velden met dezelfde naam in overzicht tonen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter van Kroonenburg

Peter van Kroonenburg

13/10/2016 18:02:37
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb in twee verschillende tabellen het veld ‘aantal’ gebruikt. In een overzicht zou ik de inhoud van beide velden willen zien.

met JOIN zijn de tabellen gekoppeld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP echo $row_data[tabel1.aantal].  -.$row_data[tabel2.aantal]; ?>
werkt niet.

Ik er een andere oplossing of moeten ik de van de tabel gaan aanpassen, en dat is veel werk ;-(?

Bedankt vast,
Peter
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 22:33:26
 
Michael -

Michael -

13/10/2016 18:23:47
Quote Anchor link
Een streep er tussen zonder haakjes werkt sowieso niet. Dat zou ook een foutmelding moeten geven.
of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row_data[tabel1.aantal].$row_data[tabel2.aantal]; ?>

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row_data[tabel1.aantal].'-'.$row_data[tabel2.aantal]; ?>

Hoe ziet je query er nu uit? Je kunt aantal een andere naam geven in je query.
SELECT
tabel1.aantal as aantal1
tabel2.aantal as aantal2
FROM
tabel1
JOIN tabel2
Dan krijg je dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row_data[aantal1].' - '.$row_data[aantal2]; ?>
Gewijzigd op 13/10/2016 18:24:22 door Michael -
 
Peter van Kroonenburg

Peter van Kroonenburg

15/10/2016 15:52:25
Quote Anchor link
Bedankt voor de oplossing.
Peter
 
Michael -

Michael -

15/10/2016 15:58:32
Quote Anchor link
Graag gedaan. Daar is dit forum voor.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.