE['gebruikersnaam']."'>";
}
}

else {
$select = "SELECT * FROM members WHERE gebruikersnaam='".$_COOKIE['gebruikersnaam']."'";
$query = mysql_query($select);
$list = mysql_fetch_object($query);
echo "<table width=100%><form method=post action=?page=fans/wijzigen>
<TD><b>Gebruikersnaam:<TD>$list->gebruikersnaam<TR>
<TD><b>Status:<TD>$list->status<TR>
<TD><b>Email:<TD><input type=text name=email value='"
.$list->email."'> *<TR>
<TD><b>Voornaam:<TD><input type=text name=naam value='"
.$list->naam."'> *<TR>
<TD><b>Achternaam:<TD><input type=text name=achternaam value='"
.$list->achternaam."'> **<TR>
<TD><b>Geslacht:<TD><select name=geslacht><option value=Man>Man
<option value=Vrouw>Vrouw<option value=Stel>Stel<TR>
<TD><b>Adres:<TD><input type=text name=adres value='"
.$list->adres."'> **<TR>
<TD><b>Postcode:<TD><input type=text name=postcode value='"
.$list->postcode."'> **<TR>
<TD><b>Woonplaats:<TD><input type=text name=woonplaats value='"
.$list->woonplaats."'> *<TR>
<TD><b>Land:<TD><select name=land><option value=Nederland>Nederland
<option value=België>België<TR>
<TD><b>Geboorte Datum:<TD><input type=text name=gdatum value='"
.$list->gdatum."'><TR>
<TD><b>School / Werk:<TD><input type=text name=schoolwerk value='"
.$list->schoolwerk."'><TR>
<TD><b>Hobbies<TD><input type=text name=hobby value='"
.$list->hobby."'><TR><TD><TD>
<input type=submit name=wijzig value=Wijzig></form></table>"
;
echo '<br>';
echo '* verplicht.';
echo '<br>';
echo '** verplicht maar maar wordt <b>niet</b> openbaar gemaakt voor leden.';
}


ob_end_flush();
?>


alvast bedankt voor de gene die mij kan vertellen wat hier verkeert staat...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door menno
 
Menno

menno

22/08/2006 19:29:00
Quote Anchor link
Heeft er dan niemand hier een oplossing voor??
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

22/08/2006 19:46:00
Quote Anchor link
zet dit eens bovenaan je script:

ini_set('error_reporting', E_ALL);

en volgens mij hebben $_POST[] velden de volgende opmaak: $_POST['jouwding']

En probeer je php en html gescheiden te houden. Makkelijker debuggen. En ik zie geen ob_start staan maar wel ob_end_flush(); dat snap ik ook niet. Gebruik deze functie btw zo weinig mogelijk
 
Menno

menno

22/08/2006 19:49:00
Quote Anchor link
ob_start staat op de index pagina, link zo binnen mijn site: ?page=blabla
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

22/08/2006 19:51:00
Quote Anchor link
Dat was geloof ik niet mijn enige opmerking
 
Menno

menno

22/08/2006 19:57:00
Quote Anchor link
heb het nu boven in m'n pagina staan, maar hij geeft nog steeds aan: Naam niet ingevuld maar het wordt nog wel veranderd...

En heb het ook veranderd naar: $_POST['jouwding']
 
Frank -

Frank -

22/08/2006 20:08:00
Quote Anchor link
Klopt, zo heb jij het in je script gezet. Je controleert of een variabele is ingevuld, zo niet dan geef je een foutmelding. Nadat je klaar bent met de controles en dit dus helemaal hebt afgesloten, ga je de query uitvoeren. Maar dat wil je dus helemaal niet omdat niet alle gegevens correct zijn ingevoerd!

Kortom, de logica van jouw script is niet goed. Kijk eens naar dit voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
if(!$var1){
  $error_message[] = 'x is niet ingevuld'; // array met foutmeldingen
}
if(!$var2){
  $error_message[] = 'y is niet ingevuld'; // array met foutmeldingen
}
if(count($error_message) == 0){ // geen foutmeldingen
  // uitvoeren en controleren van de query

}
else {
  echo '<ul>';
  foreach($error_message as $message){ // toon alle foutmeldingen
    echo '<li>'.$message.'</li>';
  }

  echo '</ul>';
}

?>

Edit: typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Menno

menno

22/08/2006 20:25:00
Quote Anchor link
Maar waarom veranderd hij het dan niet al je een verkeert mail adres invult?

Sorry hoor, ben nog niet super lang bezig met php, maar bij het script voor als mensen zich aanmelden is het wel gelukt...
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

22/08/2006 20:39:00
Quote Anchor link
Andere PHP versie?
Want wat jij gebruikt klopt namelijk niet helemaal.
Dit if($_POST[wijzig]) moet zijn :

if(isset($_POST['wijzig']))

en voor de invulvelden geldt:
if(!isset($_POST['naam'])|| $_POST['naam']=="")

Dus checken of hij gezet is met isset en daarna kijken of hij mischien leeg is met =="". Dit laatste kan ook met de functie empty()
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Menno

menno

22/08/2006 21:12:00
Quote Anchor link
heb het veranderd, maar heb nog steeds het zelfde probleem, bij mijn aanmeld script heb ik het zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
<?php
include_once("config.php");

