Veld waarde weergeven met else if

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Mape

Mark Mape

24/01/2023 13:52:38
Quote Anchor link
Goede middag

Ik wil grag een veldwaarde weergeven met if en else statement, zie hieronder
if ($stockmpt = 0){
echo "No Stock";
}
else{
echo "On Stock";
}
?>

Wat doe ik fout?

Bedankt voor jullie reacties
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:30:35
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

24/01/2023 14:16:40
Quote Anchor link
Probeer dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($stockmpt == 0){
 
Mark Mape

Mark Mape

24/01/2023 14:23:32
Quote Anchor link
als ik de waarde van het veld verander van bv. 0 naar 258, blijft het staan op "No stock", dit zou dan "On stock" moeten worden, kan iemand nog eens kijken, heb bovenstaande ook geprobeerd
Gewijzigd op 24/01/2023 14:24:01 door Mark Mape
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

24/01/2023 14:40:14
Quote Anchor link
Met = ken je een waarde toe aan een variabele. Dus WAAR.

Met == doe je een vergelijking

Toevoeging op 24/01/2023 14:44:25:

Kijk

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ( $stockmpt = 0 ) {
    echo "No Stock";
}
else {
echo "On Stock";
}

?>


En vergelijk

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ( $stockmpt == 0 ) {
    echo "No Stock";
}
else {
echo "On Stock";
}

?>
 
Mark Mape

Mark Mape

24/01/2023 14:59:34
Quote Anchor link
ok, snap het, ik heb jou code gebruikt, maar als ik nu de waarde verander blijft het op "No stock" staan! Dus het veranderd niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2023 15:00:32
Quote Anchor link
Echo eens $stockmpt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/01/2023 15:10:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

echo '$stockmpt = <br><br>';
var_dump($stockmpt);
echo '<br><br>';

if ( $stockmpt == 0 ) {
  echo "No Stock";
}
else {
  echo "On Stock";
}

?>
Gewijzigd op 24/01/2023 15:11:01 door Ozzie PHP
 
Mark Mape

Mark Mape

24/01/2023 15:11:13
Quote Anchor link
dan geeft hij helemaal niets
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/01/2023 15:12:07
Quote Anchor link
Mark Mape op 24/01/2023 15:11:13:
dan geeft hij helemaal niets

Op wie reageer je nu?
 
Mark Mape

Mark Mape

24/01/2023 15:14:29
Quote Anchor link
ah sorry, wacht

Toevoeging op 24/01/2023 15:16:04:

Ozzie, dan geeft het dit
$stockmpt =

NULL

No Stock
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2023 15:17:47
Quote Anchor link
Dan heeft $stockmpt geen waarde. Je zult hoger in het script moeten kijken waardoor dat komt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/01/2023 15:19:04
Quote Anchor link
Oké, dat houdt in dat $stockmpt de waarde NULL heeft. Dat wil zeggen een lege waarde.

Met andere woorden, de waarde van $stockmpt wordt dus niet goed opgehaald.

Doe maar eens dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$stockmpt
= 258;

if ( $stockmpt == 0 ) {
  echo "No Stock";
}
else {
  echo "On Stock";
}

?>
 
Mark Mape

Mark Mape

24/01/2023 15:21:05
Quote Anchor link
ik heb een extra veld aangemaakt met acf van wordpress, de waarden zijn
Veldtype Nummer
Veldlabel stockmpt
Veldnaam stockmpt
Sleutel field_63849a00d4896

iets verkeerd?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

24/01/2023 15:21:33
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/01/2023 15:24:20
Quote Anchor link
Mark Mape op 24/01/2023 15:21:05:
iets verkeerd?

Klaarblijkelijk, anders had het wel gewerkt ;-)

Maar dan zul je wat (relevante) code moeten tonen en laten zien hoe je die $stockmpt ophaalt.
 
Mark Mape

Mark Mape

24/01/2023 15:24:51
Quote Anchor link
dan zegt ie "On stock"

Toevoeging op 24/01/2023 15:30:44:

ik ga de relevante code opsnorren, laat het je weten, alvast bedankt voor je moeite
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/01/2023 18:42:48
Quote Anchor link
Om deze (veel voorkomende) fout te voorkomen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($stockmpt = 0){

gebruik ik standaard wat ze yoda-code noemen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (0 == $stockmpt){

In Sublime, Visual Studio, Atom en waarschijnlijk nog wel in een aantal andere editors kun je de phpfmt plugin standaard zo instellen dat hij je code op die manier formatteert.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.