velden verplicht maken & w8woord met elkaar laten vergelijken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bruno -

bruno -

19/05/2005 09:30:00
Quote Anchor link
Hi mensen k zit alweer met de volgende probleem :$ . ik wil graag de velden gebruikersnaam, wachtwoord en email verplicht maken en dat w8woorde met elkaar worde vergelijkt. hoop dat jullie mij hierbij kunne helpen thx alvast.
AUB: verwijs mij nie naar ander script ik wil deze afmaken en heb weinig zin om alles opnieuw te beginne



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
include("inc_connect.php");
if (!empty($_POST)){
    //eerst controleren of inlognaam al bestat in database
    $gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];
    $email = $_POST["email"];
    $voornaam = $_POST["voornaam"];
    $achternaam = $_POST["achternaam"];
    $geboortedatum = $_POST["geboortedatum"];
    $homepage = $_POST["homepage"];
    $wachtwoord = $_POST["wachtwoord"];
    $wachtwoord2 = $_POST["wachtwoord2"];
    $query = "SELECT * from users where gebruikersnaam='$gebruikersnaam';";
    $result = mysql_query($query) or die ("bleh");
    if (mysql_num_rows($result) > 0){
        //gebruikers naam al aanwezig fout melding tone
        $tekst = "<b>$gebruikersnaam</b> is already in use. Please try another nickname.";
    echo ($tekst);
    }
else{
        //query opbouwen
        $query="INSERT INTO users (Gebruikersnaam , Email , Voornaam , Achternaam , Geboortedatum , Homepage , Wachtwoord )";
        $query .= "VALUES ('$gebruikersnaam', '$email', '$voornaam', '$achternaam', '$geboortedatum', '$homepage', '$wachtwoord');";
        $result = mysql_query($query) or die ("bleh");
        $tekst = "Thanks for signing up. You can now <a href=\"index.php\">sign in</a>.";
        echo ($tekst);
    
    }
}

?>

------------------------------------------------------------

<form method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_SERVER['PHP_SELF']);?>
">

<table border=0 align="left" cellpadding=0 cellspacing=0>

<tr >
<td valign="top"><b class="formlogin2">Nickname</b></td>
<td valign="top"><input name="gebruikersnaam" type="text" class="formlogin" size=25 maxlength=23 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['gebruikersnaam']; ?>
"></td>
</tr>

<tr>
<td valign="top"><b class="formlogin2">Email-adres</b></td>
<td ><input name="email" type="text" class="formlogin" size=25 maxlength=100 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['email']; ?>
"></td>
</tr>

<tr>
<td valign="top"><b class="formlogin2">Firstname</b> </td>
<td><input name="voornaam" type="text" class="formlogin" size=25 maxlength=20 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['voornaam']; ?>
"></td>
</tr>

<tr>
<td valign="top"><b class="formlogin2">Lastname</b></td>
<td valign="top"><input name="achternaam" type="text" class="formlogin" size=25 maxlength=20 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['achternaam']; ?>
"></td>
</tr>

<tr>
<td valign="top"><b class="formlogin2">Birthday</b></td>
<td valign="top"><input name="geboortedatum" type="text" class="formlogin" size=25 maxlength=10 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['geboortedatum']; ?>
"> &nbsp;Just like this: Year-Month-Day</td>
</tr>

<tr>
<td valign="top"><b class="formlogin2">Homepage</b></td>
<td valign="top"><input name="homepage" type="text" class="formlogin" size=25 maxlength=100 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['homepage']; ?>
"></td>
</tr>

<tr>
<td valign="top"><b class="formlogin2">Password</b></td>
<td valign="top"><input name="wachtwoord" type="password" class="formlogin" size=25 maxlength=100 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['wachtwoord']; ?>
"></td>
</tr>