$select = "SELECT * FROM members WHERE gebruikersnaam='" .
$_POST[gebruikersnaam] . "'";
$query = mysql_query($select);
$bestaatgebruikersnaam = mysql_num_rows($query);

if($_POST[aanmelden])
 {

if(!$_POST[naam])
{

echo "<li>Geen voornaam ingevuld.";
}

if(!$_POST[gebruikersnaam])
{

echo "<li>Geen Gebruikersnaam ingevuld.";
}

if(!$_POST[wachtwoord])
{

echo "<li>Geen Wachtwoord ingevuld.";
}

if(!$_POST[email])
{

echo "<li>Geen E-mail adres ingevuld.";
}

elseif(!eregi("[A-Za-z0-9_-]+([\.]{1}[A-Za-z0-9_-]+)*@[A-Za-z0-9-]+([\.]{1}[A-Za-z0-9-]+)+",
$_POST[email])) {
echo "<li>Geen geldig Email Adres ingevuld.";
}

elseif(!eregi("[A-Za-z0-9-]", $_POST[gebruikersnaam])) {
echo "<li>De Gebruikersnaam die je wilt gebruikt karakters die niet zijn
toegestaan."
;
}

elseif($bestaatgebruikersnaam == 1)
{

echo "<B>Er is een Fout Opgetreden.</b><BR><li>De Gebruikersnaam die jij wilt is
al in gebruik."
;
}

else {
function
Activatie($lengte=10) {
   $tekens = array(a, b, c, d, e, f, g, h, i, j, l, k, j, h, g, f, d, s, s, a,
m, n, n, m, w, r, t, y, u, p);
   $random = '';

   for($i = 1; $i <= $lengte; $i++)
      $random .= $tekens[rand(0,10)];

   return strtoupper($random);
}


$activatiecode = Activatie();

            $headers  = "MIME-Version: 1.0\n";
            $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n";
            $headers .= "From: ".$jouwebsite." <".jouwemail.">\n";

mysql_query("INSERT INTO members (id, ondertitel, geslacht, avatar, gebruikersnaam, naam, wachtwoord, status, email, ip, activatie, datum) Values ('', 'Nieuw Lid', '".$_POST['geslacht']."', 'noavatar.jpg', '".$_POST['gebruikersnaam']."', '".$_POST['naam']."', '".$_POST['wachtwoord']."', 'Lid', '" . $_POST['email'] . "', '" . $_POST['ip'] . "', '".$activatiecode."', '".$_POST['datum']."')") or die(mysql_error());
mail("".$_POST['email']."", "Activatie Account Shakira Mebarak", "
Beste "
.$_POST['naam'].", <br>
Je hebt je zojuist aangemeld op "
.$jouwebsite.". <br>
Om te kunnen inloggen op je profiel moet je je profiel activeren door <a href=http://www.shakiramebarak.nl/?page=fans/activeren&activatie="
.$activatiecode."&user=".$_POST['gebruikersnaam'].">hier</a> te klikken.<br>
<br>
Je logingegevens zijn: <br>
---------------------------------------------------------------------- <br>
Gebruikersnaam: "
.$_POST['gebruikersnaam']." <br>
Wachtwoord: "
.$_POST['wachtwoord']." <br>
Rank: Lid <br>
---------------------------------------------------------------------- <br>
<br>
Vriendelijke Groeten,<br>
Menno Bliek.<br>
<a href=http://www.shakiramebarak.nl>Shakira Mebarak</a> / <a href=http://www.shakiramebarak.nl/forum>Shakira Mebarak Forum</a><br>
"
,$headers);
echo "Je bent succesvol aangemeld er word een email naar je gestuurd om je
profiel te activeren.<BR>
<BR> Klik <a href=?page=main>hier</a> om naar de indexpagina te gaan."
;
}
}

else {
$date = date("d-m-Y H:i:s");
$ipadres = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
echo "<table><form method=POST action=?page=fans/aanmelden>
<td>Gebruikersnaam: <TD><input type=text name=gebruikersnaam
value='"
.$_POST['gebruikersnaam']."' maxlength=12> *<tr>
<td>voornaam:<TD><input type=text name=naam value='"
.$_POST['naam']."'><input
type=hidden name=datum value='"
.$date."'> *<tr>
<td>Wachtwoord: <TD><input type=password name=wachtwoord
value='"
.$_POST['wachtwoord']."'><input type=hidden name=ip
value='"
.$ipadres."'> *<tr>
<td>Email:<TD><input type=text name=email value='"
.$_POST['email']."'> *<tr>
<td>Geslacht<TD><select name=geslacht><option value=Man>Man</option><option
value=Vrouw>Vrouw</option><option value=Stel>Stel</option></select><tr>
<td><td><input type=submit name=aanmelden value=Aanmelden></form>
</table>"
;
echo '<br>';
echo '* verplicht.';
}


ob_end_flush();
?>


deze werkt perfect....

Iemand een oplossing alsjeblieft (A)
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

22/08/2006 21:25:00
Quote Anchor link
$query = mysql_query($select);
wordt
$query = mysql_query($select) or die(mysql_error());

En hier blijf ik bij
Quote:
klaasjan schreef:
Dit if($_POST[wijzig]) moet zijn :

if(isset($_POST['wijzig']))

en voor de invulvelden geldt:
if(!isset($_POST['naam'])|| $_POST['naam']=="")

Dus checken of hij gezet is met isset en daarna kijken of hij mischien leeg is met =="". Dit laatste kan ook met de functie empty()
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.