velden aanpassen mbv formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »
Peije van Klooster

peije van Klooster

14/11/2010 14:21:23
Quote Anchor link
Voor bekenden ben ik bezig met het maken van een eenvoudige website. Omdat ik hun zelf de mogelijkheid wil geven om eenvoudige tekst aanpassingen te laten doen, ben ik op zoek gegaan naar een makkelijke manier om teksten op te slaan, op te vragen en aan te passen.

Het opslaan van de gegevens en opvragen in een pagina lukt. De tabel die ik hiervoor gebruik heeft 4 velden:
nr, titel, tekst, menu

Voor de aanpassingen zat ik te denken aan een dropdown menu om de juiste pagina/tekst te selecteren. Deze wordt opgevraagd en in een formulier weergegeven. En tot slot wordt dit alles weer weggeschreven in de tabel.

Alleen het wegschrijven gaat nog fout. Wat doe ik verkeerd ?

Dit is mijn code:
index.php:mysql_connect(localhost,$username,$password);
@mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
$query="SELECT *
FROM `inhoud`
ORDER BY `nr` ASC ";
$result=mysql_query($query);

$num=mysql_numrows($result);

mysql_close();

echo "
<html><head>

<meta content=\"text/html; charset=ISO-8859-1\" http-equiv=\"content-type\">
<title>Pagina's aanpassen</title>


</head><body>
<form action=\"Aanpassingen.php\" method=\"post\">
<center>
<table>
<tbody>
<tr>
<td colspan=\"2\">Kies de pagina die je wilt aanpassen:<br>
</td>
</tr>
<tr>
<td align=\"right\">
<select name=\"menusel\" id=\"menusel\">";




$i=0;
while ($i < $num) {

$titel=mysql_result($result,$i,"titel");
$tekst=mysql_result($result,$i,"tekst");
$menu=mysql_result($result,$i,"menu");
$nr=mysql_result($result,$i,"nr");


echo "<option value=\"$menu\">$nr $titel</option>";

$i++;

}


echo "</select>
</td>
<td><input value=\"Pagina opvragen voor aanpassingen\" type=\"submit\"></td>
</tr>
</tbody>
</table>
</center>
<br>
</form>

</body></html>";


?>
</center>
<br>
</form>

</body></html>";


?>

aanpassingen.php:
$stmnt = $_POST["menusel"] ;

mysql_connect(localhost,$username,$password);
@mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
$query="SELECT *
FROM `inhoud`
Where menu='$stmnt'
ORDER BY `titel` ASC ";
$result=mysql_query($query);

$num=mysql_numrows($result);

mysql_close();

$i=0;
while ($i < $num) {

$titel=mysql_result($result,$i,"titel");
$tekst=mysql_result($result,$i,"tekst");
$menu=mysql_result($result,$i,"menu");

echo "
<html><head>

<meta content=\"text/html; charset=ISO-8859-1\" http-equiv=\"content-type\">
<title>Aanpassen van de inhoud</title>
</head><body><center>
<form action=\"insert.php\" method=\"post\">
<table style=\"text-align: left; width: 800px; background-color: white;\" border=\"0\" cellpadding=\"2\" cellspacing=\"0\">
<tbody>
<tr>
<td style=\"vertical-align: top; width: 150px; background-color: white;\">Titel van de pagina</td>
<td style=\"vertical-align: top; background-color: white;\"><input name=\"titelaangepast\" value=\"$titel\" type=\"text\" size=\"50\"></td>
</tr>
<tr>
<td style=\"vertical-align: top; background-color: white;\">Tekst<br>
</td>insert.php:
$titelaangepast = $_POST["titelaangepast"] ;
$inhoudaangepast = $_POST["inhoudaangepast"] ;
$menuaangepast = $_POST["menuaangepast"] ;


mysql_connect(localhost,$username,$password);
@mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");

$qProduct = 'INSERT INTO `inhoud`( `titel`, `tekst`)
VALUES('' . $_POST['titel'] . '',' . $_POST['tekst'] . ');';
$rProduct = mysql_query( $qProduct );
if( $rProduct )
{
echo 'Product: ' . $_POST['titel'] . ' met tekst: ' . $_POST['tekst'] . ' werd toegevoegd aan de database

onder id: ' . mysql_insert_id();
}
else
{
echo 'Er ging iets mis: ' . mysql_error();
}


echo"</p><a href=\"index.php\">Terug naar de eerste pagina</a>";


?>

$titelaangepast = $_POST["titelaangepast"] ;
$inhoudaangepast = $_POST["inhoudaangepast"] ;
$menuaangepast = $_POST["menuaangepast"] ;


mysql_connect(localhost,$username,$password);
@mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");

$query="
UPDATE ziezoo_Isabelle.inhoud(titel , tekst)
SET titel = $titelaangepast , tekst=$inhoudaangepast
WHERE inhoud.menu= $menuaangepast";

echo" $menuaangepast <br>

<h1>$titelaangepast </h1>


$inhoudaangepast

";


echo"</p><a href=\"index.php\">Terug naar de eerste pagina</a>";


?>



Alvast bedankt voor de moeite !!
Gewijzigd op 14/11/2010 14:23:27 door Peije van Klooster
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:09:18
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/11/2010 14:26:37
Quote Anchor link
1: Gebruik geen die
2: [.code] tags (zonder puntjes)
3: Je werkt onoverzichtelijk...
4: Je maakt onnodig variabelen aan... Leer dat af
5: Geen goeie error afhandeling...
6: Variabelen buiten quotes...

Vooral punt 5 is belangerijk... Als je geen foutafhandeling hebt, dan weet je ook niet wat er fout is gegaan. Verbeter de punten hierboven, en lees hier een tutorial over foutafhandeling.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.