<tr>
<td valign="top"><b class="formlogin2">Password again</b></td>
<td valign="top"><input name="wachtwoord2" type="password" class="formlogin" size=25 maxlength=100 value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['wachtwoord2']; ?>
"></td>
</tr>

<tr>
<td colspan="2" height="1">&nbsp;</td>
</tr>

<tr>
<td colspan="2">&nbsp;<input name="Submit" type="submit" class="button" value="Register">&nbsp;&nbsp;
<input name="reset" type="reset" class="button" value="Leegmaken"></td>
</tr>

<tr>
<td colspan="2" class="blaat">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include ("registerr.php")?>
</td>
</tr>

</table>
</form>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:10:21
 
Bruno -

bruno -

19/05/2005 09:34:00
Quote Anchor link
trouwens die include ("registerr.php") verwijst naar die php code daar boven
 
Thomas M

Thomas M

19/05/2005 09:40:00
Quote Anchor link
Met een ifje kijken of de velden zijn ingevuld.
 
Bruno -

bruno -

19/05/2005 09:42:00
Quote Anchor link
dan weet ik het nog steeds nie?
 
Frank

Frank

19/05/2005 10:00:00
Quote Anchor link
Kijk op www.php.net eens naar de functies empty(), isset() en trim(). empty controleert of een variabele een waarde heeft, isset kijkt of de variabele uberhaubt bestaat en met trim kun je spaties e.d. verwijderen om te voorkomen dat grappenmakers wel heel eenvoudig jouw validaties om zeep helpen.

Edit: probeer dit eerst eens met een eenvoudig formuliertje. Maakt het wat overzichtelijker!
Gewijzigd op 19/05/2005 10:01:00 door Frank
 
Bruno -

bruno -

19/05/2005 10:06:00
Quote Anchor link
okay okay thx
 
Onbekend onbekend

onbekend onbekend

19/05/2005 10:19:00
Quote Anchor link
Als je het met javascript wilt doen... Er staan wel wat voorbeelden op www.dynamicdrive.com (onder het kopje 'form effects'.
 
Jelmer -

Jelmer -

19/05/2005 10:43:00
Quote Anchor link
Er wel rekening mee houdend dat niet iedereen javasript heeft aanstaan (11%-15% niet volgens W3C) en dat het makkelijk te omzeilen is voor wat meer-van-javascript-wetende gebruikers.
 
Bruno -

bruno -

19/05/2005 13:15:00
Quote Anchor link
tjah dan maar php
 
Onbekend onbekend

onbekend onbekend

19/05/2005 14:16:00
Quote Anchor link
Ik gebruik het beide...

De normale gebruiker ziet dan gelijk wat fout is, en de gebruikers die dan meer van javascript af weten kunnen niets uithalen omdat php dat afvangt.
 
Frank

Frank

19/05/2005 14:36:00
Quote Anchor link
Javascript kun je goed gebruiken als extraatje om de site gebruikersvriendelijker te maken. Je hebt altijd nog serverside of zelfs databaseside validaties nodig voordat je de data verder gaat verwerken en/of gaat opslaan. Data afkomstig van een bezoeker kun je nooit en te nimmer vertrouwen totdat je e.e.a. hebt gecontroleerd en goedgekeurd.
 
Bruno -

bruno -

19/05/2005 15:05:00
Quote Anchor link
maja het is beter voor mij om het alleen bij php te houden (snap tog nie veel van) en java helemaal nix :S
 
Bruno -

bruno -

19/05/2005 15:10:00
Quote Anchor link
dat script hierboven heb ik van het boek basiscursus php 4.2. het is nu wel beetje aangepast maar er nog steeds nie veel van :s
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

19/05/2005 15:17:00
Quote Anchor link
Java != Javascript Bruno!

Ga jij maar eens Java programmeren, zal je zien dat het toch echt geen Javascript is...
 
Bruno -

bruno -

19/05/2005 15:26:00
Quote Anchor link
jaja Willem ik word hier helemaal gek
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.