Veld invullend dmv de link

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

02/08/2008 15:38:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik vroeg me af of iemand mij kan vertellen hoe dit in elkaar zit: http://www.wieditleestisgek.net/contact.php?onderwerp=lalalala

Als je dus "?onderwerp=lalalala" er achter zet wordt het veld "Onderwerp" vanzelf al ingevuld. Ik kan zoiets ook wel handig gebruiken, maar hoe zit dat script in elkaar?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:09:28
 

02/08/2008 15:40:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar $_GET (doe bijvoorbeeld een var_dump d'r op).
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/08/2008 15:45:00
Quote Anchor link
@Patrick

Hoe lang ben je bezig met PHP en ken je de $_GET['variable'] en de $_POST['variable']?

$_GET['onderwerp'] bevat in bovenstaande URL de waarde lalalala, wat je dus kan doen is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if(!empty(trim($_GET['onderwerp']))){
   $subject = trim($_GET['onderwerp'];
   }

else{
   $subject = 'Algemeen';
   }

echo '<input type="tekst" name="onderwerp" value="'.$subject.'" />';
?>


De href bij een linkje wordt dan:
href="locatie/bestand.php?onderwerp=waardediejemeewiltgeven"
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

02/08/2008 15:55:00
Quote Anchor link
Ik weet helaas maar een klein beetje van php. Ik zie mezelf dus niet zo snel een script schrijven.

Dit ziet er inderdaad wel simpel uit maarja je moet het maar net even weten. Je script geeft alleen een error:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Fatal error: Can't use function return value in write context in /usr/home/deb11673/domains/patjuhsplace.nl/public_html/test.php on line 2
 

02/08/2008 15:56:00
Quote Anchor link
Trim moet nog een haakje sluiten hebben, das op de regel van $subject, daar moet je voor ; nog een ) zetten.
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

02/08/2008 16:03:00
Quote Anchor link
Edit: Hij werkt nu helemaal!

KLIK

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if(isset($_GET['onderwerp']) && !empty($_GET['onderwerp']))
{

    $subject = trim($_GET['onderwerp']);
}

else
{
    $subject = 'Algemeen';
}

echo '<input type="text" name="onderwerp" value="'.$subject.'" />';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Patrick Vaarkamp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.