Veldnamen van een array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Toine van der Ven

Toine van der Ven

29/12/2011 14:23:46
Quote Anchor link
Ik heb een tabel:
CREATE TABLE `Tbl_Tafeltennisverenigingen` (
`TTV` varchar(20) NOT NULL,
`Website` varchar(200) default NULL,
PRIMARY KEY (`TTV`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;

Waarbij TTV de naam van een tafeltennisvereniging vertegenwoordigt
en Website de bijbehorende website.

Nu wil ik een overzicht genereren in de vorm van:
------------------- -------------------------------
TTV Website
------------------- -------------------------------
Aloysius http://www.staloysius.nl
Always Fair http://go.to/ttvalwaysfair/
Arnemuiden http://www.ttvarnemuiden.nl/

met als mogelijkheid om naar zo'n website te springen.

De code die ik zover heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
    // bron: http://nl2.php.net/manual/en/mysql.examples-basic.php
    // Performing SQL Query

    $query='SELECT TTV, Website FROM Tbl_Tafeltennisverenigingen ORDER BY TTV ASC';
    $result=mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());
                
    // Printing results in HTML
    $line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC);
    echo '<thead>';
    foreach (array_keys($line) as $col_value) {
        echo '<th><div align="center">'.$col_value.'</div></th>';
    }
    // foreach Einde kolomnamen
    echo '</thead>';
     do  {
         foreach ($line as $col_value) {
            echo '<td>'.$col_value.'</td>';
         }
    // foreach
         echo "\t</tr>\n";
     }
        // do
     while ($line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC));
     echo "</table>\n";

    // Free resultset
    mysql_free_result($result);
                
    // Closing connection
    mysql_close($link);
?>


Mijn vraag:
Hoe weet ik nu dat ik het adres van de website wil presenteren zodat ik daar een hyperlink van kan maken?

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:34:09
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

29/12/2011 14:33:23
Quote Anchor link
BV:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
while($line = mysql_fetch_array($result)){
    echo '<tr><td>'.$line['TTV'].'</td><td><a href="'.$line['Website'].'">'.$line['Website'].'</a></td></tr>';
}

?>


Ps. mysql_fetch_assoc ipv mysql_fetch_array scheelt data
 
- SanThe -

- SanThe -

29/12/2011 14:34:58
Quote Anchor link
De do() gewijzigd in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
     do  {
         echo '<td>'.$line['TTV'].'</td>';
         echo "\t</tr>\n";
         echo '<td><a href="'.$line['Website'].'">'.$line['Website'].'</a></td>';
     while ($line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC));
?>
 
Toine van der Ven

Toine van der Ven

29/12/2011 16:34:48
Quote Anchor link
YES !!
Na een kleine wijziging werkt het !!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
     do  {
         echo '<td>'.$line['TTV'].'</td>';
         echo '<td><a href="'.$line['Website'].'">'.$line['Website'].'</a></td>';
         echo "\t</tr>\n";
         }

     while ($line = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC));
?>


Dank je !!
 
- SanThe -

- SanThe -

29/12/2011 16:39:56
Quote Anchor link
Dat is natuurlijk wel logisch. Was mij even ontgaan. Maar je sluit nu steeds </tr> zonder te openen, dat lijkt mij niet goed.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.